1. Home
  2. Nieuws
  3. Hoe verkoop je bier?

Hoe verkoop je bier? Studenten weten raad tijdens finale Minor Sales

Hoe verkoop je een Sloveens biermerk in de Nederlandse markt? Met die vraag gingen de hbo-studenten van de Minor Sales aan de slag. In het gezellige restaurant Weesper in hartje Amsterdam presenteerden ze vandaag hun uitkomsten. Daarbij kon een biertje niet ontbreken!

Leren pitchen

De studenten en jury verzamelen zich in restaurant Weesper, waar de studenten eerst een pitchworkshop krijgen van de Pitch Academy. Door middel van improvisatie-oefeningen leren ze te pitchen. Ze moeten hun ideeën straks natuurlijk wel goed kunnen verkopen!

Hoe verkoop je bier?

Na de lunch krijgen de studenten een gastcollege van Peter Bisselink van de grootste brouwerijketen ter wereld: AB InBev. Hij vertelt over trends in de markt, merkenstrategie en hoe je bier in de markt zet. “Die irritante reclames op social media, daar zorgen wij dus ook voor.” Een boeiend gastcollege, dat blijkt wel uit alle vragen van de studenten; ze vragen Peter het hemd van het lijf.

Finalepitches

En dan: tijd voor de finalepitches! Op de vestigingen is al een halve finale geweest, en twee duo’s mogen nu hun ideeën tijdens de finale presenteren. Met presentaties over salesstrategieën, organogrammen en verschillende berekeningen hebben beide duo’s een eigen strategie om het Sloveense biermerk Pivovarna Pelicon in de Nederlandse markt te verkopen. Het winnende idee komt van student International Business Management Hendrik Reijmer en studente Hotel- en Eventmanagement Roos Dijkema, die met hun Blue Ocean Strategie focussen op een gat in de markt: hun doelgroep bestaat uit luxe Michelinrestaurants, slijterijen en luxe cateraars.

“Winnen is sowieso het doel”, vertelt winnares Roos. “Maar ik vond het ook een hele leuke opdracht en finaledag. Een mooie afsluiting van het semester!” Wat ze met de prijs van € 500,- gaat doen? “Investeren in mijn toekomst, in de vorm van nieuwe businesskleding!”

Proost!

Na zo’n intensieve dag over bier kan een echt biertje natuurlijk niet ontbreken! Studenten en jury sluiten de dag gezamenlijk af met een gezellige bierproeverij. Proost!