1. Home
  2. Nieuws
  3. Tio houdt hoge studenttevredenheid vast in NSE

Tio Business School houdt hoge studenttevredenheid vast

De tevredenheid van Tio’s hbo-studenten over de aansluiting met de beroepspraktijk, de kwaliteit van de docenten en de toetsing en beoordeling blijft hoger dan het Nederlandse gemiddelde, blijkt uit de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2024. Ook dit jaar is te zien dat de inzet van Tio om haar resultaten verder te verbeteren zijn vruchten afwerpt.

Studenttevredenheid stabiel

Studenten van Tio Business School zijn en blijven erg tevreden over hun opleiding: op nagenoeg alle vlakken geven zij Tio een hogere score dan de landelijke benchmark. De tevredenheid over de opleidingen in het algemeen, de aansluiting met de beroepspraktijk en de kwaliteit van docenten scoort wederom significant hoger dan de benchmark. Het grootste deel van de Tio-studenten, ongeacht opleiding of vestiging, ervaart de studiedruk als ‘precies goed’, en zou op basis van hun ervaringen opnieuw kiezen voor hun huidige opleiding.

Hoge scores voor Tio’s vestigingen

Kijkend naar de gemiddelde scores van de kernthema’s uit de NSE krijgen de vestigingen en opleidingen van Tio hoge scores:

De Nationale Studenten Enquête

De NSE is het grootste landelijke tevredenheidsonderzoek in het hoger onderwijs, met inbreng van bijna 268.000 hbo- en wo-studenten. Gemiddeld stijgt de algemene tevredenheid van studenten over hun opleiding de laatste jaren licht, waarbij het aantal ontevreden studenten afneemt. De NSE is één van de onderzoeken die Tio gebruikt om de kwaliteit van het onderwijs te blijven verbeteren.

Tio Business School

Tio Business School is marktleider op het gebied van mbo-opleidingen, hbo-bachelors, hbo-Associate degrees en MBA’s binnen de sectoren business & ondernemen, hospitality, events & toerisme, marketing, sales & communicatie en makelaardij, ruimte & vastgoed. Als particuliere onderwijsinstelling kan Tio meer investeren in de kwaliteit van het onderwijs dan overheidsinstellingen. Dankzij een intensief lesprogramma kunnen studenten versneld studeren met maximaal resultaat. Ook topsporters, musici en ondernemers kunnen bij Tio terecht voor een op maat gemaakt programma, afgestemd op hun ambities.