1. Home
  2. Nieuws
  3. Tio's projectweek van start!

Tio's projectweek van start

Tijdens de projectweken steken Tio-studenten de handen uit de mouwen! Studenten van de verschillende studierichtingen gaan aan de slag voor opdrachtgevers als de Bijenkorf en Corendon, toveren Stayokay-hostels om tot sterrenhotels of gaan op studiereis.

Financeweek: maak een investor pitch deck

Tijdens de Financeweek werken studenten International Business Management aan het opstellen van een investor pitch deck. In de pitch deck presenteren ze de strategische en financiële aspecten van een bestaande start-up, met als doel een investeerder te vinden die erin wil investeren.

E-commerceweek: verhoog de klantbinding

De opdrachtgever van de E-commerceweek dit jaar is de Bijenkorf. Studenten Commerciële Economie en Ondernemerschap gaan met een uitdagende case aan de slag: hoe kunnen we meer beleving in de klantreis integreren, wat resulteert in een hogere klantbinding?

Tourism Business Innovation: op zoek naar nieuwe ancillaries

De studenten van Internationaal Toeristisch Management krijgen een 5-daagse bootcamp van niemand minder dan Corendon, één van de grootste touroperators van Nederland. Mike Booijen, Customer Experience & Ancillaries Manager, vraagt de studenten met een vernieuwende blik naar ancillaries kijken. Ancillaries zijn de extraatjes die je bij een reis kunt boeken, denk aan een extra koffer meenemen of vooraf een parkeerplek op de luchthaven reserveren. “De studenten van nu staan actief in het leven en kijken op een hele andere manier naar deze vraagstukken. Ik ben heel benieuwd naar hun ideeën!”

No Stress Week: houd je hoofd koel

Hoe houd je je hoofd koel en blijf je gefocust tijdens een grote opdracht? Dat is de uitdaging voor eerste- en tweedejaarsstudenten Schoevers Executive Officemanagement in de No Stress Week. Ze gaan aan de slag met een case voor online platform Gastvrijheid in Bedrijf. Oprichtster Laura de la Mar vertelt: “Wij hebben de ambitie om de wereld een stuk gastvrijer te maken.”

Salesweek: leren debatteren

Tijdens de Salesweek volgen studenten onder begeleiding van professionals uit de branche verschillende trainingen om hun saleskennis te verbreden. In totaal volgen ze drie trainingen op het gebied van pitchen; sales- en verkooptechnieken en debatteren.

In Je Recht: overtuig de jury

Eerstejaarsstudenten Hbo Rechten gaan tijdens het project ‘In Je Recht’ aan de slag met een echt strafdossier. Studenten in de rol van officier van justitie doen een aanklacht en stellen een requisitoir op (wat ze tijdens het proces gaan zeggen), studenten in de rol van advocaat bereiden een pleidooi voor en in de finale op vrijdag strijden ze tegen elkaar in een moot court (oefenrechtbank). Wie overtuigt de rechter?

Bedrijfscrisis: advies op maat

Het motto van dit project is: ‘Lekker met recht bezig zijn!’. Tweedejaarsstudenten Hbo Rechten hebben voorafgaand aan de opdracht een uitgebreid dossier en instructies ontvangen. Het eindproduct dat de studenten vrijdag moeten opleveren is een adviesbrief en een presentatie waarin ze hun advies toelichten. De cliënt bepaalt wie het beste advies heeft gegeven.

HEW-week: Stayokay-hostels worden sterrenhotels

Vier Stayokay-hostels in Nederland zijn omgetoverd tot sterrenhotels en worden compleet gerund door studenten van de opleidingen Hotelmanagement (mbo) en Hotel- en Eventmanagement (hbo). Studenten Financial Business Management verzorgen de boekhouding voor de hotels in Arnhem en Haarlem.

Hulp van de expert

Voordat de studenten écht aan de slag gaan, nog even een portie inspiratie van Vincent Thamm, Agile Transformation Coach bij Royal Schiphol Group. Hij geeft praktische tips over een team vormen en afspraken maken, samen werken aan een propositie en het houden van een pitch, en drukt de studenten op het hart: “Ga aan de slag, ga dingen doen, ga uitproberen en ga leren!” Hoe goed de studenten zijn adviezen opvolgen zien we vrijdag tijdens de finaledag.

Tio wenst alle studenten succes en heel veel plezier deze week!