1. Home
  2. Nieuws
  3. Studeren in Zuid-Korea: “Ik ambieer een internationale carrière”

Studeren in Zuid-Korea: “Ik ambieer een internationale carrière”

Maurits Meiboom studeert hbo International Business Management en wil graag internationaal carrière maken. Hij is goed op weg; dit semester studeert hij in de bruisende hoofdstad van Zuid-Korea: Seoul. Hoe bevalt het hem tot nu toe? Hoe is het leven daar? Hij vertelt het ons vlak nadat hij ‘even’ langsging bij het Olympisch dorp.

Waarom wilde je graag in Zuid-Korea studeren?

Maurits: “Ik heb voor de Minor Study Abroad in Seoul gekozen, omdat ik een internationale carrière ambieer. Mijn focus ligt nu op Azië, omdat er zoveel toonaangevende, internationale bedrijven zijn. Ik wil bijvoorbeeld graag weten hoe Aziatische technologiebedrijven zoals Sony, NetEase en Samsung zich aanpassen aan de Westerse markt en andersom. Ook de Aziatische cultuur en manier van zaken doen spreken mij erg aan. Ik wil daar graag meer over leren.”

Ontdek de internationale mogelijkheden op de open dag

Waarom koos je voor Soongsil University?

Maurits: “Het is een universiteit die uitdagende business- en marketingvakken aanbiedt. Het is een verdieping op mijn businessopleiding. Soongsil University staat in Korea bekend om haar excellente studenten, de uitmuntende resultaten en het kleine aantal studenten dat wordt toegelaten. Het staat dus goed op mijn cv dat ik hier kan studeren!”

Hoe is het leven in Zuid-Korea?

Maurits: “Het is de grootste cultuurshock die ik tot nu toe heb meegemaakt. De eerste dagen voelde het zelfs alsof ik opnieuw moest leren om boodschappen te doen en eten te bestellen. Voor mensen die Korea nog eens willen bezoeken heb ik maar één tip: vermijd al het eten dat rood is! Inmiddels wordt alles duidelijker en leuker. Het interessantst zijn de grote cultuurverschillen die ik van tevoren niet verwachte. Onze uitdrukking ‘de hond in de pot vinden’, nemen zij daar bijvoorbeeld letterlijk.”

“Het leven in Zuid-Korea voelt als een non-stop achtbaan. De lichten gaan nooit uit en de drukte blijft altijd. Heel energiek. Vanuit mijn appartement kijk ik uit op Seoul Station, waar dagelijks meer dan 100.000 mensen langskomen. In mijn vrije tijd probeer ik zo veel mogelijk van de stad mee te krijgen op cultureel gebied.”

Waarom heb je voor Tio’s businessopleiding gekozen?

Maurits: “Ik wil straks graag internationaal werken en het vakkenpakket van International Business Management sluit hierop aan. Het is een breed pakket met veel onderwerpen die je dagelijks tegenkomt en tijdens het werken veel kunt gebruiken. Hierdoor ben je met dit businessdiploma breed inzetbaar, omdat je kennis hebt over vele onderwerpen.”

Wat vind je van je studie?

Maurits: “Mijn verwachtingen over deze hbo-opleiding zijn zeker bevestigd. Zo worden er veel relevante en actuele voorbeelden uit de praktijk gebruikt en zijn er interessante, competitieve projecten. Hierdoor zijn de lessen uitdagend zijn en verveeld het nooit. Ook de docenten zorgen ervoor dat je het meeste uit je studie haalt.”

Waarom heb je voor Tio gekozen?

Maurits: “Ik koos voor Tio, omdat ik er erg goede verhalen over had gehoord. Kleine groepen en veel, echt onderwijs. Ik heb eerst versneld de mbo-opleiding Commercieel Business Management gedaan en besloot door te stromen naar de hbo businessopleiding. Ik vond mbo businessopleiding namelijk zo ontzettend informatief en leuk. De doorstroom van mbo naar hbo ging erg goed en zorgde voor nieuwe energie. Dankzij Tio ben ik als persoon erg gegroeid, met nieuwe interesses en toekomstplannen.”

Kies ook voor Tio: bezoek een open dag

Ben je blij met je keuze voor Tio?

Maurits: “Mijn vestiging, Tio Utrecht, voelde altijd als een tweede thuis. Het is er altijd gezellig en er hangt een ongelofelijke fijne sfeer. De kwaliteit van de lessen en de deskundige docenten zijn geweldig. Ik ben nog steeds ontzettend blij dat ik voor Tio heb gekozen.”

Volg Maurits op LinkedIn.