1. Home
  2. Nieuws
  3. Spannende finale Mijn TopTent

Spannende finale Mijn TopTent gewonnen door Julia Luger

Een rollende bar, Argentijnse grillgerechten, zakelijk eten & werken, eigen verbouwde groenten. De meest uiteenlopende ideeën voor nieuwe horecabedrijven passeerden de revue vanmorgen tijdens de spannende finale van het project Mijn TopTent. Hotelmanagementstudente Julia Luger van Tio Rotterdam wist er uiteindelijk met de winst vandoor te gaan. Zij schreef een ondernemersplan voor restaurant Pluk dat eigen groenten gaat verbouwen in een moestuin bij het restaurant.

In het NBC Congrescentrum in Nieuwegein presenteerden de finalisten van het project Mijn TopTent, bestaande uit tweedejaars- en fasttrack-Hotelmanagementstudenten, vandaag op professionele wijze hun plannen. Gedurende het project moesten zij een compleet ondernemingsplan schrijven voor een nieuw horecabedrijf, inclusief marketingplan, personeelsplan, financieel plan en menu- en wijnkaart. De zeven finalisten van alle vijf de Tio-vestigingen werden door een jury van professionals uit het bedrijfsleven beoordeeld.

Verrassende en creatieve concepten

Tijdens de finale bleek hoe creatief de studenten waren geweest. Zo presenteerde student Marnix op overtuigende wijze zijn concept voor StudySnack (waar hij tweede mee werd); een restaurant voor studenten met gezonde maaltijden tegen lage prijzen, en vertelde studente Puck vol passie over haar concept Onbeperkt (waar ze derde mee werd) met personeel met een verstandelijke beperking.

Tio-docent Frank Bulthuis was onder de indruk. “De concepten vond ik verrassend”, vertelt hij. “Hoewel sommige financiële resultaten naar mijn idee wat optimistisch waren, zijn de ideeën goed doordacht. De studenten weten waar ze het over hebben: ze hebben hun plannen volledig uitgewerkt. Dat is ook de essentie van dit vak: met hun ondernemersplan zouden ze, in theorie, direct naar de bank moeten kunnen stappen.”

Van topconcept naar TopTent

Uiteindelijk was het Julia Luger van Tio Rotterdam die de jury wist te overtuigen met haar plan. Haar restaurant Pluk gaat de groenten voor de gerechten zelf verbouwen in een eigen moestuin. Gasten worden direct betrokken bij dit proces om meer milieubewustzijn en aandacht voor de natuur te creëren. Met dagmenu’s wordt verspilling voorkomen. “Een topconcept”, aldus de jury. “Zeker vandaag de dag, het thema duurzaamheid is actueel.”

“Heel leuk dat ik heb gewonnen”, zegt fasttrackstudente Julia enthousiast. Zij ging met een dinercheque t.w.v. € 500,- naar huis. “Waarom de jury voor mijn concept koos? Ik denk omdat het heel erg van deze tijd is; het speelt in op duurzaamheid en milieubewustzijn. Het project Mijn TopTent vond ik heel leuk om te doen. Ik heb er ontzettend veel van geleerd; deze ervaring gaat me later in het werkveld zeker helpen!”

Bekijk het studieprogramma