1. Home
  2. Nieuws
  3. Fysiek onderwijs Tio hervat: ‘chill om weer op school te zijn’

Fysiek onderwijs Tio hervat: ‘chill om weer op school te zijn’

Mondkapje op: check. Handen desinfecteren: check. 1,5 meter afstand houden: check. Studenten van Tio moeten er iets voor over hebben, maar dat maakt ze niets uit: ze mogen eindelijk weer naar school! Vanaf september is het fysieke onderwijs op Tio hervat en worden alle lessen – volledig coronaproof – weer gewoon op de vestigingen gegeven. Wat zijn de eerste reacties? “Even wennen, al die coronaregels, maar fijn om hier weer te zijn!”

Coronaregels voor veilig studeren

Voor veel studenten van Tio Amsterdam was het na de zomer even wennen toen ze de school binnenstapten. Nieuwe desinfectiepalen, looproutes op de vloer, groene vinkjes in de aula (waar je mag zitten), met de ene trap naar boven en met de andere naar beneden, minder studenten in een lokaal en natuurlijk dat mondkapje dat je opzet als je je verplaatst. “Het was inderdaad even wennen”, beaamt Joy Onneweer, student Hotel- en Eventmanagement. “Zeker met die mondkapjes. Maar ik begrijp het natuurlijk wel van Tio; ik ben vooral blij dat we weer gewoon les op school krijgen.”

Hybride onderwijs

Het kunnen aanbieden van fysiek onderwijs conform de overheidsrichtlijnen is mogelijk dankzij het kleinschalige en persoonlijke karakter van Tio. Bovendien biedt Tio sinds het nieuwe schooljaar zelfs hybride onderwijs aan, waarbij je als student zelf de keuze krijgt of je de lessen op school of online op afstand volgt. Handig als je bijvoorbeeld met gezondheidsklachten thuiszit, maar liever geen lessen wil missen. “Die mogelijkheid om thuis lessen te volgen, als dat nodig is, is heel fijn”, zegt Iris Bakker, studente International Business Management. “Dat vind ik heel goed van Tio, dat je zelf de keuze krijgt.”

Blij om weer op school te zijn

De studenten zijn blij dat het fysieke onderwijs op Tio weer is hervat. “Heel chill om weer op school te zijn”, zegt Iris. “Op school ben ik veel productiever en heb ik meer motivatie; thuis ben ik sneller afgeleid.” En ook Kjell van der Laan, student Commerciële Economie en Ondernemerschap, is blij. “Fijn om weer op school te zijn. Op school leer ik toch een stuk meer dan online.”

Dat je op school vaak meer leert dan thuis, geldt ook voor Eredicie Aboikoni, studente Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess). Haar studie is erg praktijkgericht en dan is het toch een stuk fijner om les te krijgen op school, in de praktijklokalen bijvoorbeeld. “Les op school vind ik beter dan online les. En het is ook veel leuker”, vertelt Eredicie met een brede lach op haar gezicht. “Ik vind mijn studie heel erg leuk en dat werkt heel motiverend!”

Goed geregeld op Tio

Hoe vinden de studenten het eigenlijk gaan, met al die coronaregels op Tio? “Het dragen van zo’n mondkapje is misschien niet altijd leuk, maar het is natuurlijk niet voor niets. Op deze manier kan Tio onze veiligheid waarborgen terwijl we gewoon les op school krijgen. Ik vind het goed dat Tio ons die mogelijkheid geeft”, zegt Iris. Het is goed geregeld op Tio, vindt ook Kjell. “In het begin van het studiejaar zijn alle coronaregels duidelijk uitgelegd, zoals die groene vinkjes en de looproutes, en er wordt goed op gelet of iedereen zich eraan houdt.” Ook Eredicie is te spreken over Tio’s aanpak. “Ik vind het heel netjes geregeld allemaal, Tio heeft het goed onder controle.”

Leven in de brouwerij

Ook de docenten en staf van Tio zijn blij dat er weer leven in de brouwerij is op de vestiging. Assistent vestigingsmanager van Tio Amsterdam Dennis van Nieff: “Voor de studenten is het heel goed, ik denk dat ze in veel gevallen beter presteren bij fysiek onderwijs en dat de lessen effectiever zijn. Het is natuurlijk ook gewoon leuker. En ik ben echt positief verrast over hoe ze met de coronaregels omgaan.” Maar ja, dat thuiszitten gaat op den duur natuurlijk ook vervelen, denkt hij. “Je merkt echt dat de studenten weer zin hebben om naar school te gaan, om elkaar weer te zien en om weer les te krijgen in de lokalen. Heel leuk!”