1. Home
  2. Nieuws
  3. Stagemogelijkheden bij het Career Event

Stagemogelijkheden verkennen bij het Career Event

Hogeschool Tio organiseert jaarlijks verschillende evenementen, waaronder het Tio Career Event. Dit event is dé mogelijkheid voor bedrijven om zichzelf te presenteren. Voor studenten is dit een mooie gelegenheid om informatie te verzamelen en een stageplek te vinden. 

Lees hieronder het verslag van Rosalie Drinkwaard, studente Hotel- en Eventmanagement

"Er zijn veel verschillende bedrijven aanwezig, van banken en hotels tot goede doelen zoals Make-A-Wish. De bedrijven hebben allemaal een eigen stand. Ze hebben veel persoonlijke aandacht voor de studenten; de bedrijven vertegenwoordigen zich zeker met twee personen waardoor iedereen zijn of haar vragen kan stellen."

Speeddates en gastsprekers

"Ook wordt er gebruik gemaakt van zogenaamde 'speeddates'. Dit houdt in dat je bij een bedrijf naar keuze tien minuten kan praten over jouw wensen voor een stage of vragen kan stellen hoe het er bij een bedrijf aan toe gaat.

Er is veel variatie op het evenement. Er wordt niet alleen gebruik gemaakt van speeddates, maar ook heeft Tio diverse gastsprekers uitgenodigd. De dag wordt afgetrapt met gastspreker Herman Konings. Maar ook Floortje Dessing is van de partij en vertelt het een en ander."

Stagemogelijkheden verkennen

"Op dit evenement heb ik vele bedrijven leren kennen en ook ontdekt wat de stagemogelijkheden zijn. Zelf was ik erg aan het twijfelen of ik mijn eerste jaar in het buitenland wilde stage lopen of juist in Nederland. Ik heb met verschillende stagebureaus gepraat, waarna ik de knoop heb doorgehakt: ik ga gelijk in mijn eerste jaar naar het buitenland."

Geslaagde dag

"Hoewel dit een verplicht evenement is, geeft Tio je erg veel vrijheid. Alleen het eerste college en het laatste college zijn verplicht. De rest van de dag ben je vrij om alles zelf in te vullen. Bijvoorbeeld met het inplannen van een speeddate, een college tour, of naar een gastspreker te luisteren. Het was een zeer geslaagde dag!"

Wat was er zoal te beleven op het Career Event?   

Bekijk ook de video van het Career Event
Lees meer over: Career Event, gastcollege, stage