1. Home
  2. Nieuws
  3. “De sfeer op Tio is persoonlijk: precies wat ik nodig had”

“De sfeer op Tio is persoonlijk: precies wat ik nodig had”

Félice Holsink deed de mbo4-opleiding Commercieel Business Management in Hengelo. Haar tweede stage liep ze bij tuinmeubelbedrijf Kees Smit, en daar is ze niet meer weggegaan. “Ineens mocht ik veel meer doen. Ik werd hier serieus genomen.”

Studente en professioneel violiste

Twijfel bij Félice, nadat ze het vmbo heeft afgerond op het Canisius in Almelo. Ze bezoekt de ene na de andere ROC, maar kiest twee weken voor de deadline tóch vol overtuiging voor de opleiding Commercieel Business Management aan Hogeschool Tio. “Ik vond niks écht leuk, tot ik op de open dag van Tio kwam,” vertelt ze. “De sfeer was er heel fijn, echt persoonlijk. Precies wat ik nodig had. Bovendien kon ik mijn mbo4-opleiding in twee jaar afronden en kon ik Tio zonder problemen combineren met het feit dat ik destijds professioneel viool speelde.”

Baan na stage

Haar eerste stage is pittig, herinnert Félice zich. “Ik was net zeventien en kwam in een ontzettend groot bedrijf terecht. Daar voelde ik me niet op m’n plek,” vertelt ze. Haar tweede stage loopt ze bij tuinmeubelenbedrijf Kees Smit. “En daar was het precies het tegenovergestelde. De organisatie nam me serieus en ik kreeg veel verantwoordelijkheden. Ook kreeg mijn ondernemende houding de ruimte.” Na haar stage kon Félice bij Kees Smit blijven werken, waar ze momenteel werkzaam is op de afdeling online marketing en sales. “De online en telefonische verkoop,” legt ze uit. “Tuinmeubelen worden natuurlijk vooral in de zomer verkocht, dus zodra het winter is, schrijf ik bijvoorbeeld vooral blogs voor de website.”

Ambassadeur voor Tio

Momenteel combineert Félice deze baan met haar vervolgstudie Small Business and Retail Management. “Dit zie ik als een verrijking van m’n kennis, waardoor ik alleen nog maar méér kan.” Voor Tio zet ze zich nog regelmatig in. “Ik spreek op open dagen vaak over de mbo4-opleiding Commercieel Business Management, of doe als ambassadeur af en toe een klus. Ik ben blij dat ik destijds voor Tio heb gekozen; een fijne, persoonlijke school!”

Volg Felice op LinkedIn.