1. Home
  2. Nieuws
  3. Keuzegids Mbo 2018: Tio beste vakschool

Keuzegids Mbo 2018: Tio beste vakschool

“Zowel studenten als de onderwijsinspectie zijn hier zeer positief”

De Keuzegids Mbo 2018 heeft Tio met maar liefst 92 punten uitgeroepen tot de beste vakschool van Nederland. Tio scoort het hoogst van alle mbo-opleiders van Nederland en doet het uitstekend op de onderdelen docenten, lessen, begeleiding, toetsing en organisatie en op het expertoordeel dat door de Onderwijsinspectie is afgegeven. Alle mbo-opleidingen zijn ‘topopleiding’ en op Tio vind je de beste Middelbare Hotelschool en beste mbo-opleiding Luchtvaartdienstverlening van Nederland.

Beste Middelbare Hotelschool

De opleiding Hotelmanagement aan Hogeschool Tio is de beste Middelbare Hotelschool. De Keuzegids Mbo 2018 schrijft hierover: “Leerlingen van Tio zijn het meest tevreden. […] De meeste complimenten hebben de leerlingen voor de goede organisatie van de school.”

Hotelmanagementstudent Hidde de Bruijn: “Ik heb voor Tio gekozen omdat het de beste middelbare hotelschool van Nederland is. En vanwege de persoonlijke aanpak en de goede docenten. Tio staat ook gewoon goed op je cv. Je hebt een sterkere positie op de arbeidsmarkt.”

Beste mbo-opleiding Luchtvaartdienstverlening

Tio’s mbo4-opleiding Stewardess Receptioniste Hostess is met afstand de beste mbo-opleiding Luchtvaartdienstverlening, oordeelt de Keuzegids: “De Tio-opleiding ‘stewardess receptioniste hostess’ (officiële naam: luchtvaartdienstverlener) is volgens de studenten dik in orde.”

Studente Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess) Barbara Rietberg: “Ik koos heel bewust voor Tio. Het is heel kleinschalig en dat voelt heel relaxed; je krijgt persoonlijke aandacht. En de mogelijkheden als je aan Tio hebt gestudeerd zijn veel groter.”

Topopleiding Commercieel Business Management

Ook Tio’s mbo businessopleiding Commercieel Business Management scoort als tweede van Nederland uitstekend in de Keuzegids Mbo en krijgt het predicaat ‘topopleiding’. Mbo businessstudent Thomas Vervenne: “Ik koos voor Tio omdat ik mijn mbo-opleiding versneld wilde afronden, maar wel kwalitatief goed onderwijs wilde volgen.”  

Beste Vakschool

Tio wordt met maar liefst 92 punten uitgeroepen tot ‘Beste Vakschool van Nederland’. Tio heeft echter ook ruimschoots meer punten dan de beste ROC (Hoornbeeck College, 77 punten) en de beste AOC (Edudelta College, 66,5 punten).

Bron: Keuzegids Mbo 2018