1. Home
  2. Nieuws
  3. "Bij mijn vakken draait het om de praktijk"

"Bij mijn vakken draait het om de praktijk"

Rachelle Wauthlé is docente bij Tio. Ze geeft hotel-, event, en restaurantvakken. Bij deze vakken doe je veel praktijkkennis op.  

Engels brengt je verder

Rachelle: “Ik geef bij Tio hotel-, event- en restaurantvakken. Dit zijn voornamelijk eerste- en tweedejaarsvakken, die ik voornamelijk in het Engels geef. Zelf heb ik jaren in Londen gewoond en lesgegeven in het Engels. Dit is een bewuste keuze, aangezien het van grote meerwaarde is als je de taal goed beheerst. Het heeft vele voordelen voor je carrière en de drempel om een internationale functie aan te nemen wordt hierdoor lager. Een ander voordeel is dat je al bekend bent met de Engelse etiquette, gewoontes en gebruiken.”

Kennis uit de praktijk

Rachelle: “Bij Tio wordt de unieke combinatie gelegd tussen theorie en praktijk. Bij het vak ‘restauranttechnieken’ leer je alles in de praktijk. Je gaat letterlijk uitproberen hoe een restaurant draait. Tafels dekken, gasten bedienen, maar je leert ook door middel van een wijn- en bierproeverij welke dranken het beste bij een specifiek gerecht passen. En het unieke bij Tio is dat je al deze ervaring en kennis vervolgens kunt gaan toepassen tijdens de Hotel- en Eventweek. Een week lang run je een hotel samen met je studiegenoten en ontdek je hoe de theorie daadwerkelijk werkt in de praktijk.”

“Lang lang geleden heb ik zelf Tio gedaan en de beste tip die ik de studenten wil meegeven is: haal het meeste uit je stages. Wie goed doet, goed ontmoet en door hard te werken heb je een kans om tijdens je studie al managementervaring op te doen. Een perfecte combinatie, want straks heb je niet alleen je diploma op zak, maar ook een cv met indrukwekkende werkervaring!”

 Volg Rachelle op LinkedIn