1. Home
  2. Nieuws
  3. Geslaagde Eventweek

Projectweek: Geslaagde Eventweek!

Alle ingrediënten voor een succesvolle start van de Eventweek zijn aanwezig: een uitdagende opdracht, een inspirerende omgeving, een hoopvolle opdrachtgever en gemotiveerde studenten. Wanneer de dagvoorzitter samen met alle Tio-studenten de dag opent met de ‘haka’ – voor een lading positieve energie – is de toon voor de rest van de week gezet: the Eventweek 2017 is on! 

Bekijk ook de foto's! 

De kick-off voor de tweedejaarsstudenten Hotel- en Eventmanagement van alle vijf de vestigingen vindt plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. In de ochtend wordt de opdracht gepresenteerd waarmee de studenten de komende week de strijd met elkaar aan zullen gaan. Na een inspirerende presentatie van dagvoorzitter Erik Peekel gaan de studenten in groepjes aan de slag.

Na slechts 1,5 uur brainstormen moeten de studenten hun eerste ideeën al presenteren aan de opdrachtgever en elkaar. Diverse veelbelovende gedachten en ideeën passeren de revue. Met nog slechts drie dagen de tijd tot aan de spannende finale op vrijdag belooft het een intensieve week te worden voor de studenten. De kop is eraf!

De opdracht

Ieder jaar organiseert het UWV werkbedrijf een evenement voor jonge werkzoekenden om hen te inspireren en in contact te brengen met werkgevers. De laatste jaren is er echter steeds minder belangstelling voor dit evenement. De studenten krijgen tijdens de Eventweek de taak om hier verandering in te brengen!

De opdracht luidt als volgt: ‘Develop an event that young unemployed starters would love to attend to and where meeting future employers take place in an inspiring setting for both the starters and the employers, which fits with the brand UWV’.

“Ik ben benieuwd hoe de studenten met deze challenge omgaan”, zegt docent Joey Pals van Tio Hengelo. “Ze behoren zelf niet tot de doelgroep van werkzoekenden, dus dat vraagt om creativiteit en andere invalshoeken. Ze moeten met weinig budget iets bijzonders zien te bedenken. Een uitdagende opdracht!”

De ervaringsdeskundige

Tio Utrecht regelde een inspirerende gastspreker voor de studenten. Lisa Rietveld heeft een fysieke arbeidsbeperking, wat het voor haar lastig maakt om te solliciteren, en vertelt daar tijdens de Eventweek over.

“Ik kan me bijvoorbeeld niet aan kledingvoorschriften houden en er dus niet zo netjes uitzien zoals alle Tio-studenten”, vertelt Lisa. “Ik heb deze week mijn ervaringen gedeeld met de studenten en ze tips gegeven om zich in de doelgroep te verplaatsen.”

Van de concepten van de studenten is Lisa onder de indruk. “Leuk om te zien wat ze ervan maken, en ik zie dat ze mijn feedback ook oppakken. Ik vind het goed dat ze hier op Tio zo in de praktijk mee bezig zijn!”

De finale

Het slotstuk van de Eventweek is de spannende finale op vrijdag. In TivoliVredenburg in Utrecht komen alle studenten weer samen om een laatste keer te strijden voor het beste concept. De concurrentie is groot; nooit eerder namen er zo veel studenten deel aan de Eventweek.

In de ochtend worden de 33 video’s, die de studenten de afgelopen dagen in elkaar moesten zetten, gepresenteerd. “De creativiteit van de studenten zie je wel terug”, zegt docent Mark van Hoorn van Tio Utrecht na de presentaties. “Er was wat overlap, maar er sprongen er ook een aantal echt uit die zich echt wisten te onderscheiden. Ik heb technisch leuke dingen gezien en gehoord vandaag!”

Jurylid Leon Kruitwagen, eigenaar Genootschap voor Eventmanagers, is ook onder de indruk vertelt hij de studenten vlak voor de bekendmaking van de winnaar. “Ik heb veel goede ideeën gehoord. Binnen Tio heerst veel creativiteit!” En dan geeft hij het woord aan jurylid Ron van Steenis: “And the winner is...”

De winnaar

De winnaar van de Eventweek 2017 is team 16 van Tio Hengelo! Dat maakte Ron van Steenis, evenementencoördinator UWV en jurylid van de Eventweek 2017, bekend tijdens de grote finale in TivoliVredenburg. De tien dolgelukkige studenten van het winnende team lieten met hun onderscheidende concept 32 teams achter zich.

“Wat gaaf”, roept Mirjam van Eldik van team 16 uitgelaten. “Ik had dit niet verwacht. De andere teams waren ook heel goed. Maar ik denk dat wij toch het meest unieke concept hadden!” Teamlid Isabelle Nagel vult enthousiast aan: “Uniek aan ons concept is dat het evenement vier dagen duurt. Blijkbaar was de jury hiervan onder de indruk. Super!”

Quotes

“Ik vind het een interessante opdracht. Ik ben nog nooit in aanraking geweest met het UWV, maar de opdracht is gericht op jongeren van onze leeftijd, dus dat is leuk. Ik denk dat ik deze week veel ga leren op het gebied van evenementen!” – Katja, Amsterdam

“Wat een lastige opdracht! Het wordt een leerzame week denk ik, waarin we vooral zullen leren samenwerken met elkaar.” – Angelo, Rotterdam

“Wat een leuke opdracht! En de opdrachtgever vind ik interessant. Mijn stiefvader heeft wel eens te maken gehad met het UWV, dus ik kan hem vragen naar zijn ervaringen. Ik ben heel benieuwd naar deze week!” – Luca, Amsterdam

“Een uitdaging om met een laag budget iets moois te zetten. Leuk om jongeren te motiveren naar zo’n evenement te komen en ze daar op interactieve wijze te laten netwerken. Ik verwacht deze week veel praktijkervaring op te doen!” – Isabelle Suzanne, Amsterdam

“Een leerzame opdracht. Omdat de studenten zelf misschien buiten de doelgroep vallen moeten ze buiten de gebaande paden denken. Creatief zijn!” – Dave de Bats, docent Tio Amsterdam

“Van derdejaarsstudenten hoorde ik dat de Eventweek slopend is. Lange dagen, maar wel erg leuk en leerzaam. Ik ben benieuwd!” – Délano, Rotterdam

“Ik heb deze week geleerd om creatief te denken” – Aisha Woearbanaran, Amsterdam

“Ik zag best op tegen deze week, maar het viel erg mee. Het ging heel chill, we hadden een goede samenwerking met ons team.” – Jamie van Dolewaard