1. Home
  2. Over Tio
  3. Daarom Tio

Over Tio 

Beste kleine hogeschool

Daarom kiezen studenten voor Hogeschool Tio

Wil jij weten waarom studenten voor Tio kiezen? Bekijk hier waar Tio voor staat en waarom studenten graag kiezen voor Hogeschool Tio en haar opleidingen.

Kleinschalig en persoonlijk

Het onderwijs bij Tio is heel persoonlijk. Bij Tio zit je met gemiddeld 10 studenten in de les. Dankzij de kleine klassen heb je veel persoonlijk contact met je docenten en medestudenten. Daarnaast heb je een eigen studiecoach bij wie je terechtkunt. Van de NVAO kreeg Tio het bijzonder keurmerk Kleinschalig en intensief onderwijs.

Gemotiveerde studenten

Studeren bij Tio is een bewuste keuze. Ruim 70% van de hbo-studenten betaalt de opleiding (deels) zelf en is daardoor extra gemotiveerd. Dit zorgt voor goede resultaten en enthousiaste docenten.
De docenten stimuleren je daarnaast om het beste in jezelf naar boven te halen.

Excellent

Tio stimuleert studenten te excelleren via onder meer een honours programme, managementfuncties bij projecten, versneld studeren en deelnames aan interne en externe competities.

Tio stimuleert graag talentvolle studenten die willen excelleren. Je kunt je diploma in slechts drie jaar behalen of je opleiding volledig in het Engels volgen. Speciaal voor talentvolle studenten is er een honours programme van jaarlijks 15 EC’s. Dit programma biedt je de mogelijkheid om je verder te verdiepen in je eigen richting, door bijvoorbeeld het volgen van vakken zoals een taal op een hoger niveau en door het deelnemen aan externe competities. Je kunt er ook voor kiezen je kennis juist te verbreden, door het volgen van een extra minor, taal of vakken van een andere richting.

Tio biedt mbo-studenten ook graag een uitdagend programma. Je kunt je studie enerzijds snel afronden. Daarnaast kun je jezelf onderscheiden door extra mogelijkheden aan te grijpen, zoals het volgen van extra vakken, een leidinggevende rol bij projecten, een stage in het buitenland, door je voor te bereiden op een hbo-studie, bestuurservaring op te doen bij de studentenvereniging van Tio en door andere studenten bij te staan tijdens hun studie.

Ondernemend

Als private hogeschool kan Tio snel reageren op actuele vragen uit het bedrijfsleven, op de wensen van studenten en op onvoorziene omstandigheden. Zo volgen Tio-studenten al vanaf dag 1 van de coronacrisis lessen online, en biedt Tio nu alle lessen live op de vestiging én online aan. Tio brengt dit ondernemende karakter over op jou als student. Doordat Tio opleidt voor verschillende branches, ontwikkel je een open mind waarmee je ook in je eigen sector het verschil kunt maken.

Snel studeren

Je kunt al in 3 jaar je hbo-diploma of in 2 jaar je Associate degree-diploma op zak hebben. En na hbo kan je in 1 jaar masterdiploma Master of Business Administration op zak hebben.
Na het vmbo kun je in slechts twee jaar je mbo4-diploma halen en na havo of mbo zelfs in één jaar. Dit kan doordat de Tio-opleidingen snel en intensief zijn: je hebt veel les en in de zomer loop je stage.

Internationale mogelijkheden

Tio heeft een uitgebreid internationaal netwerk. Alle hbo-studenten doen buitenlandervaring op. Je maakt één of meerdere studiereizen en kunt kiezen voor een internationale (afstudeer-)stage of een periode studeren aan een van de internationale partneruniversiteiten. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de opleidingen, samen met buitenlandse studenten, in het Engels te volgen.

Eén derde van de mbo-studenten loopt één of meerdere stages in het buitenland. De opleiding Commercieel Business Management kun je ook tweetalig volgen.

Privaatonderwijs betaalbaar voor iedereen

Tio is betaalbaar voor iedereen dankzij de hbo-studiefinanciering van DUO. Meer dan driekwart van de hbo-studenten betaalt de opleiding (deels) zelf en is daardoor extra gemotiveerd.
Dankzij de invoering van het studievoorschot krijg je bovendien extra veel tijd om je studielening af te lossen en hoef je na je studie, op basis van een gemiddeld startsalaris, slechts € 25,- per maand terug te betalen.  

Tio aan kop

Tio is marktleider op het gebied van particuliere hbo- en mbo-opleidingen. In de onafhankelijke Keuzegids gebaseerd op de Nationale Studenten Enquête (NSE) gaan Tio’s opleidingen al jarenlang aan kop. Tio heeft een uitstekende naam en staat ruim 50 jaar hoog aangeschreven vanwege de kwaliteit van het onderwijs. Alle hbo- en mbo-opleidingen van Hogeschool Tio zijn door de Keuzegids Hbo en Keuzegids Mbo uitgeroepen tot beste in hun vakgebied. “Topper is de particuliere Hogeschool Tio gevestigd in vijf steden. Studenten zijn erg positief over deze school”, aldus de Keuzegids.

Bij Tio vind je de volgende topopleidingen: 

Nummer 1-positie

Tio haalt daarnaast uitstekende resultaten in het onderzoek ‘Beste studies’ van Elsevier en krijgt al een aantal jaren op rij de hoogste scores op het gebied van studeren met een functiebeperking. De opleidingen krijgen bovendien de hoogste cijfers in de Nationale Studenten Enquête (NSE). De mbo-opleidingen krijgen daarnaast de hoogste cijfers in de JOB-monitor, die door studenten wordt ingevuld.

e-Academy-certificaat

Tio heeft opnieuw het Thuiswinkel e-Academy-certificaat ontvangen. Met dit certificaat tonen opleiders aan studenten en het bedrijfsleven dat de vakkenpakketten inhoudelijk aansluiten op het werkveld. Thuiswinkel.org beoordeelde Tio zelfs als excellent!

Bron: Keuzegids hbo & mbo

Docenten uit de praktijk

De docenten van Tio zijn professionals met uitvoerige werkervaring op hun vakgebied. Ze brengen hun praktijkervaring direct over op de studenten. Bovendien beschikken vrijwel alle docenten over een masterdiploma. 

Groot netwerk

Tio heeft vestigingen door het hele land, en daardoor in Nederland én internationaal goede contacten met het bedrijfsleven. Bovendien brengen de docenten een groot netwerk mee. Dat zorgt voor interessante stages en mooie carrièremogelijkheden!