1. Home
  2. Over Tio
  3. Hbo en mbo klaar voor de start

Hbo en mbo klaar voor de start

Hotelschool – Toerisme – Eventmanagement – Stewardess

And we’re off! Het studiejaar is officieel gestart met een kick-off dag met gastcolleges van kopstukken uit de branche. Voor de studenten een eerste introductie in de wereld van hospitality, toerisme en luchtvaartdienstverlening en een warm welkom bij Tio.

Een greep uit de gastcolleges:

Hotelschool - Dhr. Nils Axing, CEO van het Amstel InterContinental Amsterdam en autoriteit op het gebied van hotellerie, gaf een Engelstalige presentatie over het managen van een vijfsterrenhotel. Wat komt er allemaal bij kijken, strategisch en cijfermatig, om op en top te kunnen draaien? “De hotelbusiness is cyclisch. Na toptijden komen er altijd weer mindere tijden waarop weer betere tijden volgen. Het Amstel InterContinental heeft in crises nooit echt de prijzen verlaagd, maar vastgehouden aan de unieke positionering. Denk in lange termijn, niet in korte termijn.”

Hotelschool - Hans Steenbergen van Food Inspiration wist de studenten met recht te inspireren met een flitsend gastcollege over trends, topmerken en toptenten: “Blijf origineel. Onderscheid je met onverwachte elementen. Haal minstens een 8 en maak fans. Die worden ambassadeurs van je merk.” Hij gaf de studenten tips voor success in de food industry en maakte zijn publiek aan het lachen met grappige filmpjes. Wie had gedacht dat eten zo leuk kon zijn!

Steward(ess) - De SRH-studenten kregen een gastcollege van Caroline Hartel van TUI fly (voorheen Arke Fly). Studente Elsemieke van den Boogaard loopt stage bij TUI fly en beantwoordt graag alle vragen. Iedereen in de zaal wil natuurlijk graag vliegen! Wat heeft TUI fly te bieden? Caroline Hartel: “Eerstejaars studenten kunnen stagelopen als service agent. Na een interne cursus mag je de lucht in en richt je je op de service aan boord. Tweedejaars lopen na een cursus stage als cabin crew member en zijn dan ook verantwoordelijk voor de vliegveiligheid.”

Steward(ess) - Esther Mulder van Axxicon Airport Caddy enthousiasmeerde de SRH-studenten voor een stage op Schiphol. “We verlenen assistentie aan passagiers met een begeleidingsbehoefte, zoals minder validen en alleen reizende kinderen.” Een leuke stageplaats met goede en enthousiaste begeleiding, de studenten krijgen direct zin om hier aan de slag te gaan.

Toerisme - De studenten volgden een gastcollege van Anja Bos, directrice van Reisburo Ad Bos. Ze vertelde over de trends in de reiswereld en de passie van de reisprofessionals van Reisburo Ad Bos voor reizen. Passie klinkt door in de presentatie, het motto van Anja Bos is dan ook: “Wij zien graag dat u geniet!”

Hotelschool - “Kaviaar eet je niet, daar geniet je van!” Jacobus Toet vertelt vol passie: wat is kaviaar en wat voor kleur is het? Waar komt het vandaan? “Wisten jullie dat een steur 8 meter lang kan worden en dat het wel 18 jaar kan duren voordat het vrouwtje kaviaar produceert? Niet voor niets is dit zwarte goedje zo duur en wordt het in Dubai geserveerd op kristallen schalen en met een ivoren lepeltje gegeten!”

Tourism - A very vibrant presentation in Dutch and English was given by Irene Knuvers from BCD Travel. Worldwide BCD travel has got 10.000 people working for them with 600 colleagues in Holland. MICE is very important! Not those little animals with a long tail … but Meeting Incentive Conference and Event – that is the business BCD Travel caters for. The students were very quick in answering questions asked, even to the point were a ‘hot’ discussion went on about the importance of PEOPLE – in a business where a lot of function have been taken over by the internet.

Hotelschool - Vincent van Dijk van Amsterdam Slaapt, slaapt iedere nacht in een ander hotel en eet iedere dag in een ander restaurant eten en schrijft daarover. “Ik heb heel veel wisselende ervaringen wat betreft gastvrijheid en service. Het aantal sterren zegt niet altijd iets. Het gaat om contact leggen, de gast echt zien.”

Eventmanagement - ATP Events is druk bezig met de voorbereidingen voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen, vertelt John Jansen. Wie wil er nou niet stagelopen in het Holland Heineken Huis Londen? Er gaat veel geld om in sport en events. Maar liefst 25.000 reizigers reizen met ATP naar de Olympische Spelen in slechts 17 dagen, 110.000 entreekaarten zijn verkocht.

Toerisme - Frank Cardo maakte de studenten HMA, CBM en SRH enthousiast voor een stage bij Festa Music. Een vrolijk filmpje laat zien wat de studenten allemaal leren voordat de stage kan beginnen en verscheidene stagiaires vertellen vol vuur waarom de studenten in Spanje voor Festa Music moeten kiezen.