1. Home
 2. Communicatie en Journalistiek

Communicatie - Specialisatie Journalistiek

Hbo Bachelor Marketing, Sales & Communicatie 3 jaar

Communicatie - Specialisatie Journalistiek

Kom studeren bij de beste hogeschool van NederlandBen jij nieuwsgierig? Geïnteresseerd in de veelzijdige wereld van communicatie en heb je een passie voor het vertellen van verhalen? Dan past de hbo-opleiding Communicatie met specialisatie Journalistiek perfect bij jou. Onze opleiding biedt een brede basis in communicatie, waarmee je alle facetten van dit dynamische vakgebied verkent.
Ga bijvoorbeeld aan de slag als woordvoerder, webredacteur of onderzoeksjournalist. Of start je eigen onderneming!

Meer weten? Vraag vliegensvlug de studiegids aan

Past deze opleiding bij jou?

Tio’s hbo-bacheloropleiding Communicatie met specialisatie Journalistiek leidt je op tot communicatiespecialist met gevoel voor het journalistieke vak. Herken jij jezelf in één of meer van deze eigenschappen? Dan is deze studie iets voor jou! 

 • Ik ben nieuwsgierig
 • Ik ben geïnteresseerd in mensen en verhalen
 • Ik maak scherpe observaties
 • Ik heb een kritisch denkvermogen
 • Ik ben creatief
 • Ik vind onderzoeken leuk
 • Ik vind het leuk om te schrijven
 • Ik ben een teamspeler
 • Ik heb passie voor maatschappelijke ontwikkelingen
 • Ik heb goede communicatieve vaardigheden

Meer weten? Bekijk voor meer informatie het studieprogramma. Of kom sfeer proeven en maak kennis met studenten en docenten van deze opleiding op de open dag. Als je klaar bent om de wereld van communicatie en journalistiek te verkennen, je creativiteit te uiten en te ontdekken waar jouw passie ligt, is dit de opleiding voor jou!

Hbo Communicatie in 2 minuten

Journalistiek

Of je er nu van droomt om de mooiste content te maken voor social media, de meest interessante mensen op locatie te interviewen of te schrijven voor de populairste websites of magazines, wij bieden de mogelijkheden om jouw unieke pad te volgen. Wat deze opleiding bijzonder maakt, is de focus op journalistiek. Tijdens je studie krijg je niet alleen inzicht in communicatiestrategieën, maar word je ook uitgedaagd om je journalistieke vaardigheden te ontwikkelen. Je leert niet alleen hoe je informatie deelt, maar ook hoe je het verhaal erachter vindt en vertelt. 

Ontwikkel je interviewskills, een eigen schrijfstijl en leer teksten en content van anderen redigeren. Doordat je het echte werkveld verkent, leer je competenties zoals doorvragen, kritisch nadenken en verbanden leggen, die in elk toekomstig beroep nuttig zijn. Dus, als je nieuwsgierig bent naar de geheimen van goede communicatie en wilt leren hoe je een echte verhalenverteller wordt, dan past deze opleiding perfect bij jou. 

Verhalen vertellen

Journalistiek gaat om het vertellen van verhalen op een manier die duidelijk en interessant is. Of je nu later in de mediawereld werkt of in het bedrijfsleven, journalistieke vaardigheden zijn superbelangrijk. Je leert tijdens deze specialisatie hoe je belangrijke verhalen kunt vinden en vertellen, en dat is geweldig omdat het mensen raakt.

In de wereld van vandaag, waar alles snel gaat en iedereen altijd iets te delen heeft, is het belangrijk om te weten hoe je de beste en juiste informatie kunt vinden. Journalistiek helpt je daarbij. Het gaat niet alleen om feitelijk nieuws, maar ook om verhalen die mensen inspireren, laten nadenken en in beweging krijgen. Dus, als je geïnteresseerd bent in communicatie en verhalen vertellen, dan is journalistiek iets voor jou!

Jouw successtory

Je maakt kennis met de steeds veranderende wereld van nieuwsmedia, maatschappelijke ontwikkelingen en verslaggeving. De juiste boodschap voor elke doelgroep? That’s where you come in! Jij bent straks van onschatbare waarde in een samenleving die steeds meer afhankelijk is van betrouwbare en begrijpelijke informatie.

Waardevolle opleiding

Met Tio’s opleiding Communicatie ben je verzekerd van een waardevol diploma: Tio staat bekend om haar excellente onderwijskwaliteit. Dit blijkt onder meer uit de hoge scores die Tio’s opleidingen al twaalf jaar op rij behalen in diverse rankings, zoals de Keuzegids hbo.

Waarom kiezen studenten voor Communicatie met specialisatie Journalistiek?

 1. Je studeert aan de beste hogeschool van Nederland, die staat voor persoonlijk, excellent en ondernemend onderwijs.
 2. Je kunt bij Tio versneld studeren: hbo-bachelor in 3 jaar.
 3. Je specialiseert je in Journalistiek en leert informatie verzamelen, relevante professionele relaties opbouwen en ontwikkelt je interviewskills en schrijfstijl.
 4. Je bouwt aan een sterk (internationaal) netwerk en stoomt jezelf klaar voor de boeiende communicatiesector.
 5. Je duik meteen de echte wereld in! Tijdens projectenstages en businesscases ontwikkel je de skills die je tijdens je hele carrière inzet.
 6. Jouw persoonlijke studiecoach begeleidt je tijdens je hele studie en je krijgt les in kleine klassen van gemiddeld 10 studenten.
 7. Je krijgt les van de beste docenten die in de praktijk werken of recentelijk hebben gewerkt, vaak met een eigen onderneming.  

Na de studie

De specialisatie Journalistiek voegt een extra dimensie toe aan je hbo-diploma Communicatie en opent de deur naar talloze carrièremogelijkheden. Met jouw passie voor journalistiek, je vaardigheden om verhalen te vertellen en je vermogen om informatie effectief over te brengen, ben je klaar om een belangrijke bijdrage te leveren aan de wereld van media, communicatie en maatschappij. Als freelancer of in dienst. Wil je weten wat je allemaal kunt worden? Bekijk dan hier je baankansen!

Bekijk jouw toekomstperspectief
Deze hbo-opleiding is door de NVAO geaccrediteerd. De hbo-bacheloropleiding Communicatie (CROHO-nummer 34405) leidt je in drie jaar of vier jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Arts (BA). Kies je de specialisatie Journalistiek, dan komt deze specialisatie als aantekening op je diploma te staan. De opleiding is gebaseerd op het LOCO Landelijk Profiel (het Landelijk Overleg Communicatie Opleidingen). Na afronding van de opleiding ontvang je het felbegeerde getuigschrift van Hogeschool Tio.