1. Home
  2. Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess)
  3. Beste studie

Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess) mbo

Mbo topopleiding 2017Bol - crebocode 25363

Waarom kiezen voor Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess)?

Waarom kiezen voor Tio en de opleiding Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess)? Omdat de luchtvaart- en reiswereld staat te springen om goed opgeleide jonge mensen zoals jij. En omdat deze mbo-opleiding voor het derde jaar op rij is uitgeroepen tot beste stewardessopleiding van Nederland (Keuzegids).

Hieronder lees je waarom studenten voor deze unieke mbo-opleiding bij Hogeschool Tio kiezen. 

Beste steward(ess)opleiding

De mbo-opleiding Stewardess Receptioniste Hostess aan Hogeschool Tio is de beste mbo-opleiding Luchtvaartdienstverlening, oordeelt de Keuzegids: “De Tio-opleiding ‘stewardess receptioniste hostess’ is volgens de studenten dik in orde.”
Stewardessstudente Amber van Burken over Tio: “Wat ik bij Tio heb geleerd, breng ik tijdens mijn stage echt in de praktijk. Daarnaast is het zo fijn om je opleiding in één jaar te kunnen afronden. Het is hard werken, maar dat is het echt waard.”

Kwaliteitszegels Topopleiding Keuzegids mbo

Beste opleiding Luchtvaartdienstverlening 
De Keuzegids mbo 2016 schreef hierover: “Leerlingen van de opleiding stewardess (oftewel luchtvaartdienstverlener) van de Tio zijn op alle vlakken zeer enthousiast. Deze opleiding is in maar liefst vijf provincies te volgen en is trouwens ondanks zijn naam ook gewoon toegankelijk voor jongens.” 

In 2015 stond deze opleiding ook al bovenaan de ranglijst, de Keuzegids schreef toen: “De leerlingen aan Hogeschool Tio zijn veruit het meest tevreden over hun opleiding. Tio is een particuliere opleiding waarvoor je ook best wat meer betaalt, maar blijkbaar maakt de hogeschool de verwachtingen waar.” 

Kansen vergroten

Vergroot met deze opleiding je kansen op een baan. Dankzij de opleiding Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess) ontwikkel je goede communicatieve vaardigheden, leer je moderne vreemde talen en krijg je een servicegerichte instelling. En dat heb je nodig, want bij de meeste luchtvaartmaatschappijen mag je maar eens per twee jaar solliciteren. Tio heeft overigens luchtvaartstages bij meerdere bedrijven. Vaak krijgen studenten na hun stage meteen een baan aangeboden. 

Mbo4 in 1 of 2 jaar

Je kunt je mbo4-diploma van de opleiding Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess) na vmbo al in 2 jaar halen en na mbo of havo zelfs in 1 jaar. Meer dan 90% van de SRH-studenten in het fasttrackprogramma behaalt het diploma. Landelijk is dat 72%. 

Toerisme vraagt om Tio

Tio valt op in de reiswereld. In personeelsadvertenties wordt regelmatig om Tio-ers gevraagd. Dankzij de ervaring van meer dan 47 jaar toeristisch onderwijs is Tio een begrip in de branche. 

Internationaal

Veel studenten lopen stage in het buitenland. Daarnaast kun je tijdens het studiejaar deelnemen aan internationale excursies. 

Leren door doen

Meer dan 60% van de onderwijstijd staat in het teken van de praktijk: leuke projecten, twee (internationale) stages en vaardigheidstrainingen. Tijdens de opleiding oefen je talen en luchtvaartdienstverlening in het luchtvaartlokaal, krijg je een outdoortraining, loop je een praktijkstage als hostess, ga je op studiereis en volg je een flight safety training. 

Veel studiebegeleiding

De studiecoaches en docenten begeleiden jou optimaal. Naast ondersteuning tijdens de vele lesuren kun je kiezen voor huiswerkbegeleiding. Ook bij projecten staan de docenten voor je klaar. 

Kleine klassen

Je volgt de lessen met maximaal zo’n 18 studenten en vaardigheidstrainingen met 10. Het gewogen gemiddelde voor de mbo-opleiding Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess) over het studiejaar 2015-2016 was – over heel Tio gemeten – is 10 studenten per les.

Internationale stagemogelijkheden bij opleiding tot steward of stewardess

Flight safety training bij Tio

Veel contacturen

Bij de opleiding Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess) heb je gemiddeld zo’n 30 tot 33 contacturen per week in het eerste jaar en 25 tot 28 in het tweede jaar. 

