1. Home
  2. Nieuws
  3. Toerismestudent Emma over Tio’s internationale mogelijkheden

‘Studeren in Amerika was altijd al mijn droom’

De reislustige Emma wilde graag iets met reizen, talen én mensen doen. Toen ze op een open dag van Tio’s International Tourism Management opleiding kwam, viel voor haar alles op z’n plek. Drie jaar later, inmiddels bijna afgestudeerd, heeft deze ondernemende dame heel wat van de wereld gezien. Van stages in Frankrijk en Malta tot studiereizen in Belgrado en Granada. En haar droom om te studeren in Amerika? Die heeft ze waargemaakt! 

Toerisme studeren 

Na de middelbare school wist Emma al snel welke richting ze op wilde. “Reizen heb ik altijd al leuk gevonden”, vertelt ze enthousiast. “Het liefste wilde ik ook iets met talen en mensen doen; ik volg al jaren Frans en Spaans en ik bezorg mensen daarnaast graag een fijne en onbezorgde tijd.” Een toerismeopleiding lag dus voor de hand, maar welke? “Ik heb meerdere opleidingen bekeken, maar toen ik op een open dag van Tio kwam, voelde het gelijk goed. Kleinschalig, een fijne sfeer en persoonlijke begeleiding. Na de proefstudeerdag wist ik het zeker.” 

Je eigen reis samenstellen 

Een keuze waar Emma nog steeds voor de volle 100% achter staat. “De kleinschaligheid is heel fijn, je bent daardoor superclose met je studiegenoten. De kleine klassen hebben ook als voordeel dat je actief betrokken wordt bij de les en je jezelf op veel vlakken kunt ontwikkelen. Daarnaast vind ik het studieprogramma heel leuk. Je mag bijvoorbeeld twee studiereizen zelf samenstellen. Dat je die reizen vervolgens ook echt gaat uitvoeren is toch supervet?!” 

Studeren in Amerika 

Emma maakte studiereizen naar Rome, Granada, Belgrado en Berlijn en deed daarnaast nog meer internationale ervaringen op. Zo liep ze stage in Zuid-Frankrijk en Malta, én ging ze een semester studeren aan de Northern Arizona University in Flagstaff, Arizona. “Tio biedt zo veel internationale mogelijkheden, en studeren in Amerika was altijd al mijn droom. Dit was de ideale mogelijkheid! Het was zo leuk om op een Amerikaanse campus te zijn, nieuwe vrienden te maken, andere gebieden te ontdekken en gewoon het Amerikaanse leven te ervaren. Supervet!” 

In het Engels studeren 

Emma volgt haar opleiding International Tourism Management volledig in het Engels. “Ik dacht bij mezelf: de Engelse taal is juist bij een toerismeopleiding heel belangrijk. Dus die keuze was snel gemaakt”, legt ze uit. “Maar het was best spannend, want mijn Engels was niet heel goed en in het begin vond ik het supermoeilijk. Maar nu ben ik blij dat ik heb doorgezet, want mijn Engels is heel erg vooruitgegaan.”