1. Home
  2. Over Tio
  3. Daarom Tio

Over Tio 

Algemeen

Daarom kiezen studenten voor Hogeschool Tio

Wil jij weten waarom studenten voor Tio kiezen? Bekijk hier waar Tio voor staat en waarom studenten graag kiezen voor Hogeschool Tio en haar opleidingen.

Persoonlijk

Het onderwijs bij Tio is heel persoonlijk. Afgelopen studiejaar zaten er gemiddeld 11 studenten in de les. Dankzij de kleine klassen heb je veel persoonlijk contact met je docenten en medestudenten. De docenten en staf kennen je bij naam.
Je hebt veel meer contacturen dan op andere scholen: veel les, begeleidingsuren bij projecten en studiecoachingsuren. 

Gemotiveerde studenten

Studeren bij Tio is een bewuste keuze. Ruim 70% van de hbo-studenten betaalt de opleiding (deels) zelf en is daardoor extra gemotiveerd. Dit zorgt voor goede resultaten en enthousiaste docenten.
De docenten stimuleren je daarnaast om het beste in jezelf naar boven te halen.

Excellent

Tio stimuleert studenten te excelleren via onder meer een honours programme, managementfuncties bij projecten en deelnames aan externe competities.

Tio stimuleert graag talentvolle studenten die willen excelleren. Je kunt je diploma in slechts drie jaar behalen of je opleiding volledig in het Engels volgen. Speciaal voor talentvolle studenten is er een honours programme van jaarlijks 15 EC’s. Dit programma biedt je de mogelijkheid om je verder te verdiepen in je eigen richting, door bijvoorbeeld het volgen van vakken zoals een taal op een hoger niveau en door het deelnemen aan externe competities. Je kunt er ook voor kiezen je kennis juist te verbreden, door het volgen van een extra minor, taal of vakken van een andere richting.

Tio biedt mbo-studenten ook graag een uitdagend programma. Je kunt je studie enerzijds snel afronden. Daarnaast kun je jezelf onderscheiden door extra mogelijkheden aan te grijpen, zoals het volgen van extra vakken, een leidinggevende rol bij projecten, een stage in het buitenland, door je voor te bereiden op een hbo-studie, bestuurservaring op te doen bij de studentenvereniging van Tio en door andere studenten bij te staan tijdens hun studie.

Ondernemend

Als private hogeschool kan Tio snel reageren op actuele vragen uit het bedrijfsleven en op de wensen van studenten. Vandaag gezegd, morgen opgepakt. Tio brengt het ondernemende karakter over op de studenten.

Snel studeren

Na havo, vwo of mbo kun je in slechts drie jaar je hbo-diploma behalen. Na het vmbo kun je in slechts twee jaar je mbo4-diploma halen en na havo of mbo zelfs in één jaar. Dit kan doordat de Tio-opleidingen snel en intensief zijn: je hebt veel les en in de zomer loop je stage.

Internationale mogelijkheden

Tio heeft een uitgebreid internationaal netwerk. Alle hbo-studenten doen buitenlandervaring op. Je maakt één of meerdere studiereizen en kunt kiezen voor een internationale (afstudeer-)stage of een periode studeren aan een van de internationale partneruniversiteiten. In Amsterdam en Utrecht kun je ervoor kiezen om de opleidingen, samen met buitenlandse studenten, in het Engels te volgen.

Eén derde van de mbo-studenten kiest voor één of meerdere stages in het buitenland. Daarnaast kun je internationale excursies of studiereizen maken.

Privaatonderwijs betaalbaar voor iedereen

Tio is betaalbaar voor iedereen dankzij de hbo-studiefinanciering van DUO. Meer dan driekwart van de hbo-studenten betaalt de opleiding (deels) zelf en is daardoor extra gemotiveerd.
Dankzij de invoering van het studievoorschot krijg je bovendien extra veel tijd om je studielening af te lossen en hoef je na je studie, op basis van een gemiddeld startsalaris, slechts € 21,- per maand terug te betalen.  

Tio aan kop

In de onafhankelijke Keuzegids, JOB-monitor en Nationale Studenten Enquête (NSE) behalen de opleidingen van Tio al jarenlang de hoogste scores. Tio heeft een uitstekende naam en staat al 50 jaar hoog aangeschreven vanwege de kwaliteit van het onderwijs. Alle hbo- en mbo-opleidingen van Hogeschool Tio zijn door de Keuzegids Hbo en Keuzegids Mbo uitgeroepen tot beste in hun vakgebied. “Topper is de particuliere Hogeschool Tio gevestigd in vijf steden. Studenten zijn erg positief over deze school”, aldus de Keuzegids.

Bij Tio vind je de volgende topopleidingen: 

Nummer 1-positie

Tio haalt daarnaast uitstekende resultaten in het onderzoek ‘Beste studies’ van Elsevier en krijgt al een aantal jaren op rij de hoogste scores op het gebied van studeren met een functiebeperking. De opleidingen krijgen bovendien de hoogste cijfers in de Nationale Studenten Enquête (NSE). De mbo-opleidingen krijgen daarnaast de hoogste cijfers in de JOB-monitor, die door studenten wordt ingevuld.

e-Academy-certificaat

Tio heeft opnieuw het Thuiswinkel e-Academy-certificaat ontvangen. Met dit certificaat tonen opleiders aan studenten en het bedrijfsleven dat de vakkenpakketten inhoudelijk aansluiten op het werkveld. Thuiswinkel.org beoordeelde Tio zelfs als excellent!

Bron: Keuzegids hbo & mbo

Docenten uit de praktijk

De docenten van Tio zijn professionals met uitvoerige werkervaring op hun vakgebied. Ze brengen hun praktijkervaring direct over op de studenten. Bovendien beschikken nagenoeg alle docenten over een masterdiploma. 

Landelijke organisatie

Met vijf vestigingen verspreid over Nederland en een hoofdkantoor in Utrecht is Tio een landelijke organisatie. Mede hierdoor is Tio een aantrekkelijke partij voor bedrijven overal in het land en staan de Tio-opleidingen goed aangeschreven in het bedrijfsleven. Het landelijke netwerk en de goede contacten met het bedrijfsleven garanderen interessante stages. Het landelijke werken betekent ook extra daadkracht en een uitstekende bewaking van de kwaliteit. De kwaliteit en actualiteit van het lesprogramma is geborgd doordat docenten van verschillende vestigingen de vakken samen ontwikkelen.