1. Home
  2. Nieuws
  3. Business- en topsport-studente Daphne wint finale Stocks & Bonds

Business- en topsport-studente Daphne wint finale Stocks & Bonds

Het project Stocks & Bonds is vanmiddag gewonnen door eerstejaarsstudente International Business Management Daphne van Peperstraten van Tio Rotterdam. In een spannende finale streden de finalisten van vijf Tio-vestigingen vandaag om de winst. De prijs? Een cheque ter waarde van € 500,-!

Tijdens de finale in Hotel Park Inn by Radisson Amsterdam West werd vandaag duidelijk hoeveel kennis van de financiële wereld de eerstejaars zich tijdens het project eigen hebben gemaakt. Begrippen als aandelen, obligaties, effecten en portfolio vliegen je om de oren. Aan de finale ging een 11 weken durend virtueel beursspel vooraf waarbij de businessstudenten de beurswereld induiken en proberen zo veel mogelijk (fictieve) winst te behalen.

Kennis van beleggen

Een leuk project, vertelt businessstudent Tom van den Berg. “Je gaat beleggen en handelen in aandelen. Dat het een spel is, dat je speelt tegen je medestudenten, maakt het extra leuk. Je leert dat er veel bij komt kijken; je gaat het financiële nieuws bijvoorbeeld goed in de gaten houden. Ik heb veel van dit project opgestoken. Handig voor later; kennis hebben van beleggen is altijd nuttig.”

Beurshandelaren in de dop

Ten overstaan van hun medestudenten en de jury mochten de vijf finalisten vanmiddag hun resultaten van wekenlang handelen op de beurs in het Engels presenteren. In flitsende presentaties overtuigden zij hun medestudenten en de jury van hun strategie en leermomenten. Veelgehoorde strategieën van de beurshandelaren in de dop? Ben van het financiële nieuws goed op de hoogte, win advies in bij experts en houd ook je concurrentie goed in de gaten.

Proeven van financiële wereld

Uiteindelijk was het Business-studente Daphne van Peperstraten die wist te winnen en € 500,- rijker naar huis ging. “Ik had niet verwacht dat ik zou winnen!” vertelt Daphne verrast na afloop. “Ik vond het project Stocks & Bonds heel leuk om te doen. Sowieso om in aanraking te komen met de wereld van handelen en beleggen op de beurs, waar je normaal gesproken niet zo veel van weet. Ik heb veel van dit project opgestoken en vond het heel leuk om te mogen proeven van deze wereld!”

Lees hoe Daphne haar opleiding combineert met topsport
Lees meer over: business, financieel, project, winnaar