1. Home
  2. Over Tio
  3. Daarom Tio

Over Tio 

Daarom kiezen studenten voor Hogeschool Tio

Wil jij weten waarom studenten voor Tio kiezen? Bekijk hier waar Tio voor staat en waarom studenten graag kiezen voor Hogeschool Tio en haar opleidingen.

Kleinschalig en persoonlijk

De Tio-vestigingen zijn kleinschalig en hebben een vriendelijke en veilige sfeer. Over het studiejaar 2015-2016 was het gewogen gemiddelde – over heel Tio gemeten – 11 studenten per les. De docenten en staf kennen je daardoor bij naam, waardoor het onderwijs heel persoonlijk is. 

Veel studiebegeleiding

De docenten stimuleren je om het beste in jezelf naar boven te halen. Naast het grote aantal reguliere lessen worden bij projecten begeleidingsuren ingeroosterd en zijn er ingeroosterde studiecoachingsuren. Mbo-studenten kunnen naast deze reguliere lessen kiezen voor huiswerkbegeleiding. Je wordt dus optimaal begeleid en niet aan je lot overgelaten. Lessen die uitvallen, worden gegarandeerd ingehaald. Zo wordt voorkomen dat je vakkennis mist. 

Excellentie

Tio stimuleert graag talentvolle studenten die willen excelleren. Speciaal voor hbo-studenten is er een honoursprogramma. Daarnaast kun je kiezen voor een extra minor, een managementstage, een extra taal of hoger taalniveau. Ook kun je excelleren door tijdens een van de vele projecten een leidinggevende rol te vervullen of een finaleplek te behalen. Bovendien stimuleert Tio deelname aan externe competities. De kleine lesgroepen zijn de ideale omgeving om jouw kwaliteiten te profileren en snel je studie te voltooien.

Tio biedt mbo-studenten ook graag een uitdagend programma. Je kunt je studie enerzijds snel afronden. Daarnaast kun je jezelf onderscheiden door extra mogelijkheden aan te grijpen, zoals het volgen van extra vakken, een leidinggevende rol bij projecten, een stage in het buitenland, door je voor te bereiden op een hbo-studie, bestuurservaring op te doen bij de studentenvereniging van Tio en door andere studenten bij te staan tijdens hun studie.

Snel studeren

Na havo, vwo of mbo kun je in slechts drie jaar je hbo-diploma behalen. Na het vmbo kun je in slechts twee jaar je mbo4-diploma halen en na havo of mbo zelfs in één jaar. Dit kan doordat de Tio-opleidingen snel en intensief zijn: je hebt veel les en in de zomer loop je stage.

Gemotiveerde studenten

De studenten die voor Tio kiezen, maken een bewuste keuze. Meer dan driekwart van de Tio-studenten bekostigt de opleiding (gedeeltelijk) zelf en is daardoor extra gemotiveerd. Dit zorgt voor goede studieresultaten en enthousiaste docenten. 

Internationale mogelijkheden

Tio heeft een uitgebreid internationaal netwerk. Alle hbo-studenten doen buitenlandervaring op. Je maakt één of meerdere studiereizen en kunt kiezen voor een internationale (afstudeer-)stage of een periode studeren aan een van de internationale partneruniversiteiten. In Amsterdam en Utrecht kun je samen met internationale studenten de Engelstalige variant van de opleiding volgen.

Eén derde van de mbo-studenten kiest voor één of meerdere stages in het buitenland. Daarnaast kun je internationale excursies of studiereizen maken.

Privaatonderwijs voor iedereen

Het kwaliteitsonderwijs van Tio is goed betaalbaar. De inkomsten uit de hbo-studiefinanciering van DUO zijn toereikend als financiering voor een hbo-opleiding aan Tio. Dankzij de invoering van het studievoorschot krijg je bovendien extra veel tijd om je studielening af te lossen en hoef je na je studie, op basis van een gemiddeld startsalaris, slechts € 21,- per maand terug te betalen.  

Tio aan kop

Tio heeft een uitstekende naam en staat al ruim 47 jaar hoog aangeschreven vanwege de kwaliteit van het onderwijs. Alle hbo- en mbo-opleidingen van Hogeschool Tio zijn door de Keuzegids Hbo en Keuzegids Mbo uitgeroepen tot beste in hun vakgebied. “Topper is de particuliere Hogeschool Tio gevestigd in vijf steden. Studenten zijn erg positief over deze school”, aldus de Keuzegids.

Bij Tio vind je de volgende topopleidingen: 

Nummer 1-positie

Tio haalt daarnaast uitstekende resultaten in het onderzoek ‘Beste studies’ van Elsevier en krijgt al een aantal jaren op rij de hoogste scores op het gebied van studeren met een functiebeperking. De opleidingen krijgen bovendien de hoogste cijfers in de Nationale Studenten Enquête (NSE). De mbo-opleidingen krijgen daarnaast de hoogste cijfers in de JOB-monitor, die door studenten wordt ingevuld.

Bron: Keuzegids hbo & mbo

Docenten uit de praktijk

De docenten van Tio zijn professionals met uitvoerige werkervaring op hun vakgebied. Ze brengen hun praktijkervaring direct over op de studenten. Bovendien beschikken bijna alle docenten over een hbo- en/of master-diploma. 

Landelijke organisatie

Met vijf vestigingen verspreid over Nederland en een hoofdkantoor in Utrecht is Tio een landelijke organisatie. Mede hierdoor is Tio een aantrekkelijke partij voor bedrijven overal in het land en staan de Tio-opleidingen goed aangeschreven in het bedrijfsleven. Zij bieden Tio-studenten graag stageplekken aan. Het landelijke werken betekent ook extra daadkracht en een uitstekende bewaking van de kwaliteit. Omdat alle opleidingen op alle Tio-vestigingen worden aangeboden, kun je gemakkelijk overstappen van de ene vestiging naar de andere. 


Ja, ik accepteer cookies om optimaal van de mogelijkheden van Hogeschool Tio gebruik te kunnen maken. Accepteer cookies