1. Home
 2. associate-degree
 3. Internationaal Toeristisch Management

Internationaal Toeristisch Management

Hbo Associate degree Hospitality & Leisure 2 jaar

Internationaal Toeristisch Management Associate degree

The world is your playground! Leer tijdens de Associate degree Internationaal Toeristisch Management hoe je de mooiste reizen samenstelt, slim inkoopt en verkoopt en wereldwijd contacten legt. Londen, Tokyo, Sydney of Parijs: jij verkoopt de hele wereld.
En na de opleiding? Kies je droombaan! Als reisadviseur, assistent eventmanager of sales- en marketingcoördinator bijvoorbeeld, of start je eigen reisbureau.

Meer weten? Vraag vliegensvlug de studiegids aan

Past deze opleiding bij jou?

Wil jij alles leren over de reiswereld? Dan is de Associate degree-opleiding Internationaal Toeristisch Management echt iets voor jou. Bovendien weet jij na deze opleiding ook je weg te vinden in de eventwereld: Tio combineert in deze opleiding toerisme met eventmanagement. Zo kan je na je opleiding alle kanten op! Passen de volgende termen bij jou? Ben jij:

 • Gek op reizen?

  Sta jij al met je koffertje klaar zodra je ergens het woord ‘reizen’ hoort? En wil je de hele wereld ontdekken? Kies dan voor Internationaal Toeristisch Management! Stel je eigen studiereis samen, ga op internationale stage en bedenk met je team de meest inspirerende reizen tijdens de projectweken.

 • Goed in shoppen?

  Weet jij altijd de beste deals te scoren, en betaal je nooit te veel? Dat komt goed van pas tijdens deze opleiding! Scherp inkopen is namelijk heel belangrijk als je reizen samenstelt. Om je reizen daarna natuurlijk met een mooie marge te verkopen!

 • Klaar om andere culturen te ontdekken?

  De verschillen tussen culturen maken jouw vak zo interessant! Ben jij geïnteresseerd in de gewoontes, normen en waarden van mensen over de hele wereld? Maak tijdens je studiereis, in de les en op stage kennis met nieuwe culturen, en gebruik die kennis om je aanbod nóg beter in de markt te zetten.

 • Een vakantieplanner?

  Krijg jij er energie van om vakanties te plannen? En ga je dan zelf op zoek naar de beste vlucht, het meest aansprekende hotel, de leukste activiteiten en de beste deals? Dan zit je goed bij deze Associate degree-opleiding. Je leert hoe je reizen op maat zo goed mogelijk samenstelt, en wordt klaargestoomd voor het echte werk. Bijvoorbeeld bij een touroperator!

 • Ondernemend?

  Wil jij later je eigen (reis)onderneming starten? Tio leert je de kneepjes van het ondernemersvak, zodat je straks weet hoe je je eigen onderneming start én succesvol maakt.

 • Een control freak?

  Neem jij graag de leiding, en zorg je ervoor dat alles op rolletjes verloopt? Ontwikkel je leidinggevende skills tijdens deze Associate degree, en grijp je kans door bij de verschillende projecten de leiding te nemen!

 • Internationaal georiënteerd?

  Zie jij jezelf de wereld al ontdekken, en wil je graag werken in een internationale omgeving? Dan zit je goed bij de Ad Internationaal Toeristisch Management.

 • Een talent in organiseren?

  Hou jij ervan om alles tot in de puntjes te organiseren? En motiveer jij je collega’s om net zo hard te werken als jij? Zet je talent dan in tijdens de Ad-opleiding Internationaal Toeristisch Management! Je leert hoe je evenementen als festivals, congressen en beurzen organiseert en gaat aan de slag met je eigen event tijdens het project Incentive & Event Travel.

Passen deze eigenschappen bij jou? Bezoek dan een open dag en duik in de wereld van Tio! Proef de Tio-sfeer, stel je vragen aan studenten en docenten en kom alles te weten over de opleiding.

Internationaal Toeristisch Management in beeld

 • Dit is Internationaal Toeristisch Management
  Dit is Internationaal Toeristisch Management
 • Projecten bij hbo toerisme-opleiding
  Projecten bij hbo toerisme-opleiding
 • Werken met echte problemen uit de reisbranche
  Werken met echte problemen uit de reisbranche
 • Kyra is doing her internship at cool city guide publisher Time To Momo
  Kyra is doing her internship at cool city guide publisher Time To Momo
 • Composing your own travel trip to Bilbao, Spain
  Composing your own travel trip to Bilbao, Spain
 • Tio University students are all over the world
  Tio University students are all over the world
 • International Tourism Management: organize your own study trip
  International Tourism Management: organize your own study trip
 • Docent en studiecoach Hogeschool Tio aan het woord
  Docent en studiecoach Hogeschool Tio aan het woord
 • Online Marketeer in Berlin
  Online Marketeer in Berlin
 • Veel carrièrekansen met Internationaal Toeristisch Management
  Veel carrièrekansen met Internationaal Toeristisch Management

Waarom kiezen studenten voor deze Ad in Tourism Management?

 1. Je studeert aan de beste hogeschool van Nederland, die staat voor persoonlijk, excellent en ondernemend onderwijs.
 2. Snel starten met je carrière? Je Associate degree-diploma kun je al in 2 jaar op zak hebben.
 3. Bij Tio combineer je toerisme met events, want eventmanagement is een belangrijk onderdeel van de toeristische wereld.
 4. Bedrijven staan te springen om goed opgeleid personeel. Met je Ad-diploma op zak ben je breed inzetbaar, en kun je straks in veel branches aan de slag.
 5. Bij Tio leer je door te doen! Je past je kennis direct toe in de praktijk tijdens bijvoorbeeld de projectweken en twee (internationale) stages.
 6. Tijdens je studie doe je al veel internationale ervaring op: bijvoorbeeld tijdens je studiereis en stage.
 7. Tio staat al meer dan 50 jaar bekend als dé opleider voor toerisme.

Na de studie

Na je Associate degree-opleiding ligt de wereld aan je voeten! Start je eigen reisonderneming, of ga aan de slag als bijvoorbeeld coördinator reizen bij TUI of marketingsupervisor bij Zoover. 


De Associatie degree-opleiding Internationaal Toeristisch Management is geaccrediteerd door de NVAO (CROHO-nummer 80170). Het Associate degree-diploma Internationaal Toeristisch Management kun je in twee jaar behalen. Na afronding van de opleiding ontvang je het felbegeerde getuigschrift van Hogeschool Tio.