1. Home
  2. Nieuws
  3. Business-student Timo Holtkamp wint finale International Trading

Business-student Timo Holtkamp wint finale International Trading

De finale van het vak International Trading is gewonnen door Timo Holtkamp van Tio Amsterdam. Tijdens een spannende finale bij Nationale Nederlanden in Den Haag wist hij met zijn overtuigende presentatie alle derdejaarsstudenten van de Engelstalige opleiding International Business Management achter zich te laten.

Beurshandelaren in de dop

De finale van International Trading vond dit jaar plaats in het hoofdkantoor van de Nationale Nederlanden in Den Haag; niet geheel toevallig de plek waar het bruist van de beleggingsactiviteiten. Aan de finale gingen elf weken vooraf waarin de business-studenten in een spel als echte beurshandelaren te werk moesten gaan: het financiële nieuws volgen, aandelen kopen en/of verkopen, inspelen op de actualiteiten en uiteindelijk winst (of verlies) maken. Vandaag streden zeven finalisten van alle vestigingen om die felbegeerde prijs van € 1.000,-.

Succesvolle strategie

Timo Holtkamp van Tio Amsterdam, twee jaar geleden ook al de winnaar van het project Stocks & Bonds, wist de jury met zijn presentatie uiteindelijk het meest te overtuigen. “Mijn eerste reactie? Ik ben hartstikke blij dat ik gewonnen heb! Het niveau van de studenten lag dit jaar erg hoog. Mijn strategie, tactical analysis, werkte blijkbaar. Ik heb veel geleerd tijdens dit project, maar vooral hoe je moet handelen, hoe het er in de praktijk aan toe gaat dus. Het was leuk om te doen, mede dankzij onze superdocent Jasper Breebaart!”

Investment game van Nationale Nederlanden

Nieuw dit jaar was de Investment Game van Nationale Nederlanden, die voorafgaand aan de finale plaatsvond. Een anderhalf uur durend interactief spel waarin de business-studenten in de huid kropen van fondsmanagers. In teams moesten ze, door te beleggen en zo veel mogelijk rendement te behalen, het tegen elkaar én tegen de markt opnemen. Docent Peter Tros van Tio Rotterdam: “Het is een leuk en leerzaam spel; het past perfect bij het vak International Trading. De studenten moeten inspelen op het nieuws en zorgen dat ze het beter doen dan de markt. Alles uit de praktijk komt terug in dit spel.”

Net als in de praktijk

De Investment Game werd gewonnen door team The Robber Barons, bestaande uit vijf studenten van de vestiging Rotterdam. “Ik was heel verrast dat we gewonnen hadden”, vertelt Joeri Jansen van het winnende team. “We hadden een duidelijke strategie toegepast en dat pakte goed uit. Een leuk spel. En omdat je moest inspelen op het nieuws en het vanuit meerdere perspectieven moest benaderen, net zoals in de praktijk, was het ook heel leerzaam!”

Lees meer over: business, financieel, project