1. Home
  2. Nieuws
  3. Gastcollegedag bij Tio Rotterdam

Gastcollegedag bij Tio Rotterdam

Rotterdammers staan bekend om hun ‘niet lullen maar poetsen’ mentaliteit, de handen uit de mouwen steken en als echte doeners. Op woensdag 22 februari was dit niet anders bij Tio Rotterdam: er vond een gastcollegedag plaats. Er werd les gegeven, de Hotel- en Eventmanagement-studenten waren bezig met een project en als klap op de vuurpijl werd de dag afgesloten met een masterclass van de hoofdinspecteur van de Michelingids, Werner Loens.

Inspirerende en interactieve colleges in de ochtend

De ochtend begon al vroeg: om 9.15 uur vonden de eerste twee gastcolleges plaats. Paul Kramer, marketing & communicatie strateeg, inspireerde de studenten met een presentatie over waarom Nike Nike is geworden en vertelde hoe je een merk sterk in de markt kunt positioneren. Parallel hieraan vertelde Harry Betist, Managing Partner bij TravelProof, de studenten Internationaal Toeristisch Management in een interactief gastcollege hoe je kunt omgaan met zogenaamde ‘problematische reisbestemmingen’.

Zelf aan de slag tijdens de workshops

Na de pauze ging Richard de Boer tijdens een workshop nader in op hoe je met lastige (lees: agressieve) klanten om dient te gaan. Waar kan je op letten? Wat kun je zelf doen om ongewenste situaties te voorkomen? De studenten moesten hier zelf ook aan de slag; het was immers een workshop! Gelijktijdig vertelde Kasper Muileboom wat er allemaal komt kijken bij veiligheid bij E-commerce en op internet. Beide heren werden beloond met zeer goede beoordelingen!

Leerzame en indrukwekkende colleges in de middag

Na de lunch stond nog een drietal gastcolleges gepland. Wieger Waardenburg, eigenaar van XpertMarketing, vertelde de studenten Commerciële Economie en Ondernemerschap alles over het verschil tussen SEO en SEA en hoe je dit kunt inzetten in een marketingstrategie. Parallel hieraan werden de studenten Hotel- en Eventmanagement in een interactief college door Jeffry van Hagen, eigenaar van Van Hagen Advies, gewezen op het belang van veiligheid bij evenementen: wat dien je vooraf, tijdens en na een evenement te regelen? Hij opende het college met een indrukwekkend filmpje over de schokkende gebeurtenissen tijdens Pukkelpop in Hasselt, België, om aan te geven hoe belangrijk veiligheid is en hoe vaak er te weinig veiligheidsmaatregelen worden getroffen. Het laatste gastcollege was een waargebeurd verhaal van Mariëtte Bac. Onder leiding van vinoloog en Tio-docent Gerard van den Hondel vertelde Mariëtte over haar alcoholverslaving en wat alcoholgebruik in de horeca voor iemand kan betekenen.