1. Home
 2. Studeren bij Tio
 3. Studeren én reizen? Valt goed te combineren

Studeren én reizen? Valt goed te combineren

Begin jij na je eindexamen met een hbo- of mbo-opleiding? Of zou je liever eerst gaan reizen en de wereld ontdekken? Je hoeft niet langer te kiezen: doe het gewoon allebei! Niet alleen heel erg leuk, maar ook nog eens nuttig en leerzaam. En als je voor een opleiding aan Hogeschool Tio gaat, dan is het eenvoudiger dan je denkt!

Wereldwijde stages

Er gaat een wereld voor je open

Als je tijdens je studie graag naar het buitenland wil, zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een studie met meerdere (internationale) studiereizen, stage lopen in het buitenland of, als je een hbo-opleiding volgt, zelfs een tijdje studeren aan een internationale universiteit. Op Hogeschool Tio zijn die mogelijkheden er volop en denkt een studiecoach graag met je mee.

Studeren in het buitenland

Een periode studeren in het buitenland is een investering in je toekomst. Je volgt lessen die je in Nederland niet kunt volgen of je leert kwesties met een internationale invalshoek te benaderen. Daarnaast staat het goed op je cv en je kunt, als je internationale ambities hebt, alvast aan je internationale netwerk werken. Je ontwikkelt je zowel op professioneel als op persoonlijk vlak.

Toerismestudente Shilla Verburgt van Tio Amsterdam: "Het eerste dat in me opkomt als ik terugdenk aan mijn studietijd in Helsinki? Gaaf! Wat ben ik blij dat ik het gedaan heb. Ik heb heel veel nieuwe mensen leren kennen, allerlei landen en culturen ontdekt en ook nog interessante vakken gevolgd."

Verbreed je horizon

Als je eenmaal besloten hebt dat je het buitenlandavontuur aangaat is de volgende vraag: waar wil je heen? Hogeschool Tio werkt alleen samen met partneruniversiteiten waarvan het niveau van het onderwijs gewaarborgd kan worden. Wat dacht je bijvoorbeeld van Griffith University in Australië, Fairleigh Dickinson University in Amerika of Emirates Academy of hospitality Management in Dubai?

De wereld aan je voeten

Natuurlijk moet je je reis goed voorbereiden. Tio heeft een uitgebreid internationaal netwerk en werkt samen met verschillende partneruniversiteiten binnen én buiten Europa. Als je er tijdens je hbo-opleiding voor kiest een of twee semesters in het buitenland te studeren, kan Tio je daarbij adviseren en begeleiden. Zodat jij de kans krijgt je perfect voor te bereiden op het internationale bedrijfsleven. Met een Tio-opleiding op zak ligt de wereld aan je voeten!

Studeren of stage lopen in het buitenland?

 • Do you want to study in the USA, Scotland, Finland or Taiwan?
  Do you want to study in the USA, Scotland, Finland or Taiwan?
 • Internships all over the world
  Internships all over the world
 • Marketing internship in the USA
  Marketing internship in the USA
 • Do you want to work in Event Management?
  Do you want to work in Event Management?
 • Internships all over the world
  Internships all over the world
 • Internship at a tour operator in Thailand
  Internship at a tour operator in Thailand