1. Home
 2. Media communicatie entertainment

Communicatie - Specialisatie Media & Entertainment Management Hbo Bachelor

Communicatie - Specialisatie Media en Entertainment Management

Kom studeren bij de beste hogeschool van NederlandDe media- en entertainmentbranche is altijd in beweging. Hoe ziet het medialandschap er nu en in de toekomst uit? Wil jij succesvolle mediaconcepten creëren en ben jij een echte trendwatcher?  Dan past de hbo-opleiding Communicatie met specialisatie Media & Entertainment Management perfect bij jou.
Ga bijvoorbeeld aan de slag als mediaplanner, contentcoördinator, producent of communicatieadviseur. Of start je eigen onderneming!

Meer weten? Vraag vliegensvlug de studiegids aan

Past deze opleiding bij jou?

Tio’s hbo-bacheloropleiding Communicatie met specialisatie Media & Entertainment Management leidt je op tot communicatiespecialist met zakelijke voelsprieten in de mediawereld. Herken jij jezelf in één of meer van deze eigenschappen? Dan is deze studie iets voor jou! Ben jij:

 • Communicatief sterk?

  Kun jij helder communiceren, stel je de juiste vragen om tot de kern te komen en kun je ingewikkelde zaken simpel uitleggen aan je doelgroep? Die eigenschappen kun je goed gebruiken als communicatie-expert!

 • Overtuigend?

  Sta jij stevig in je schoenen, en weet je welke methodes je kunt gebruiken om mensen te beïnvloeden? Tijdens de hbo-opleiding Communicatie leer je hier alles over, zodat je met jouw communicatie succesvol je doelgroep overtuigt.

 • Goed met tekst?

  Heb jij een vlotte pen, en vind je het leuk om pakkende teksten te schrijven? Na deze opleiding weet je hoe een goede tekst eruitziet, en schrijf je met gemak een persbericht, webtekst of posts voor social media.

 • Creatief?

  Bedenk jij graag gave concepten? En wil je bouwen aan een sterk merk? Inspirerende masterclasses geven jou een insight in de wereld van campaigning en merkactivatie. Jij weet hoe je creatief moet denken en leert hoe je in no-time een catchy campagne kan opzetten. 

 • Nieuwsgierig?

  Weet jij de juiste vragen te stellen en wil je het naadje van de kous weten? Met modules als Public relations & public affairs, Trends & technologieën en Creative thinking weet jij hoe je jouw nieuwsgierigheid vorm kan geven en duidelijk op papier kan zetten. 

 • Gek op media?

  Duik jij graag in de wereld van de media, en weet jij je weg online goed te vinden? Tijdens deze hbo-opleiding leer je welke media je kunt inzetten voor welk doel, hoe je de pers naar je hand zet en hoe je de reputatie van je merk in de media kunt meten. Én beïnvloeden.

 • De verbindende factor?

  Is taal echt jouw ding en wil jij mensen bereiken en verbinden? Top! Want met jouw taal weet je de juiste doelgroep aan te spreken. Heel belangrijk in het vakgebied van communicatie, media en branding. Geschreven, gesproken, ondertiteld, vertaald: taal bereikt én verbindt. 

 • Ondernemend?

  Zie jij jezelf al een eigen communicatiebureau starten, of aan de slag gaan als freelancer? Tio leert je alle kneepjes van het ondernemersvak, zodat jij na je opleiding weet hoe bedrijven werken en aan de slag kunt met je eigen onderneming.

Meer weten? Bekijk voor meer informatie het studieprogramma. Of kom sfeer proeven en maak kennis met studenten en docenten van deze opleiding op de open dag.

Hbo Communicatie in 2 minuten

Media & Entertainment Management

Wat komt er allemaal kijken bij het organiseren van een grote internationale marketingcampagne? Hoe zet je social media in om doelgroepen in kaart te brengen en te bereiken? Succesvolle mediacampagnes, knallende muziekevenementen of online interviews: de branche is nergens zonder goed management! Binnen de specialisatie Media & Entertainment Management leer je de sector door en door kennen.

In de spotlights

Proef tijdens je hbo-opleiding Communicatie van de dynamische mediawereld door te kiezen voor deze specialisatie: Je verkent de diversiteit van media en entertainment, van traditionele televisie en radio tot de opkomst van digitale streamingplatforms en online contentcreatie. Het begrijpen van de huidige trends en de evolutie van het consumentengedrag stelt je in staat om innovatieve strategieën te ontwikkelen die de concurrentie voorblijven.

Waardevolle opleiding

Met Tio’s opleiding Communicatie ben je verzekerd van een waardevol diploma: Tio staat bekend om haar excellente onderwijskwaliteit. Dit blijkt onder meer uit de hoge scores die Tio’s opleidingen al twaalf jaar op rij behalen in diverse rankings, zoals de Keuzegids hbo.

Waarom kiezen voor Communicatie met specialisatie Media & Entertainment Management?

 1. Je studeert aan de beste hogeschool van Nederland, die staat voor persoonlijk, excellent en ondernemend onderwijs.
 2. Je kunt bij Tio versneld studeren: hbo-bachelor in 3 jaar.
 3. Je specialiseert je in Media & Entertainment Management en leert alles over de wereld van media en entertainment: evenementen, marketing, televisie, streamingplatforms, magazines en virtual reality. 
 4. De communicatiesector blijft groeien. Digitalisering en de veranderende wereld bieden genoeg uitdaging voor jou als communicatieprofessional.
 5. Je duik meteen de echte wereld in! Tijdens projecten, stages en businesscases ontwikkel je de skills die je tijdens je hele carrière inzet.
 6. Door Tio's samenwerking met o.a. Logeion, Ecommerce Foundation en MWG sluit het studieprogramma naadloos aan bij de laatste trends en ontwikkelingen.
 7. Bij Tio ben je geen nummer, er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en begeleiding. 

Na de studie

Je kunt veel kanten op met je hbo-diploma Communicatie en specialisatie in Media & Entertainment Management. Met jouw passie voor media, inzicht in consumentengedrag en gevoel voor trends, ben je klaar om een belangrijke bijdrage te leveren aan de wereld van Media & Entertainment. Van de televisiebranche tot de sportwereld, achter de schermen of vol in beeld. Laat zien wat je kan, en geef je carrière al tijdens je studie een succesvolle start. Bekijk hier je baankansen!

Bekijk jouw toekomstperspectief


Deze hbo-opleiding is door de NVAO geaccrediteerd. Deze hbo-bacheloropleiding Communicatie (CROHO-nummer 34405) leidt je in drie jaar of vier jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Arts (BA). Kies je de specialisatie Media & Entertainment Management, dan komt deze specialisatie als aantekening op je diploma te staan. De opleiding is gebaseerd op het LOCO Landelijk Profiel (het Landelijk Overleg Communicatie Opleidingen). Na afronding van de opleiding ontvang je het felbegeerde getuigschrift van Hogeschool Tio.