1. Home
  2. Nieuws
  3. “Haar keuze voor Tio was heel weloverwogen”

“Haar keuze voor Tio was heel weloverwogen”

Ouders enthousiast over Hogeschool Tio 

De dochter van René en Sonja Zoet koos twee jaar geleden voor een studie aan de particuliere Hogeschool Tio. Hoe kijken zij terug op de studiekeuze van hun dochter Nancy destijds en wat zijn hun ervaringen nu met Tio? Sonja: “Nancy vindt het leuk en doet het erg goed. En dat wil je als ouder; dat ze op de goede plek zit en gelukkig is.”

Studiekeuze maken

Nancy studeert Internationaal Toeristisch Management aan Tio in Amsterdam. De hbo-opleiding volgt ze in het Engels en versneld; in drie jaar tijd. Voor haar studiekeuze bezocht Nancy destijds meerdere open dagen. “De keuze voor de studie moest de basis zijn voor een leuke en goede toekomstige baan”, blikt vader René terug. “We vonden het belangrijk dat het een kwalitatief goede opleiding was die in het teken stond van de kwaliteit van de leraren, met lessen in een professionele omgeving.”

Open dagen bezoeken

Vanwege Nancy’s liefde voor reizen viel haar oog op de toerisme-opleiding van Tio. Met haar ouders bezocht ze de open dag. “Ik kreeg er een goede indruk van Tio. Dankzij deze opleiding zou Nancy haar internationale ambities kunnen realiseren. En de school was goed bereikbaar met de trein”, vertelt René. Moeder Sonja vult aan: “Wat daarnaast in de smaak viel was dat de opleiding ook in het Engels aangeboden werd én dat de studie versneld kon worden gevolgd. Tio is een particuliere school met een lage drempel.”

Goed gevoel bij Tio

Beide ouders steunden Nancy in haar keuze voor Tio, vertelt Sonja. “Toen onze dochter na haar vwo een keuze moest maken, dachten we al gelijk aan reizen. Nancy wil graag de wereld zien. Haar keuze voor International Tourism Management was, dankzij meerdere open dagen en een meeloopdag, heel weloverwogen.” René vult aan: “Nancy had een goed gevoel bij Tio en was heel enthousiast na haar meeloopdag. Wij stonden achter haar keuze.”

Droomstudent

Inmiddels begint Nancy alweer bijna aan haar laatste jaar en gaat ze als een speer; ze doet niet alleen het versnelde traject, maar volgt ook het honoursprogramma. “Nancy doet het boven verwachting goed”, vertelt René trots. “Vooral omdat ze de opleiding op eigen kracht moet bekostigen en daardoor zeer gemotiveerd is om het maximale eruit te halen. Het is prachtig om haar inzet te zien en dat ze beloond wordt met mooie cijfers en de mogelijkheid tot het volgen van extra vakken.”

Trotse ouders

Ook Sonja is na twee jaar nog steeds blij met Nancy’s keuze. “Wat erg leuk was is dat ze een zelfontworpen trip naar Rome mocht maken”, vertelt Sonja enthousiast. “Ook heeft ze stage gelopen in Praag en heeft ze Berlijn, Edinburgh en Kopenhagen gezien. We zien dat ze groeit. Nancy is erg zelfstandig geworden en kan zich goed redden in een stad met een vreemde taal. Nu gaat ze naar Los Angeles voor stage, wat een avontuur!”

“Nancy doet het erg goed met de opleiding; haar inzet is hoog en ze vindt het leuk”, zegt Sonja tot slot. “En dat wil je als ouder, dat je dochter op de goede plek zit en dat je ziet dat ze gelukkig is!”

We hebben de ouders van Nancy gevraagd hoe zij Hogeschool Tio en de opleiding beoordelen:
  • Hoe beoordeelt u de opleiding? Goed
  • Hoe beoordeelt u Tio? goed