1. Home
  2. Nieuws
  3. Eventmanager: een wereldbaan

Eventmanager: een wereldbaan

Houd jij van festivals en evenementen, bezorg je mensen graag de tijd van hun leven en vind je het leuk samen met anderen iets bijzonders neer te zetten? Dan is de opleiding tot eventmanager iets voor jou! 

Droombaan als eventmanager

Van festivals en sportevenementen tot congressen en beurzen; als eventmanager kun je alle kanten op. Wat dacht je bijvoorbeeld van het organiseren van events in een luxe 5-sterrenhotel? “Het was mijn droom om in het Amstel Hotel te werken”, vertelt Tio-alumnus Selwin. “Nu werk ik er als Banquet Sales Executive en organiseer ik de evenementen voor meetings en leisure partijen.”

Reis de hele wereld over

Houd je van reizen? Dan heb je als eventmanager de juiste baan! Tio-alumna Maxime werkt als eventmanager voor Carlson Wagonlit Travel en reist daarvoor de hele wereld over: van Dubai tot Frankfurt en van Helsinki tot Bratislava. Maxime: “Ik organiseer de meetings en trainingen van A tot Z. Iedere zes à zeven weken ben ik op reis. Het is heel afwisselend werk!”

Hoe word je eventmanager?

Op Hogeschool Tio kun je in vier of zelfs drie jaar afstuderen als eventmanager. Leer tijdens de opleiding Hotel- en Eventmanagement alles over de wereld van tophotels, sterrenrestaurants, festivals en sportevenementen. Omdat eventmanagement en de hotellerie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, combineert Tio dit gouden duo.

Praktijkervaring: leren door doen

Bijzonder aan de hbo-opleiding van Tio is de nadruk op de praktijk. Bijna 60% van de opleiding staat in het teken van de praktijk. Leren door doen dus! Je krijgt les van docenten uit de praktijk, loopt twee stages en kunt kiezen voor een praktijkgerichte minor. Studente Luka liep stage bij het EK Vrouwenvoetbal: “Als assistent-projectleider hield ik me bezig met de hele organisatie rondom het EK. Ik was blij verrast dat ik zo’n belangrijke rol kreeg. Het is heel gaaf en leerzaam om alles van zo dichtbij mee te maken!”

Afgestudeerd? Meteen aan het werk!

Omdat je diploma van Tio echt iets waard is, kun je na je afstuderen vaak gelijk aan het werk. “Tio staat goed aangeschreven”, zegt Tio-alumna Femmy, die Hotel- en Eventmanagement studeerde. “Ik heb tijdens mijn sollicitaties alleen maar positieve reacties gehad op mijn opleiding bij Tio. Nu werk ik als eventprojectmanager bij Incentive Europe. Een wereldbaan!”