1. Home
  2. Nieuws
  3. Reisspecialist bij erkend reisbureau

Toerisme-studente Lisanne is reisspecialist Noord-Amerkia

Oud-Tio-studente Lisanne Raadsveld werkt als reisspecialist bij ‘de specialist in verre reizen’ NBBS Reizen. De reisorganisatie is onderdeel van Travel Trend en gespecialiseerd in de bestemmingen Afrika, Azië, Caribbean, USA & Canada, Midden- & Zuid-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland. Lisanne: “Al onze reizen kunnen op maat worden gemaakt; we stemmen de reizen dan helemaal af op de wensen van onze klanten.”

Reisspecialist Noord-Amerika

Sinds vorig jaar werkt Lisanne er als reisspecialist met Noord-Amerika als specialisatie. “Dat betekent dat ik, samen met mijn collega’s, de aanvragen voor reizen naar de USA en soms Canada behandel. Als er een aanvraag binnenkomt ga ik, op basis van de wensen van de klant, een mooie reis voor hem of haar samenstellen. Verder bestaan mijn werkzaamheden vooral uit rondreizen via onze reisagenten aanvragen, beschikbaarheid van vluchten en hotels checken en het opstellen van offertes en facturen.”

Reizen samenstellen

“Het leukste vind ik dat ik de reizen helemaal zelf mag samenstellen”, gaat Lisanne enthousiast verder. “Alle reizen kunnen door ons op maat worden gemaakt en we doen dan een persoonlijk voorstel. Het is altijd een beetje puzzelen met de wensen van de klanten. En iedere klant heeft natuurlijk weer andere wensen en ideeën, dat maakt het heel afwisselend.”

Goed gevoel bij Tio

Lisanne studeerde Internationaal Toeristisch Management op Tio, vertelt ze. “Aanvankelijk twijfelde ik nog over een stewardessopleiding. Maar toen ik van de hbo-toerisme-opleiding van Tio hoorde, sprak dat me meer aan. De opleiding was breder én het sloot beter aan op mijn vwo-diploma. Behalve toerisme was er ook aandacht voor marketing, management en ondernemen bijvoorbeeld, waardoor je breed opgeleid werd. Daarnaast had ik een goed gevoel bij Tio vanwege het kleinschalige onderwijs en de persoonlijke aandacht. Ik heb geen spijt van mijn keuze gehad.”

Afstuderen bij Tenzing Travel

Haar afstudeeropdracht deed Lisanne bij Tenzing Travel, ook een specialist in verre reizen. “Ik werkte er op de afdeling Direct Sales als specialist Noord-Amerika. Het werk is me hartstikke goed bevallen en de ervaring komt me nu, bij NBBS, goed van pas. Niet alleen vanwege de kennis over Noord-Amerika die ik heb opgedaan, maar ook de ervaring op zich van het werken voor een reisorganisatie, zoals offertes opstellen, contact opnemen met klanten of werken met de systemen van onze reisagenten.”

Van studeren naar (reizen en) werken

Slechts enkele weken na haar afstuderen had Lisanne haar baan als reisspecialist bij NBBS Reizen al in the pocket. “Na mijn afstuderen ben ik eerst nog een maand gaan reizen voordat ik begon met werken. Ik vind het hartstikke leuk bij NBBS”, zegt Lisanne tot slot. “Het bevalt prima. En ik kijk er nu al naar uit om op termijn meer bestemmingen te mogen gaan doen, zodat ik onze klanten nóg beter kan adviseren!”

Volg Lisanne op LinkedIn