1. Home
 2. Media communicatie entertainment

Communicatie - Specialisatie Media & Entertainment Management

Hbo Bachelor Marketing, Sales & Communicatie 3 jaar

Communicatie - Specialisatie Media en Entertainment Management

Kom studeren bij de beste hogeschool van NederlandStap binnen in de opwindende wereld van communicatie, media en entertainment! De media- en entertainmentbranche is altijd in beweging. Van digitale en sociale media tot film, theater en muziek. Wil jij succesvolle mediaconcepten creëren en ben jij een echte trendwatcher?  Dan past de hbo-opleiding Communicatie met specialisatie Media & Entertainment Management perfect bij jou.
Ga bijvoorbeeld aan de slag als mediaplanner, contentcoördinator, producent of communicatieadviseur. Of start je eigen onderneming!

Meer weten? Vraag vliegensvlug de studiegids aan

Past deze opleiding bij jou?

Tio’s hbo-bacheloropleiding Communicatie met specialisatie Media & Entertainment Management leidt je op tot communicatiespecialist met zakelijke voelsprieten in de mediawereld. Herken jij jezelf in één of meer van deze eigenschappen? Dan is deze studie iets voor jou! 

 • Ik ben nieuwsgierig
 • Ik heb passie voor (digitale) media en entertainment
 • Ik ben communicatief sterk
 • Ik bedenk graag gave concepten
 • Ik ben creatief
 • Ik heb interesse in mediaproducten en trends
 • Ik ben goed in plannen en organiseren
 • Ik houd van netwerken en contact leggen
 • Ik ben een teamspeler
 • Ik wil mensen bereiken, verbinden en overtuigen

Meer weten? Bekijk voor meer informatie het studieprogramma. Of kom sfeer proeven en maak kennis met studenten en docenten van deze opleiding op de open dag. Deze unieke Tio-opleiding biedt jou de kans om communicatie en de wereld van media en entertainment te verenigen, en je voor te bereiden op een veelzijdige en relevante carrière in deze snelgroeiende en veranderende wereld.

Hbo Communicatie in 2 minuten

Media & Entertainment Management

Wat komt er allemaal kijken bij het organiseren van een grote internationale marketingcampagne? Hoe zet je social media in om doelgroepen in kaart te brengen en te bereiken? Succesvolle mediacampagnes, knallende muziekevenementen of online interviews: de branche is nergens zonder goed management! Binnen de specialisatie Media & Entertainment Management leer je de sector door en door kennen.

Deze opleiding biedt een solide basis in communicatie, met aandacht voor merkenbeleid, marketing en reputatiemanagement, en combineert dit met het opbouwen van praktijkervaring binnen de media- en entertainmentindustrie. Je krijgt de kans om stage te lopen bij toonaangevende bedrijven in deze branche en volgt specialisatiemodules die aansluiten op de laatste ontwikkelingen in de media en -entertainmentsector.

In de spotlights

Tijdens de studie staan media en entertainment in de spotlights. We hebben het over films, tv-shows, muziek, games en nog veel meer. De media- en entertainmentindustrie draait om het maken, verspreiden en promoten van al deze leuke dingen waar mensen zo van genieten. Denk aan streamingdiensten, contentmakers op YouTube, innovatieve technologiën zoals Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR), en livestreaming van evenementen en games. Ook leer je over kunstmatige intelligentie (AI) en automatisering, die worden gebruikt om de content die je leuk vindt, aan je voor te stellen. Omdat content tegenwoordig overal is - op tv, op je telefoon, op social media - leer je hiermee hoe je altijd en overal je publiek kunt bereiken.

Kortom, deze studie is helemaal bij de tijd en staat bol van de spannende ontwikkelingen in de wereld van media en entertainment. Dus als je klaar bent voor een avontuurlijke opleiding vol mogelijkheden, dan is dit jouw kans!

Media en entertainment

Proef tijdens je hbo-opleiding Communicatie van de dynamische mediawereld door te kiezen voor deze specialisatie: Je verkent de diversiteit van media en entertainment, van traditionele televisie en radio tot de opkomst van digitale streamingplatforms en online contentcreatie. Het begrijpen van de huidige trends en de evolutie van het consumentengedrag stelt je in staat om innovatieve strategieën te ontwikkelen die de concurrentie voorblijven.

Waardevolle opleiding

Met Tio’s opleiding Communicatie ben je verzekerd van een waardevol diploma: Tio staat bekend om haar excellente onderwijskwaliteit. Dit blijkt onder meer uit de hoge scores die Tio’s opleidingen al twaalf jaar op rij behalen in diverse rankings, zoals de Keuzegids hbo.

Waarom kiezen voor Communicatie met specialisatie Media & Entertainment Management?

 1. Je studeert aan de beste hogeschool van Nederland, die staat voor persoonlijk, excellent en ondernemend onderwijs.
 2. Je kunt bij Tio versneld studeren: hbo-bachelor in 3 jaar.
 3. Je specialiseert je in Media & Entertainment Management en leert alles over de wereld van media en entertainment: evenementen, marketing, televisie, streamingplatforms, magazines en virtual reality.
 4. Je bouwt aan een sterk (internationaal) netwerk en stoomt jezelf klaar voor de boeiende media- en entertainmentbranche.
 5. Je duik meteen de echte wereld in! Tijdens projectenstages en businesscases ontwikkel je de skills die je tijdens je hele carrière inzet.
 6. Jouw persoonlijke studiecoach begeleidt je tijdens je hele studie en je krijgt les in kleine klassen van gemiddeld 10 studenten.
 7. Je krijgt les van de beste docenten die in de praktijk werken of recentelijk hebben gewerkt, vaak met een eigen onderneming.  

Na de studie

De specialisatie Media & Entertainment Management voegt een extra dimensie toe aan je hbo-diploma Communicatie en opent de deur naar talloze carrièremogelijkheden. Met jouw passie voor media, inzicht in consumentengedrag en gevoel voor trends, ben je klaar om een belangrijke bijdrage te leveren aan de wereld van Media & Entertainment. Van de televisiebranche tot de sportwereld, achter de schermen of vol in beeld. Laat zien wat je kan, en geef je carrière al tijdens je studie een succesvolle start. Bekijk hier je baankansen!

Bekijk jouw toekomstperspectief
Deze hbo-opleiding is door de NVAO geaccrediteerd. Deze hbo-bacheloropleiding Communicatie (CROHO-nummer 34405) leidt je in drie jaar of vier jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Arts (BA). Kies je de specialisatie Media & Entertainment Management, dan komt deze specialisatie als aantekening op je diploma te staan. De opleiding is gebaseerd op het LOCO Landelijk Profiel (het Landelijk Overleg Communicatie Opleidingen). Na afronding van de opleiding ontvang je het felbegeerde getuigschrift van Hogeschool Tio.