1. Home
 2. Communicatie en Journalistiek

Communicatie - Specialisatie Journalistiek Hbo Bachelor

Communicatie - Specialisatie Journalistiek

Kom studeren bij de beste hogeschool van NederlandBen jij nieuwsgierig? Haal jij snel de kern uit een complexe boodschap, situatie of verhaal en breng je die dan helder en duidelijk over aan anderen? Dan past de hbo-opleiding Communicatie met specialisatie Journalistiek perfect bij jou.
Ga bijvoorbeeld aan de slag als woordvoerder, webredacteur of onderzoeksjournalist. Of start je eigen onderneming!

Meer weten? Vraag vliegensvlug de studiegids aan

Past deze opleiding bij jou?

Tio’s hbo-bacheloropleiding Communicatie met specialisatie Journalistiek leidt je op tot communicatiespecialist met gevoel voor het journalistieke vak. Herken jij jezelf in één of meer van deze eigenschappen? Dan is deze studie iets voor jou! Ben jij:

 • Communicatief sterk?

  Kun jij helder communiceren, stel je de juiste vragen om tot de kern te komen en kun je ingewikkelde zaken simpel uitleggen aan je doelgroep? Die eigenschappen kun je goed gebruiken als communicatie-expert!

 • Overtuigend?

  Sta jij stevig in je schoenen, en weet je welke methodes je kunt gebruiken om mensen te beïnvloeden? Tijdens de hbo-opleiding Communicatie leer je hier alles over, zodat je met jouw communicatie succesvol je doelgroep overtuigt.

 • Goed met tekst?

  Heb jij een vlotte pen, en vind je het leuk om pakkende teksten te schrijven? Na deze opleiding weet je hoe een goede tekst eruitziet, en schrijf je met gemak een persbericht, webtekst of posts voor social media.

 • Creatief?

  Bedenk jij graag gave concepten? En wil je bouwen aan een sterk merk? Inspirerende masterclasses geven jou een insight in de wereld van campaigning en merkactivatie. Jij weet hoe je creatief moet denken en leert hoe je in no-time een catchy campagne kan opzetten. 

 • Nieuwsgierig?

  Weet jij de juiste vragen te stellen en wil je het naadje van de kous weten? Met modules als Public relations & public affairs, Trends & technologieën en Creative thinking weet jij hoe je jouw nieuwsgierigheid vorm kan geven en duidelijk op papier kan zetten. 

 • Gek op media?

  Duik jij graag in de wereld van de media, en weet jij je weg online goed te vinden? Tijdens deze hbo-opleiding leer je welke media je kunt inzetten voor welk doel, hoe je de pers naar je hand zet en hoe je de reputatie van je merk in de media kunt meten. Én beïnvloeden.

 • De verbindende factor?

  Is taal echt jouw ding en wil jij mensen bereiken en verbinden? Top! Want met jouw taal weet je de juiste doelgroep aan te spreken. Heel belangrijk in het vakgebied van communicatie, media en branding. Geschreven, gesproken, ondertiteld, vertaald: taal bereikt én verbindt. 

 • Ondernemend?

  Zie jij jezelf al een eigen communicatiebureau starten, of aan de slag gaan als freelancer? Tio leert je alle kneepjes van het ondernemersvak, zodat jij na je opleiding weet hoe bedrijven werken en aan de slag kunt met je eigen onderneming.

Meer weten? Bekijk voor meer informatie het studieprogramma. Of kom sfeer proeven en maak kennis met studenten en docenten van deze opleiding op de open dag.

Hbo Communicatie in 2 minuten

Journalistiek

Tijdens de specialisatie Journalistiek leer je over de beste manieren om informatie te verzamelen en hoe je relevante professionele relaties opbouwt. Ontwikkel je interviewskills, een eigen schrijfstijl en leer teksten en content van anderen redigeren.

Jouw successtory

Je maakt kennis met de steeds veranderende wereld van nieuwsmedia, maatschappelijke ontwikkelingen en verslaggeving. De juiste boodschap voor elke doelgroep? That’s where you come in! Jij bent straks van onschatbare waarde in een samenleving die steeds meer afhankelijk is van betrouwbare en begrijpelijke informatie.

Waardevolle opleiding

Met Tio’s opleiding Communicatie ben je verzekerd van een waardevol diploma: Tio staat bekend om haar excellente onderwijskwaliteit. Dit blijkt onder meer uit de hoge scores die Tio’s opleidingen al twaalf jaar op rij behalen in diverse rankings, zoals de Keuzegids hbo.

Waarom kiezen studenten voor Communicatie met specialisatie Journalistiek?

 1. Je studeert aan de beste hogeschool van Nederland, die staat voor persoonlijk, excellent en ondernemend onderwijs.
 2. Je kunt bij Tio versneld studeren: hbo-bachelor in 3 jaar.
 3. Je specialiseert je in Journalistiek en leert informatie verzamelen, relevante professionele relaties opbouwen en ontwikkelt je interviewskills en schrijfstijl.
 4. De communicatiesector blijft groeien. Digitalisering en de veranderende wereld bieden genoeg uitdaging voor jou als communicatieprofessional.
 5. Je duik meteen de echte wereld in! Tijdens projecten, stages en businesscases ontwikkel je de skills die je tijdens je hele carrière inzet.
 6. Door Tio's samenwerking met o.a. Logeion, Ecommerce Foundation en MWG sluit het studieprogramma naadloos aan bij de laatste trends en ontwikkelingen.
 7. Bij Tio ben je geen nummer, er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en begeleiding. 

Na de studie

Je kunt veel kanten op met je hbo-diploma Communicatie en specialisatie in Journalistiek. Met jouw passie voor journalistiek, je vaardigheden om verhalen te vertellen en je vermogen om informatie effectief over te brengen, ben je klaar om een belangrijke bijdrage te leveren aan de wereld van media, communicatie en maatschappij. Als freelancer of in dienst. Wil je weten wat je allemaal kunt worden? Bekijk dan hier je baankansen!

Bekijk jouw toekomstperspectief


Deze hbo-opleiding is door de NVAO geaccrediteerd. Deze hbo-bacheloropleiding Communicatie (CROHO-nummer 34405) leidt je in drie jaar of vier jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Arts (BA). Kies je de specialisatie Journalistiek, dan komt deze specialisatie als aantekening op je diploma te staan. De opleiding is gebaseerd op het LOCO Landelijk Profiel (het Landelijk Overleg Communicatie Opleidingen). Na afronding van de opleiding ontvang je het felbegeerde getuigschrift van Hogeschool Tio.