1. Home
 2. Communicatie

Communicatie 

Nieuw-stickerCROHO-nummer 34405

In het kort

Welkom in de veelzijdige wereld van Communicatie. Merken in de markt zetten, PR, social media … alles om jouw ideale publiek te bereiken! Met de hbo-opleiding Communicatie op zak weet jij hoe je het gedrag van jouw doelgroep succesvol kan beïnvloeden. Binnen en buiten een organisatie.
Ga bijvoorbeeld aan de slag als communicatiespecialist, PR-adviseur, contentmanager of tekstschrijver. Of start je eigen onderneming!

Meer weten? Vraag vliegensvlug de studiegids aan

Past deze opleiding bij jou?

Als communicatiespecialist in de dop leer je het belang van een goede communicatiestrategie. Je kent de kracht van verhalen vertellen. Van boodschappen écht laten landen. En van mensen bereiken en met ze in gesprek gaan. Je begrijpt hoe belangrijk een goede reputatie en een sterk imago zijn. En weet hoe je dit met communicatie kunt sturen, online en offline. Dankzij jouw mensenkennis, ondernemende mindset en creatieve talent help je (internationale) organisaties op weg met hun positionering, pr- en communicatiecampagnes.

Tio’s opleiding hbo Communicatie leidt je op tot allround communicatiespecialist. Passen de volgende termen bij jou?

 • Ik houd van pakkende teksten
 • Ik ben communicatief sterk
 • Ik kan mensen overtuigen
 • Ik heb oog voor vormgeving
 • Ik ben geïnteresseerd in gedrag van mensen
 • Ik ben nieuwsgierig
 • Ik kan mensen verbinden
 • Ik houd van media
 • In taal kan ik mijn ei kwijt
 • Ik wil mensen bereiken
 • Ik ben ondernemend

Herken jij jezelf in bovenstaande termen? Voor meer informatie bekijk je het studieprogramma. Of kom sfeer proeven en maak kennis met studenten en docenten van deze opleiding op de open dag. 

Hbo Communicatie in 2 minuten

Bachelor Communications and PR at Tio

Waarom kiezen studenten voor hbo Communicatie?

 1. Je studeert aan de beste kleine hogeschool van Nederland (Keuzegids Hbo), die staat voor persoonlijk, excellent en ondernemend onderwijs.
 2. Je kunt bij Tio versneld studeren: hbo-bachelor in 3 jaar en hbo-ad in 2 jaar.
 3. De marketingcommunicatiesector is booming. Digitalisering en de veranderende wereld bieden genoeg uitdaging voor jou als communicatieprofessional.
 4. Je volgt interessante projecten, zo dompel je jezelf onder in de mediawereld en leer je meer over interviewen en branding van merken.
 5. Je specialiseert je in concepting: van idee tot ontwerp. Je ontwikkelt concepten, doet aan storytelling en denkt na over hoe je het onder de aandacht brengt.
 6. Door Tio's samenwerking met o.a. E-commerce Foundation sluit het studieprogramma naadloos aan bij de laatste trends en ontwikkelingen.
 7. Bij Tio ben je geen nummer, er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en begeleiding. 

Na de studie

Je kunt veel kanten op met je hbo-diploma Communicatie. Wat dacht je bijvoorbeeld van PR- of communicatieadviseur, accountmanager bij een bedrijf als Bol.com of ga aan de slag als contentmanager bij G-Star. Wil je weten wat je allemaal kunt worden? Bekijk dan hier je baankansen!


Deze hbo-opleiding is door de NVAO geaccrediteerd. De bacheloropleiding Communicatie (CROHO-nummer 34405) leidt je in drie jaar of vier jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Arts (BA). De opleiding is gebaseerd op het LOCO Landelijk Profiel (het Landelijk Overleg Communicatie Opleidingen). Het Associate degree-diploma Communicatie (CROHO 80139) kun je in twee jaar behalen. Na afronding van de opleiding ontvang je het felbegeerde getuigschrift van Hogeschool Tio.