1. Home
  2. Nieuws
  3. Toerismestudente loopt stage op Bali

Toerismestudente Priscilla loopt stage op Bali!

Van ontbijten met orang-oetangs tot zwemmen met dolfijnen en van een watervaltour op Bali tot trektochten op Lombok; je vindt het allemaal bij de Indonesische touroperator Perama Tour & Travel. Toerismestudente Priscilla Blokdijk liep er deze zomer stage. Priscilla: “Ik heb veel over het Indonesische toerisme geleerd; Bali kan ik iedereen aanraden!”

Busladingen toeristen

Perama Tour & Travel is een reisorganisatie met vestigingen verspreid over Indonesië, legt Priscilla uit. Het heeft een breed aanbod van activiteiten, (dag)tochten en reizen in Indonesië. “Ik liep stage op het hoofdkantoor op Bali, waar ik de sales deed. Ik stond front desk en hielp klanten met informatie, plaatste reserveringen en verkocht tickets. Het kantoor zat aan een drukke weg en het was hoogseizoen; vaak kwamen de toeristen met bussen vol. Daarnaast deed ik veel online, zoals mails beantwoorden en de live chat bijhouden. Soms ging ik mee op een tour.”

Toerisme in Indonesië

“Dankzij mijn stage heb ik het Indonesische toerisme beter leren kennen”, vertelt Priscilla enthousiast. “Van mijn stagebedrijf kreeg ik een boekje met vragen en opdrachten, zoals Indonesische woordjes vertalen of toeristische attracties uitschrijven. Iedere werkdag begon ik met het invullen van dit boekje. Hierdoor heb ik veel geleerd over het toerisme in het land.”

Cultuurverschillen

“Daarnaast heb ik ook veel over de Indonesische cultuur geleerd”, gaat Priscilla verder. “Perama Tour & Travel is nog niet verwesterd waardoor ik op kantoor veel meekreeg over de werkcultuur. Heel anders dan in Nederland; ze werken hier niet per se heel snel of efficiënt bijvoorbeeld.” Priscilla moet lachen. “Zo stond ik eens met acht man bij de front desk, terwijl dat niet nodig was. Dat waren ze nu eenmaal zo gewend. Voor mij voelde dat best raar.”

Studeren in het Engels

Priscilla volgt het Engelstalige programma van Internationaal Toeristisch Management op Tio Amsterdam. “Omdat de taal belangrijk is binnen de branche koos ik voor het Engelstalige programma. Ik was er niet zo goed in, maar wilde het graag proberen. Achteraf ben ik heel blij met die keuze: het Engels leer je echt supersnel omdat je er 24/7 mee bezig bent en daarnaast leer je veel internationale studenten kennen.”

Niet naar huis

“Ik wilde heel graag naar Bali”, zegt Priscilla tot slot. “Ik kijk terug op een fijne periode en heb het erg naar mijn zin gehad. Ik heb veel nieuwe mensen leren kennen; ik woonde in een Guest House met stagiaires van veel verschillende nationaliteiten, heel gezellig. Ik wilde eigenlijk niet terug naar huis, dus dat is een goed teken denk ik!”

Volg Priscilla op LinkedIn

We hebben Priscilla gevraagd hoe zij haar hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Goed
  • Hoe beoordeel je Tio? Goed