1. Home
  2. Nieuws
  3. Jennifer volgt twee hbo-opleidingen bij Tio

Jennifer volgt 2 hbo-opleidingen bij Tio

Toen het einde van haar hbo-opleiding Internationaal Toeristisch Management naderde, ging Jennifer nadenken over haar volgende stappen. Jennifer vertelt over haar ervaringen: "De business-kant vond ik wel interessant en ik wilde eigenlijk ook wel die kant op. Ik verdiepte me in diverse masters, maar uiteindelijk ontstond het idee om International Business Management van Tio erbij te gaan doen."

Een specialist toerisme met expertise in business

"In het begin was het erg wennen. Ik merkte vooral veel verschil bij het geven van presentaties. Bij Internationaal Toeristisch Management vertel je met passie over een samengestelde reis, een land of evenement en probeer je die passie ook over te brengen. Bij Internationaal Business Management gaat het meer om de kennis van een product, markt of concurrent. Dat is heel interessant, maar daar je passie van overbrengen terwijl je grafieken en statistieken laat zien, dat is van een heel ander niveau.

Ook is het soms moeilijk omdat je bepaalde voorkennis van vakken nog niet hebt. Zo heb ik in één semester drie vergelijkbare vakken gehad van elk een ander niveau. Dat was lastig omdat ik veel dingen nog niet wist.

Ook doorstromen? Doen!

Als ze echt gemotiveerd zijn, zou ik het ook aan andere studenten aanraden. Ik vind het leuk op school, ik heb het naar mijn zin, ik kon hierdoor bij Cognatio in het bestuur waar ik erg van geniet, ik kan het goed vinden met de mensen die mij helpen op verschillende vlakken en ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren. Maar je moet wel echt gemotiveerd zijn. It is not just a walk in the park.

Motivation is key

Mijn advies is: ga goed bij jezelf na of je echt nog een studie wil doen. Kijk naar de vakken die worden gegeven, ga met studenten en docenten van de opleiding praten. Lees je in en maak een weloverwogen keuze. Motivation is key. En het allerbelangrijkste, iets wat ik misschien ook beter had kunnen doen: zorg dat je je andere opleiding helemaal hebt afgerond qua tentamens en praktijkopdrachten.

Blij met deze kans

Ik heb ontzettend veel nieuwe mensen ontmoet. Ik krijg erg veel steun van iedereen en word geholpen waar nodig, en dat is fijn. Iets wat voor mij ook echt past binnen het beeld van Tio en waarom ik (tot twee keer toe) voor Tio heb gekozen. Ik ben erg blij dat ik deze kans heb gekregen en dat ik dit allemaal kan doen. Ook ben ik er (bijna) elke dag ontzettend dankbaar voor!"

Volg Jennifer op LinkedIn

Lees meer over: doorstromen, excellent