Breed inzetbaar

Bij de mbo4-opleiding Stewardess Receptioniste Hostess word je opgeleid voor drie verschillende branches: luchtvaart, toerisme en hotellerie. Daarnaast ben je met dit diploma en je dienstverlenende instelling ook waardevol voor diverse andere branches. 

Docenten uit de praktijk

Dankzij hun praktijkervaring hebben de docenten veel enthousiasme voor luchtvaart, toerisme en hotellerie. Hun kennis en ervaring brengen ze graag op je over.

Hbo in 3 jaar na mbo4

Na mbo Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess) kun je direct verder studeren en kiezen voor één van de versnelde hbo-opleidingen van Tio. Zo kun je na vmbo in slechts vijf jaar je mbo4- en hbo-diploma halen. 

Kleine, sfeervolle vestigingen

Tio is een landelijke organisatie met kleine vestigingen. De docenten en staf zijn gemakkelijk te benaderen, iedereen kent elkaar en er hangt een goede sfeer. Bij Tio ben je geen nummer. De docenten en studenten kennen je bij naam. 

Goed bereikbaar

De vijf vestigingen van Tio liggen op toplocaties: in of dichtbij het centrum en op loopafstand van het station. 

Lesgarantie

Lessen die uitvallen worden gegarandeerd ingehaald. 

Waardevol diploma

Altijd al stewardess willen worden? Natuurlijk, want het is een wereldbaan. Stewardess worden gaat echter niet vanzelf!
De opleiding Stewardess Receptioniste Hostess helpt jou om allround stewardess te worden. Heel waardevol voor jouw toekomst. 

Wat heb je nodig?

Om aangenomen te worden bij luchtvaartmaatschappijen, heb je minimaal een mbo4- of havo-diploma nodig. Je vergroot je kansen op een baan daarnaast aanzienlijk door het hebben van de juiste houding, uitstekende communicatieve vaardigheden, goede beheersing van moderne vreemde talen en een servicegerichte instelling. En dat is precies wat de mbo-opleiding Stewardess Receptioniste Hostess je biedt: een erkend mbo4-diploma én de juiste skills voor dit vak.

Leeftijd

Daarnaast speelt je leeftijd een rol. Hoewel je bij Transavia al vanaf je achttiende aan de slag kunt als stewardess, kiezen de meeste andere luchtvaartmaatschappijen kandidaten van 21 jaar en ouder. Ben je nog niet zo oud? Kies dan voor de mbo-opleiding Stewardess Receptioniste Hostess. De opleiding legt een goede basis voor je carrière en persoonlijke ontwikkeling. Met de mbo-opleiding Stewardess Receptioniste Hostess heb je gewoon een streepje voor en kun je over de hele wereld aan de slag.

Wat leer je?

Je leert alles op het gebied van luchtvaartdienstverlening, hostesspraktijk, interculturele communicatie en front office. Omgangsvormen, dienstverlening en moderne vreemde talen staan centraal. Je wordt getraind in praktijksituaties. Zo leer je met beide benen op de grond te blijven staan, zelfs op 10.000 meter hoogte! En o ja, ook maak je een internationale studiereis.

Wat kun je nog meer met de opleiding?

Word je toch liever receptioniste in een luxe hotel of hostess voor een reisorganisatie? Ook als je nog niet 100% zeker weet of je stewardess wilt worden, is de mbo-opleiding Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess) een goede keuze. Deze brede mbo-opleiding zorgt ervoor dat je universeel inzetbaar bent. Met jouw gevoel voor dienstverlening en flexibele instelling ben je namelijk ook van harte welkom in andere bedrijfstakken. Zo creëer je je eigen succes!

En het diploma

Na het vmbo kun je in slechts twee jaar je mbo4-diploma behalen. Je beschikt dan over de kwalificatie Luchtvaartdienstverlener (crebocode: 25363) op niveau 4.
Heb je een havo- of mbo-diploma? Dan kun je zelfs in één jaar je mbo4-diploma behalen met een speciaal fasttrackprogramma. Alle opleidingen die Tio aanbiedt zijn opgezet in samenwerking met het bedrijfsleven en officieel erkend door het ministerie van OC&W.

Meer weergevenMinder weergeven
Ja, ik accepteer cookies om optimaal van de mogelijkheden van Hogeschool Tio gebruik te kunnen maken. Accepteer cookies