1. Home
  2. Nieuws
  3. Keuzegids Mbo 2022: Tio’s opleidingen zijn de beste van Nederland

Keuzegids Mbo 2022: Tio’s opleidingen zijn de beste van Nederland

Geweldig nieuws! De mbo-opleidingen Hotelmanagement en Commercieel Business Management van Hogeschool Tio zijn door de Keuzegids Mbo 2022 uitgeroepen tot de beste mbo-opleidingen in hun vakgebied. De Keuzegids geeft onafhankelijk advies en beoordeelt de kwaliteit van ruim 450 mbo-opleidingen in Nederland.

Daarbij ontvangen beide opleidingen voor het achtste jaar op rij het predicaat ‘Topopleiding’ van de Keuzegids. Én daar bovenop ontvangt Tio als onderwijsinstelling het predicaat ‘Uitmuntend in eigen vakgebied’. Hiermee wordt de kwaliteit van het onderwijs wederom bevestigd.

Beste middelbare hotelschool van Nederland

Beste middelbare hotelschool van Nederland, Tio voor vijfde jaar volgens de KeuzegidsDe mbo-opleiding Hotelmanagement van Tio scoort 81 van de honderd punten en is daarmee voor de vijfde keer de beste middelbare hotelschool van Nederland. De score van 81 punten is nog hoger dan vorig jaar, toen de opleiding 76 punten kreeg. Studenten zijn volgens de Keuzegids Mbo voornamelijk enthousiast over de informatieverstrekking, de omgeving, de stages, de sfeer en veiligheid. Op die onderdelen scoort de opleiding uitmuntend hoog.

Oud-Tio-student Twan van Straaten: “Het is een hele brede opleiding waar je veel kanten mee op kan. Ik wilde graag de hotelkant op, maar liever niet puur en alleen de hotelschool. De opleiding Hotelmanagement van Tio is daarentegen ook een managementopleiding; dat geeft je meer mogelijkheden. Plus, je kon de opleiding al in twee jaar afronden. Dat vond ik heel fijn.”

Beste mbo-businessopleiding van Nederland

Beste mbo-businessopleiding van Nederland, Tio voor vierde jaar volgens de KeuzegidsTio’s mbo-opleiding Commercieel Business Management is door de Keuzegids voor de vierde keer benoemd tot de beste opleiding tot Junior Accountmanager. Tio staat met 87 punten bovenaan in de ranking. Het puntenaantal is flink gestegen: vorig jaar was dit nog 78 punten. Op alle beoordeelde onderdelen scoort de opleiding uitmuntend hoog; onderwijs en begeleiding, informatie, omgeving, sfeer en veiligheid, stage en lesmateriaal en toetsen.

Businessstudent Yannick Kappers: “Bij Tio kon ik de opleiding versneld volgen: in twee jaar. En dat de docenten bij Tio uit de praktijk komen, sprak mij ook heel erg aan. Inmiddels zit ik alweer in mijn laatste jaar en het bevalt heel goed. Ik heb twee hele leuke jaren gehad op Tio.”

Meer weten over de topopleidingen van Tio?

Wil je weten of de opleiding Hotelmanagement of Commercieel Business Management wat voor jou is? Dan verwelkomen we je graag op een van onze (kleinschalige) open dagen.