1. Home
  2. Nieuws
  3. Finales Tio-projecten: studenten vinden kansen in de markt!

Finales Tio-projecten: studenten vinden kansen in de markt!

Tio-studenten leren door te doen én door creatief te denken! Tijdens de verschillende projecten steken Tio’s studenten bijna een jaar lang hun handen uit de mouwen en bedenken ze nieuwe bedrijfsconcepten. Tijdens de finaledag strijden de finalisten van onder andere de projecten Food & Beverage Management, Student Company, Mijn TopTent en Mini-Onderneming om de winst. Welke teams weten de vakjury te overtuigen, winnen eeuwige roem én een mooie cheque?

Food & Beverage Management: van tapasbar tot escapediner

Tweedejaarsstudenten Hotel- en Eventmanagement trappen deze finaledag in congrescentrum NBC Nieuwegein af met hun plannen voor een nieuw horecaconcept. Een tapasbar met dj-booth, biologisch restaurant met eigen moestuin, rooftop bar van iglo’s en mojitolounge: studenten pitchen het ene na het andere creatieve idee tijdens de finale Food & Beverage Management. De winnares: Shamira met haar ‘Tasteful Escape’: eten én escape room in één! “Een ontzettend goed plan, het zit echt netjes in elkaar,” aldus rasondernemer Ernest Lefebvre uit de vakjury. Shamira: “Superleuk om te winnen! Ik vond het een leuke opdracht om te doen en ik sta echt achter dit concept. Daarom ben ik ook al bezig om dit concept te testen in een bestaand restaurant.” We kunnen niet wachten!

Tio Rotterdam wint alle prijzen bij Student Company

Bedenk een nieuw product, voer marktonderzoek uit, stel een ondernemingsplan op én start je onderneming. Een flinke opdracht voor tweedejaarsstudenten International Business Management tijdens het project Student Company! Juryleden Maries Dinaux van MijnSkillsPaspoort en Henry Groeneveld van Atthis krijgen de eer de winnaars aan te wijzen. Tio Rotterdam doet goede zaken en sleept alle drie de cheques in de wacht! Het beste idee komt van Thomas, Rick en Jari met hun idee Voetbalwerkt: een dienst waarmee amateursportverenigingen trainers kunnen vinden voor hun jeugdteams.

Ondernemende mbo-studenten in finales Mijn TopTent en Mini-Onderneming

Tweedejaars mbo-studenten van de opleidingen Hotelmanagement en Commercieel Business Management nemen het tegen elkaar op in de finales van Mijn TopTent en Mini-Onderneming. De Hotelmanagementstudenten bogen zich over de vraag: welke kansen zijn er nog in de horecamarkt? Genoeg, blijkt tijdens de finale. Van gezellige sharing & tasting-restaurants waar de wereldkeuken met liefde en passie wordt bereid tot een cocktailbar met tapas: er liggen nog veel kansen!

De mbo business-studenten gingen aan de slag met hun eigen mini-onderneming. Wat denk je bijvoorbeeld van promotiekaartjes van groeipapier, waar een roos uitgroeit als je ze begraaft? Het niveau ligt hoog, vindt ook docente en dagvoorzitter Ella Smith-Folkersma: “Ik ben flabbergasted over de ideeën en concepten die vandaag zijn gepresenteerd!” Maar uiteraard kan er maar één de echte winnaar zijn, en dat is Isabel (student, Commercieel Business Management) met haar ‘Move Steps’: elektrische deelsteps in Rotterdam! Isabel: “Het was wel spannend vandaag, maar ook leuk én interessant om de andere presentaties te zien. Ik had echt niet verwacht dat ik zou winnen!”

Gefeliciteerd!

Een dag vol creatieve ideeën, overtuigende pitches, kritische juryvragen en feestelijke prijsuitreikingen. Gefeliciteerd winnaars, tijd om lekker na te genieten!