1. Home
  2. Nieuws
  3. Op culinaire reis met de nieuwe Tio-studenten

Op culinaire reis met de nieuwe Tio-studenten

Vietnamese springrolls met garnalen, Italiaanse bruschetta met ricotta en doperwten-munt puree, red velvet meringue kisses en goudgekleurde macarons. Het klinkt allemaal even smakelijk en dat wás het ook. Tijdens een kookworkshop voor de eerstejaarsstudenten die in januari met hun Tio-opleiding starten, leerden de studenten niet alleen verschillende nieuwe gerechtjes kennen, maar ook elkaar. ‘Leuk om zo kennis te maken met elkaar. Ik heb echt zin om te starten in januari!’

Culinaire reis

De kookworkshop werd door Tio georganiseerd voor alle nieuwe studenten die in januari instromen. De perfecte gelegenheid voor de studenten om alvast kennis te maken met elkaar. Onder professionele begeleiding van docent Idzarda Lindenbergh gingen de studenten in groepjes aan de slag en bereidden zij fingerfood uit verschillende werelddelen. Uiteraard mochten de studenten zich na het koken, tegoed doen aan al het lekkers dat zij bereid hadden.

Spannende kennismaking

De meeste studenten hadden een dag eerder tijdens een algemene introductie op de eigen vestiging al kennis gemaakt met elkaar, maar dat gold niet voor iedereen. Best spannend, vond Skip Sulsters. ‘Ik kende nog niemand hier. Maar deze workshop is een leuke manier om elkaar te leren kennen. Ik kook bijna nooit, dat is niet echt mijn ding, maar het is wel heel gezellig vandaag. We hebben al veel gelachen.’ Skip start in januari met Commercieel Business Management in Amsterdam. ‘Het wordt mijn eerste studie, dus het is allemaal nieuw voor me. Maar ik heb er, zeker na vandaag, veel zin in!’

Zin in het schooljaar!

Voor Emma ter Smitten waren de gerechtjes geen hogere wiskunde. Emma: ‘Ik heb 1,5 jaar fulltime gewerkt in een soort kook- en eetwinkel in Amsterdam en heb al veel ervaring met koken. Maar ondanks dat ik vandaag niet zo veel nieuws geleerd heb, vond ik het erg gezellig; je leert elkaar goed kennen op deze manier.’ Emma start in januari met Hotel- en Eventmanagement in Amsterdam. ‘Na zo’n periode fulltime gewerkt te hebben, ben ik er wel aan toe om weer te gaan studeren. Ik heb voor Tio gekozen omdat het zo kleinschalig is en je veel vrije ruimte krijgt. Van anderen hoorde ik dat het er super leuk is. Ik heb er echt zin in!’

Lees meer over: kick-off, koken, praktijkonderwijs