1. Home
  2. Over Tio
  3. Koken en kennismaken tijdens de kick-off

Koken en kennismaken tijdens de kick-off

Tortilla’s met paprika, pasteitjes met kip, octopus en romige chocolademousse. De eerstejaarsstudenten die in januari met hun Tio-opleiding starten, hebben staan zwoegen in de keuken van Kookmeesters in Utrecht! Het resultaat mag er zijn, en is dus binnen no time op.


De verse eerstejaars vinden het heus wel lekker dat ze nog even vakantie hebben, maar ze hebben stuk voor stuk zin om aan hun opleiding te beginnen. “Ik heb een paar maanden niks gedaan, dus veel zin om te beginnen”, zegt Esther. “Ik wil stewardess worden, 100%, en ga dus Stewardess Receptioniste Hostess doen.”


Begeleiding

De studenten laten zich de verschillende kleine gerechtjes goed smaken, terwijl ze ondertussen enthousiast vertellen waarom ze voor Tio hebben gekozen. “Je bent bij Tio minder een nummer dan op andere scholen”, vindt Tobias, die Internationaal Toeristisch Management gaat doen. “Daarnaast doe je veel praktijkervaring op dankzij onder meer de stages.” Olaf vindt het fijn dat er veel begeleiding is, zodat hij ook de vakken die hij moeilijker vindt, kan halen.


Proefstuderen

De meest studenten hebben vooraf kennisgemaakt met Tio, via bijvoorbeeld een open dag of een proefstudeerdag. Middelbare Hotelschoolstudent Guido kreeg een goed gevoel van de open dag. “Het was goed georganiseerd en het is fijn dat je een verkort traject kunt volgen.” Studente Hotel- en Eventmanagement Demi is blij dat ze tijdens het proefstuderen zo veel vakken heeft kunnen zien. De kookcursus vandaag bevalt ook goed: “Hiervoor kende ik nog niemand, en nu heb ik alvast wat medestudenten leren kennen.”


Goede sfeer

Achterin de ruimte zit een groepje hardop te lachen. “Wij zijn team ‘croque du jambon’”, aldus hbo-studenten Anouk, Chinouck, Bas en Denise. “Dat was het lekkerste gerecht van de middag. Maar verder zijn we heel bescheiden hoor!”, zeggen ze lachend. Zo te zien zijn ze blij met hun keuze voor Tio. “Ik heb een meeloopdag gedaan en vond iedereen meteen heel aardig. De sfeer was meteen goed”, vertelt Chinouck.