1. Home
  2. Nieuws
  3. Hechte vriendschap na Tio

Tio-alumni vieren vriendschap in Athene

In 1988 leerden acht vrolijke jongedames elkaar kennen tijdens hun toerismestudie op Hogeschool Tio. Nu, precies 30 jaar na hun afstuderen, zijn ze nog steeds bevriend met elkaar. De Tio-dames, zoals ze zichzelf noemen, vierden dit voorjaar het kroonjaar van hun vriendschap in Athene. We spraken met één van hen: Juliette van Liempt. “Heel bijzonder dat we al zo lang bevriend zijn. Tio heeft iets moois teweeggebracht!”

Fantastisch Tio-jaar

Na haar vwo begon Juliette van Liempt in 1988 met de studie Inkomend, binnenlands en uitgaand toerisme van Tio. Het was daar, op die hogeschool in Den Bosch, waar ze de andere meiden leerde kennen. “Het was een fantastisch jaar”, herinnert Juliette zich. “Iedereen kwam net van de middelbare school en om dan in Den Bosch te mogen studeren, dat beviel enorm. We hadden een hele leuke groep en gingen, ook buiten de lessen, met elkaar om. Ik heb dat jaar als heel erg leuk ervaren.”

Scoren bij Triviant

“Het was wel echt een hele drukke studie”, blikt Juliette terug. “We deden twee jaar in één, dus we kregen heel veel vakken. Zoals hotelmanagement, cultuurgeschiedenis en meerdere talen, maar we leerden ook werken met een treinspoorboekje en reissommen samenstellen. En dan waren er ook nog excursies en een stage. Daarnaast kregen we veel topografie. Zó veel, dat ik sindsdien alle blauwe vragen bij Triviant weet.” Juliette moet lachen. “Handig, daar kan ik op feestjes nog altijd mee scoren!”

Al 30 jaar bevriend

En met zeven van haar medestudenten heeft Juliette, na al die jaren, dus nog steeds contact. “We zijn in die 30 jaar altijd contact blijven houden”, vertelt ze enthousiast. “We zien elkaar regelmatig en sparen iedere maand geld voor leuke uitjes. Vaak in Nederland, maar soms ook in het buitenland. Al maakt de bestemming niet eens zo veel uit; het is toch altijd wel gezellig.”

Tio-dames on tour

Dit jaar trokken de Tio-dames, vanwege het kroonjaar, gezellig naar de hoofdstad van Griekenland. “In april zijn we in Athene geweest; het was erg geslaagd. We hebben een fietstocht gemaakt, zijn naar de Acropolis geweest en naar een resort. We willen altijd van alles doen als we op reis gaan en maken vaak een programmaatje vooraf.” Lachend voegt ze daaraan toe: “Dat is misschien toch die toeristische achtergrond.”

Hechte groep

“Dat we na 30 jaar nog steeds zo hecht zijn met z’n achten vinden we heel bijzonder”, zegt Juliette tot slot. “Van Tio kregen we zelfs speciale Tio-hoodies omdat we 30 jaar bestonden; daar hebben we in Athene veel lol mee gehad. We hebben deze vriendschap aan onze studie overgehouden, dat is heel mooi. Daar zijn we Tio dankbaar voor.”

Volg Juliette op LinkedIn