1. Home
  2. Nieuws
  3. Virginia raadt Tio aan bij vwo'ers

Virginia raadt Tio aan bij vwo'ers

Virginia Wassenaar heeft na het behalen van haar vwo-diploma gekozen voor een hbo-opleiding, namelijk Internationaal Toeristisch Management. “Ik heb gekozen voor deze opleiding aan hogeschool Tio omdat ik graag in de praktijk wil werken.”

In eerste instantie had Virginia haar oog laten vallen op een studie tot helikopterpilote. Virginia: “Dit is een universitaire opleiding. Maar vanwege de hoge kosten heb ik besloten om voor een andere opleiding te kiezen. Op het vwo wordt er vaak verwacht dat leerlingen na het behalen van hun diploma geneeskunde, economie of rechten gaan studeren. Deze studies spraken mij niet aan. Ik wilde graag op ‘reis’. Dit heeft mij gebracht bij Hogeschool Tio. ‘Op reis gaan’ is natuurlijk het tegenovergestelde van een universitaire opleiding, waarbij je continu met je neus in de boeken zit. Ik wil graag in de praktijk gaan werken.”

Beste toeristische opleiding van Nederland

Virginia kreeg toen ze in 6 vwo zat vaak de vraag waarom ze op het vwo zat, terwijl ze een hbo-opleiding als vervolgopleiding wilde kiezen. Virginia: “Mensen vroegen waarom ik niet gewoon geneeskunde ging studeren, net zoals de rest. Mijn familie en vriendinnen konden het gelukkig wel begrijpen. Nu ze alle verhalen horen en mijn foto’s zien, zijn ze heel jaloers op mijn studie!” Virginia volgt bij Tio een toeristische opleiding die voor het vierde jaar op rij door de Keuzegids Hoger Onderwijs 2014 is uitgeroepen tot beste toeristische opleiding van Nederland. “Voor mij is het duidelijk waarom Internationaal Toeristisch Management als beste beoordeeld is. Het is een leuke opleiding met veel praktijk. De opleiding is heel breed en daarom kan elke student zich hier goed in vinden. We ontdekken de mooiste plaatsen en leren veel over de wereld.” Hogeschool Tio trok al direct de aandacht van Virginia op een studiebeurs die ze destijds bezocht. Ze is uiteindelijk gaan studeren aan Tio Rotterdam. Virginia: “Tio Rotterdam is een kleine vestiging, het is er heel gezellig en het ligt midden in het centrum. Ook is de vestiging goed bereikbaar met het openbaar vervoer.”

Veel baat bij een vwo diploma

Het leren van de vakken aan Hogeschool Tio gaat Virginia goed af vergeleken met de vakken op het vwo destijds. Virginia: “Daar moest ik redelijk wat moeite in steken. De vakken op Tio vind ik ook veel leuker, dus dan gaat het je sowieso al makkelijker af. Na de zomer heb ik mooi mijn P op zak!” Virginia zou andere vwo’ers absoluut een hbo-opleiding aan Hogeschool Tio aanraden. “Internationaal Toeristisch Management is een onwijs leuke opleiding met veel bedrijfsbezoeken. En waar elke student naar uitkijkt aan het einde van het jaar is natuurlijk de internationale stage! Momenteel loop ik stage bij een talenschool in Málaga.” Virginia wil in de toekomst graag reizen organiseren voor bijvoorbeeld bedrijven of sportclubs. Virginia: “Denk hierbij aan incentives. Ook zou ik wel beloningsreizen willen organiseren voor grote internationale bedrijven. Maar mijn toekomstplannen zijn echt nog niet tot in detail uitgestippeld, want ik blijf me verbazen over de mogelijkheden.”

Volg Virginia op LinkedIn.

Lees meer over: beste studie, toerisme, vwo