1. Home
  2. Nieuws
  3. Businessstudente heeft ambitieuze stage bij ABN AMRO

Businessstudente loopt stage bij ABN AMRO

Op de elfde verdieping van het hoofdkantoor van ABN AMRO in Amsterdam, met een schitterend uitzicht over de Zuidas, liep businessstudente Eline van Doorne deze zomer stage. De ambitieuze studente voerde er een ingewikkeld onderzoek uit en wist haar kennis te verbreden, haar professionele vaardigheden te verbeteren én haar netwerk uit te breiden. Eline: “Deze stage was een hele leuke ervaring en ik heb er veel van geleerd!”

Digital Channel Management

Als Digital Channels & Development-stagiaire deed Eline onderzoek naar de interne digitale communicatiekanalen van ABN AMRO. “Denk bijvoorbeeld aan intranet, social media en apps; alle communicatiekanalen die de medewerkers kunnen gebruiken”, legt Eline uit. “Ik heb mijn onderzoek gebaseerd op de employee journey. Welke kanalen gebruiken de medewerkers gedurende een hele werkdag?”

Onderzoek goed ontvangen

Op basis van haar onderzoeksresultaten schreef Eline een advies voor het optimaliseren van de kanalen om de medewerkers beter van dienst te kunnen zijn. Haar resultaten presenteerde ze aan het digital channel managementteam van ABN AMRO. “De reacties waren positief; ze waren heel tevreden over het onderzoek”, vertelt Eline. “Met de resultaten gaan ze nu aan de slag. Het monitoren van de employee journey gaan ze ook vaker doen. Dat ze mijn aanbevelingen daadwerkelijk doorvoeren, is heel leuk natuurlijk.”

Daarom Tio

Eline studeert International Business Management op Tio. “Ik ben in Amerika opgegroeid en wilde graag een Engelstalige, internationaal georiënteerde businessopleiding volgen. De engelstalige businessopleiding van Tio voldeed aan die eisen en Tio stond daarnaast goed bekend vanwege het goede en kleinschalige onderwijs. De studie bevalt goed; ik heb leuke vakken en goede docenten. Tijdens mijn stage kon ik veel kennis uit de lessen al direct toepassen. Heel leuk om te merken dat ik daardoor ‘dezelfde taal’ als mijn collega’s sprak.”

Honoursprogramma: dubbel diploma

Behalve business-vakken volgt Eline óók vakken van de studie Hotel- en Eventmanagement; ze doet namelijk het honoursprogramma en mag daarom twee bachelorstudies tegelijkertijd volgen. “Ik maak lange dagen en veel extra uren, dus het is pittig, maar het gaat goed. Vooraf heb ik er goed over nagedacht en deze kans kon ik gewoon niet laten liggen. Hotel- en Eventmanagement leek me een hele leuke studie en het staat goed op mijn cv. En, ook leuk: als het me lukt beide bachelors af te ronden, ben ik straks niet alleen bachelor of business administration maar ook bachelor of arts.”

Go with the flow

“Het onderzoek bij ABN AMRO was heel interessant en uitdagend”, zegt Eline tot slot. “Maar ook erg leerzaam; ik deed het zonder begeleiding en moest daardoor alles zelf uitzoeken. Dat was veel werk, maar daar heb ik wel veel van geleerd. Omdat het zo veel werk was, kon ik niet echt een planning maken en moest ik de controle loslaten. Go with the flow. Mijn doel was om van mijn perfectionisme af te komen.” Met een knipoog: “Dat is wel gelukt!”

Volg Eline op LinkedIn

We hebben Eline gevraagd hoe zij haar hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Goed
  • Hoe beoordeel je Tio? Goed