1. Home
  2. Nieuws
  3. General manager bij Holiday Inn

General manager bij Holiday Inn

Alumnus Richard Spaander is na het afronden van de opleiding Hotel- en Eventmanagement doorgegroeid van duty manager tot general manager bij Holiday Inn Express The Hague - Parliament

"Ik ben trots op waar ik nu sta, vooral omdat ik pas 32 ben."

Brede opleiding

“Toen ik startte met de middelbare hotelschool, wilde ik graag kok worden”, vertelt Richard. “Mijn decaan adviseerde mij destijds voor een andere studie te kiezen, zodat ik ook mijn ondernemerspapieren kon behalen. Ik ben hem hier erg dankbaar voor, want toen ik mijn diploma haalde, ontdekte ik dat ik graag horecaondernemer/-manager wilde worden.”

Versneld traject

Richard volgde het versnelde traject van de opleiding Hotel- en Eventmanagement bij Tio Amsterdam. "Doordat ik in de zomer kon stagelopen, kon ik de opleiding snel afronden. Ik ben erg blij dat Tio mij deze kans bood. Tio dacht goed mee, waardoor ik me steeds verder kon ontplooien. De bereikbaarheid van Tio Amsterdam en de mogelijkheid de opleiding versneld te volgen, waren doorslaggevend om voor Tio te kiezen. En daar heb ik zeker geen spijt van, ik heb een ontzettend leuke tijd gehad.”

Loopbaan tot general manager

“Ik ben bij het Crowne Plaza Amsterdam - Schiphol Hotel afgestudeerd als duty manager. Hierdoor kon ik snel promotie maken naar front office shiftleader”, vertelt Richard. Hij werkte vervolgens zo’n 5 jaar bij het Crowne Plaza Amsterdam - Schiphol als assistent front office manager, tot hij zich wilde verdiepen in het evenementmanagement. “Het was geweldig om te zien dat we met ons team bijvoorbeeld alles hadden geregeld voor een zaal met 1500 mensen, van de muziek tot het buffet.”

Toch lag zijn hart nog steeds bij de hotelwereld en solliciteerde Richard bij een – destijds – nieuw hotel: Holiday Inn Express Schiphol. “Inmiddels zijn we vijf jaar verder en zijn er elf Holiday Inn Express hotels geopend. Ik heb geholpen met het opbouwen van de nieuwe hotels en het optimaliseren van de systemen. Uiteindelijk ben ik gevraagd om als general manager aan de slag te gaan bij Holiday Inn Express The Hague - Parliament. Geweldig om deze keten, The Vincent Hotel Groep, vanaf het begin af aan te hebben mogen opzetten en te zien waar we nu staan!”  

Toekomstplannen 

“Over vijf jaar werk ik nog steeds in de hotellerie, verwacht ik. Maar, misschien ook wel in een heel andere branche hoor, zolang ik me maar kan blijven ontwikkelen”, zegt Richard. “Het belangrijkste is dat je doet waar je hart ligt. Dat geef ik mijn team ook graag mee.”

Volg Richard op Linkedin.

Lees meer over: alumni, hotelschool, manager