1. Home
  2. E-commerce Marketing Sales

E-commerce Marketing Sales hbo

2 jaarCROHO-nummer 30119

In het kort

Leer de kneepjes van het online-marketingvak. De marketingwereld is op zoek naar jou! Na de opleiding E-commerce Marketing Sales geef jij online en offline verkopen een flinke boost, voor kleine bedrijven en multinationals.
Ga bijvoorbeeld aan de slag als accountmanager, online marketeer, communicatieadviseur of salesmanager. Of start je eigen online onderneming!

Ontdek meer

Past deze opleiding bij jou?

Tio’s hbo-opleiding E-commerce Marketing Sales is Commerciële Economie met als extra aspect e-commerce oftewel online marketing. Passen de volgende termen bij jou? Ben jij:

Commercieel?

Heb je gevoel voor commercie, weet jij wat verkoopt, ben je (graag) op de hoogte van de laatste (online) trends? Dan past de hbo-opleiding E-commerce Marketing Sales bij jou. Tijdens de opleiding leer je hoe je een onderneming winstgevend maakt met jouw commerciële inzicht.

Geïnteresseerd in de online wereld?

Ben jij altijd online te vinden op je mobiel of laptop? Vraag jij je af hoe je het beste online verkopen kunt binnenhalen? Perfect match! Je eigen webshop opzetten is onderdeel van het studieprogramma en ook het boosten van je online verkopen via bijvoorbeeld Google.

Ondernemend?

Zie jij altijd en overal kansen? Zou je graag een eigen onderneming starten? In deze commerciële economie opleiding kan je hiermee aan de slag. Samen met je medestudenten richt je een online onderneming op en adviseer je bedrijven op het gebied van strategie en (online) marketing.

Salesgericht?

Pitch jij het beste verkoopidee en laat jij de concurrentie ver achter je? Je sales skills worden ontwikkeld en op de proef gesteld tijdens o.a. de finale van het project Student company.

Creatief?

Ben je creatief en kun je “out of the box” denken? Ga aan de slag met ontwikkelen van je eigen merk, van logo tot complete huisstijl.

Actiegericht?

Steek je graag de handen uit de mouwen en neem jij vaak initiatief? Ontwikkel de ultieme zomeractie en geef de ijsverkoop van een bedrijf als Ola een boost. Zomaar een voorbeeld van een toekomstige opdracht.

Niet bang voor cijfers?

Hoe kan het dat je deze week veel minder websitebezoekers hebt dan vorige week? Het is je natuurlijk opgevallen in de statistieken van je website. Komt het door seizoensinvloeden of is er meer aan de hand? Bij E-commerce Marketing Sales leer je deze cijfers te begrijpen en daarop actie te ondernemen.

Communicatief sterk?

Weet jij klanten te overtuigen met een pakkende tekst? Je leert teksten te schrijven waarmee je klanten via social media naar je website of app krijgt, die aanzetten tot een aankoop en waar je ook nog eens hoog mee scoort in Google.

Herken jij jezelf in bovenstaande termen? Voor meer informatie bekijk je het studieprogramma. Of kom sfeer proeven en maak kennis met studenten en docenten van deze opleiding op de open dag. 

Commerciële Economie vs E-commerce Marketing Sales

Wat is het verschil?
De hbo-opleiding E-commerce Marketing Sales gaat verder waar Commerciële Economie ophoudt. De basis van beide opleidingen is hetzelfde, de opleidingen zijn gebaseerd op het beroepscompetentieprofiel Commerciële Economie, maar bij Tio specialiseer je je naast marketing ook in e-commerce oftewel online marketing. Je leert de kneepjes van het online-marketingvak in theorie en praktijk, zodat jij je op je eerste stage en in je latere werk een expert mag noemen op het gebied van online marketing. Je gaat hiermee een mooie toekomst tegemoet, de e-commercebranche is namelijk dringend op zoek naar toptalent.

Wist je dat Tio's Commerciële Economie-opleiding benoemd is tot beste Commerciële Economie-opleiding van Nederland door de Keuzegids?

Ontdek meer

E-commerce Marketing Sales in 2 minuten

Projecten bij de studie E-commerce Marketing Sales
Projecten bij de studie E-commerce Marketing Sales
E-commerce studenten op studiereis in Berlijn
Tio-studenten werken aan casus voor Greetz
Overweeg jij een marketingstage?
Branding: Wat is een merk?
Bekijk hoe een Marketing en Sales stage eruit kan zien
Oud-Tio-studente werkt bij online marketingbureau
Het ontwikkelen van je eigen start-up
Kom naar de open dagen van Hogeschool Tio
Wat voor marketingstage wil jij lopen?

Waarom kiezen studenten voor E-commerce Marketing Sales?

  1. Je kunt bij Tio versneld studeren: hbo in 3 jaar.
  2. Vanuit de arbeidsmarkt is er veel behoefte aan online marketeers.
  3. Je studeert aan de beste Commerciële Economie-opleiding van Nederland (Keuzegids).
  4. Je volgt leuke projecten, zo maak je bijvoorbeeld je eigen webshop.
  5. Door Tio's samenwerking met o.a. Thuiswinkel.org voldoet de opleiding aan de wensen van werkgevers in de online-marketingwereld.
  6. Na afronding van deze opleiding ben je breed inzetbaar.
  7. Bij Tio ben je geen nummer, er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en begeleiding.

Na de studie

Je kunt veel kanten op met je hbo-diploma E-commerce Marketing Sales. Wat dacht je bijvoorbeeld van sales executive bij een bedrijf als Nespresso of aan de slag als accountmanager bij Cola-Cola. Wil je weten wat je allemaal kunt worden? Bekijk dan hier je baankansen!

Deze hbo-opleiding, E-commerce Marketing Sales, is door de NVAO geaccrediteerd en leidt in drie jaar of vier jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Business Administration (BBA). De hbo-opleiding E-commerce Marketing Sales is gebaseerd op het beroepscompetentieprofiel Commerciële Economie en is erkend door Thuiswinkel.org (CROHO-nummer: 30119).