1. Home
  2. Nieuws
  3. Alumna Madelon organiseert de Vierdaagsefeesten

Alumna Madelon organiseert de Vierdaagsefeesten

Madelon Kersten kreeg het horecavirus te pakken tijdens haar bijbaan op de middelbare school. En dus besloot ze na haar atheneum de hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement te volgen bij Tio. Al snel na haar afstuderen kreeg ze een baan. “Ik leer ontzettend veel van het organiseren van de Vierdaagsefeesten”, aldus Madelon.

De Vierdaagsefeesten vinden plaats rondom de Nijmeegse vierdaagse en het evenement trekt ieder jaar 1,5 miljoen bezoekers. “Na mijn afstuderen liet ik de organisatie weten dat ik er graag zou willen blijven werken”, vertelt Madelon. “En dat werkte: inmiddels werk ik er al 4 jaar.” 

Werkzaamheden

“Mijn voornaamste taak is het begeleiden van diverse projecten van uitdenken en ontwikkeling tot aan de uitvoering. Ik houd me bezig met verduurzaming van het evenement en daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de verkeersregelaars en ik zorg ervoor dat de informatieteams voor de bezoekers klaar staan tijdens het evenement”, legt Madelon uit. Maar ik ben bijvoorbeeld ook verantwoordelijk voor de communicatie met de omwonenden, minder validen etc. Hoewel de basis van het evenement ieder jaar hetzelfde is, vindt ze het toch steeds een uitdaging en belangrijk om nieuwe dingen te bedenken samen met haar collega’s.  

Kennis uit de praktijk

Madelon koos heel bewust voor een opleiding bij Tio. De combinatie tussen hotel en event sprak haar aan en ook de kleinschaligheid. “Ik heb aan Tio Eindhoven gestudeerd en dat is me goed bevallen”, zegt ze. “Het is een groot pluspunt dat alle docenten uit de praktijk komen en veel ervaring hebben. Ook legt Tio een duidelijke link met het bedrijfsleven.” De kennis die ze heeft opgedaan bij Tio, heeft haar goed voorbereid op haar werk. “Ik heb geleerd verder te kijken dan hetgeen je hebt geleerd. Binnen de organisatie van de Vierdaagsefeesten kan ik mijn kennis steeds iets verder uitbreiden.”

Wees enthousiast

Als oud-Tio-studente is het natuurlijk erg leuk als er huidige Tio-studenten aankloppen. Madelon heeft nog wel wat tips voor studenten die graag stage willen lopen of afstuderen bij de Vierdaagsefeesten: “Het is belangrijk om jezelf goed te presenteren bij een bedrijf. Zorg dat je tijdens een sollicitatiegesprek enthousiast bent en goed op te hoogte bent over het bedrijf. Bespreek ook tijdens je sollicitatiegesprek de mogelijkheden voor een baan na je afstuderen. Mocht er een baan beschikbaar zijn of komen is een bedrijf altijd blij met de voorkennis die je van het bedrijf op doet in de stage- of afstudeerperiode ervoor.”

Volg Madelon op LinkedIn