1. Home
  2. Communicatie
  3. Toelating

Communicatie Hbo Bachelor

Toelating

Hieronder vind je de toelatingseisen voor de hbo-opleiding Communicatie. Bekijk of jij kan starten met deze unieke hbo-opleiding.

Toelatingseisen

Direct aanmelden voor deze opleiding

Vrijstellingen

Sluit je vooropleiding (op mbo-niveau) aan op de hbo-opleiding Communicatie, dan kun je eventueel in aanmerking komen voor vrijstellingen. Bekijk het vrijstellingenoverzicht.

Onvoldoende vooropleiding?

Ben je ouder dan 21 jaar en voldoe je niet aan de toelatingseisen? Op basis van een assessment word je mogelijk toch tot de opleiding toegelaten.


Starten in januari of september?

Je kunt op twee momenten in het jaar bij Tio starten: 1 januari of 1 september.

Starten in januari

Start je in januari, dan duurt het totale hbo-traject (kosteloos) een half jaar langer. Je volgt de lessen dan grotendeels samen met de studenten die in september zijn gestart. Dit is mogelijk aangezien semesters binnen een studiejaar onafhankelijk van elkaar gevolgd kunnen worden. Je stage vindt plaats halverwege het eerste studiejaar.

Starten in september 

Start je in september, dan volg je eerst twee semesters lang vakken op de vestiging en ga je daarna, in de zomerperiode, 13 weken op stage. Dit geldt zowel voor het drie- als voor het vierjarige programma.

Aftrap studiejaar

Voorafgaand aan het studiejaar vinden de kick-off dag en welcome days plaats. Tio trapt het studiejaar af met een inspirerende kick-off dag. Studenten van alle Tio-vestigingen krijgen gastcolleges van kopstukken uit de branche. 
De welcome days staan in het teken van kennismaking met medestudenten, de studiestad en studentenvereniging Cognatio, een kijkje achter de schermen bij bedrijven in de branche en vooral gezelligheid. De welcome days vinden plaats in de week voor de eerste lesweek.


Aanmeldings- en inschrijfprocedure

Deze Tio-opleiding start in januari en september. Er is veel belangstelling voor onze opleidingen en slechts beperkt plaats. Hierdoor ontstaan jaarlijks wachtlijsten. Dus ben je zeker van je keuze, meld je dan aan op onze open dagen of via de website.

Na je aanmelding ontvang je van ons een aanmeldbevestiging per mail en maken wij een Tio-account voor je aan. Daarnaast hebben we extra informatie van je nodig, zoals een kopie van je identiteitsbewijs, financiële gegevens, informatie over je vooropleiding en je diploma. Zodra je het aanmeldproces hebt doorlopen, kunnen we je officieel inschrijven. Plaatsen worden toegekend op volgorde van inschrijving.

Toelatingsprocedure
Na ontvangst van je officiële inschrijving stuurt Tio je (als er geen wachtlijst is) een schriftelijke bevestiging van toelating. Als je vooropleiding onvoldoende aansluit op de studie die je wilt gaan volgen, plannen we een gesprek en assessment met je in. De kosten voor het assessment bedragen € 80,-. De toelatingscommissie beslist of je toelaatbaar bent.

Aanmelden voor deze opleiding

Inschrijvingsduur
Het driejarige bachelortraject loopt van 1 januari 2023 of 1 augustus 2023 tot en met 31 augustus 2026. Het vierjarige bachelortraject loopt van 1 januari 2023 of 1 augustus 2023 tot 31 augustus 2027. De Associate degree-opleiding duurt twee jaar: van 1 januari 2023 of 1 augustus 2023 tot en met 31 augustus 2025.