1. Home
 2. Start
 3. Overig

 

Overig

Onderstaand vind je meer informatie over de verschillende onderwerpen:

Tio-app

Download gratis de handige MyTio App en je hebt je cijferinformatie en actuele les- en tentamenrooster altijd bij de hand. 

Hoe werkt de Tio-app? Bekijk onderstaande film.

MyTio app voor studenten

Medestudenten

Wil je nu alvast weten bij wie je straks in de groep zit? Al je medestudenten vind je op het studentenweb; klik hiervoor op ‘Miscellaneous’ en dan op ‘Photo Gallery student’.

Topsport

Als topsporter besteed je dagelijks veel tijd aan jouw sport, dus kan het wenselijk zijn dat jouw studieprogramma daarop wordt aangepast. Ben je een sporter met een A- of B-status, de status high potentials van het NOC*NSF of heb je een internationaal talentprofiel, neem dan contact op met jouw studiecoach. We plannen dan een persoonlijk gesprek waarin we maatwerkafspraken met je kunnen maken.

Eigen onderneming

Tio-studenten zijn ondernemend; een aantal studenten runt naast de opleiding een eigen onderneming. Heb jij ook je eigen bedrijf? Dan belooft het, vanwege de combinatie met de studie, een extra druk jaar te worden. Om het beste uit zowel jezelf als uit jouw onderneming te halen, kunnen we maatwerkafspraken maken. Neem hiervoor contact op met jouw studiecoach.

Kleding / Tenue de ville

Op gewone lesdagen kun je casual gekleed naar school komen. Bij gastcollegedagen en bedrijfsbezoeken buiten de school is de dresscode Tenue de Ville. Dit geldt tevens voor presentaties of gastcolleges op school.

Tenue de Ville

 • Tenue de ville betekent voor de heren een pak bestaande uit een pantalon, overhemd, colbert én stropdas. Hierbij dien je nette schoenen te dragen.
 • Tenue de ville betekent voor de dames een pak bestaande uit een pantalon of rok, blouse en colbert. Hierbij dien je nette schoenen te dragen (hakken zijn niet verplicht). Wanneer een rok wordt gedragen, dient deze minimaal op de knie te vallen.

‘Gewone’ broeken/spijkerbroeken en schoeisel als sneakers zijn niet toegestaan. Studenten die niet aan het kledingvoorschrift voldoen worden niet toegelaten.

Tenue de ville voor dames Tenue de ville voor heren

Gratis Microsoft Office

Als Tio-student hoef je geen MS Office aan te schaffen, omdat je dit softwarepakket gratis via Tio kunt downloaden op je device.

Hoe kom ik aan deze gratis software voor desktop?

 • Log in op je e-mail via outlook.office.com.
 • Linksboven zie je nu het “wafelmenu”, die klik je open.
 • In dit menu kun je kiezen om een van de apps, zoals Word of Excel, gelijk online te starten.
 • Voor het downloaden van deze programma's klik je op de link Office 365.
 • Via Office installeren kan je ervoor kiezen om de gehele Office365-set te downloaden en te installeren.
 • Om de licentie te activeren, log je in met je Tio-emailadres. Dit scherm wordt getoond tijdens de installatie.  

Hoe kom ik aan deze gratis software voor mobile/tablet?

Wil je op je mobiel of tablet de Office365-apps gebruiken, download deze dan in je Appstore en log in met je Tio-emailadres om de licentie te activeren.

Privacy

Bij Hogeschool Tio worden persoonsgegevens van studenten vertrouwelijk en met zorg verwerkt. Om goed onderwijs te kunnen leveren, je studievoortgang te kunnen bewaken, je zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen en begeleiden bij jouw leerproces, wisselen we gegevens ook uit met diverse partijen (bijvoorbeeld docenten) en systemen. Hogeschool Tio hecht er waarde aan dat het delen van informatie op zorgvuldige wijze gebeurt en dat het voor jou inzichtelijk is waar de gegevens voor worden gebruikt en wie daar toegang toe heeft. Het privacy statement dat je vindt op tio.nl/privacy verschaft hierin inzicht.

Na het afstuderen: Tio Alumni

Ken jij de alumnivereniging van Tio al? Tio Alumni is hét platform voor Tio-afgestudeerden. Een goed netwerk kan zorgen voor een goede start van je carrière en daar helpt Tio je graag bij. Na je afstuderen krijg je een account waarmee je toegang krijgt tot vacatures, je in contact komt met andere Tio Alumni en je op de hoogte blijft van evenementen. 

Laptopspecificaties

Wil je voor je opleiding bij Tio een laptop aanschaffen, check dan hieronder aan welke eisen je laptop moet voldoen: 

 • Windows-based laptop: Geen bijzondere eisen, alle configuraties voldoen vanaf operatingsystem Windows 10.
 • Apple MacOS laptop: Geen bijzondere eisen, alle configuraties voldoen vanaf operatingsystem macOS High Sierra 10.13.
 • Chromebook chromeOS: Afgeraden vanwege incompatibiliteit benodigde software.
 • Voor MBA/IBM/FBM is het advies om een Chromebook te gebruiken in verband met het gebruik software voor bepaalde vakken.