1. Home
  2. Nieuws
  3. Tio's mbo-onderwijs scoort ver boven landelijk gemiddelde

JOB-monitor: Tio scoort ver boven landelijk gemiddelde

Hogeschool Tio en haar mbo-opleidingen scoren op alle opleidingsdomeinen op de meeste onderdelen ver boven het landelijk gemiddelde. Dat blijkt uit de JOB-monitor; het grootste studenttevredenheidsonderzoek onder mbo-studenten van Nederland. In het bijzonder op de onderdelen omgeving, sfeer en veiligheid, onderwijs en begeleiding en lesmateriaal en toetsen scoort Tio bijzonder hoog.

Tio-student gaat met plezier naar school

Tio-studenten zijn zeer positief over hun opleiding en school, blijkt uit de onderzoeksresultaten die onlangs bekend werden gemaakt. Met name op het gebied van omgeving, sfeer en veiligheid scoort Tio uitzonderlijk hoog. Zo gaat 85% van Tio’s mbo-studenten met plezier naar school (t.o.v. 55% landelijk), is 89% positief over de sfeer binnen de opleiding (t.o.v. 63% landelijk) en is maar liefst 90% positief over de werkplekken op school (t.o.v. 40% landelijk).

“Ik heb voor Tio gekozen omdat ik de persoonlijke aandacht superfijn vind”, zegt Tio-studente Kim van Oostrom. “Tio staat goed aanschreven en daarom ben ik er ook trots op dat ik op Tio studeer.” Kim volgde destijds de mbo-opleiding Hotelmanagement en studeert inmiddels hbo International Business Management op Tio.

Ook Tio-docenten scoren goed

Ook op de gebieden ‘onderwijs en begeleiding’ en ‘lesmateriaal en toetsen’ scoort Tio ten opzichte van het landelijk gemiddelde opvallend goed. Zo is 78% van Tio’s mbo-studenten positief over de docenten (t.o.v. 53% landelijk) en is 75% positief over de begeleiding binnen de opleiding (t.o.v. 48% landelijk). Over het lesmateriaal en de boeken binnen de opleiding is maar liefst 81% van de Tio-studenten positief (t.o.v. 37% landelijk).

Tio aan kop

In de JOB-monitor scoren Tio’s mbo-opleidingen al jarenlang goed. Al ruim 50 jaar staat Tio hoog aangeschreven vanwege de kwaliteit van het persoonlijke en kleinschalige onderwijs. Als particuliere hogeschool met een ondernemend karakter kan Tio snel handelen en inspelen op de wensen en behoeften van de studenten. Bijvoorbeeld via de opleidingscommissie waarin studenten, van alle vijf de vestigingen, meepraten over het Tio-beleid om het onderwijs nóg verder te verbeteren.

Over de JOB-monitor

De JOB-monitor is het tweejaarlijkse landelijke studenttevredenheidsonderzoek in het mbo, uitgevoerd door onderzoeksbureau ResearchNed, in opdracht van de Jongerenorganisatie Beroepsonderwijs (JOB). JOB is een landelijke jongerenorganisatie die mbo-studenten vertegenwoordigt binnen het onderwijs.