1. Home
  2. Studeren bij Tio
  3. Master

Masteropleidingen

Na het afronden van een hbo-bacheloropleiding kun je ervoor kiezen om je kennis te verdiepen of te verbreden met een masteropleiding. Je kan een master volgen op een hogeschool of universiteit. Kies je voor een hbo-master of een wo-master? Wat is het verschil en wat zijn de overeenkomsten? We zetten ze hieronder voor je op een rijtje, zodat jij kan kiezen voor de masteropleiding die het beste bij je past.

Praktijk versus theorie

Master of Business Administration

De masteropleidingen van Tio Business School zijn hbo-masters. Geschikt voor ambitieuze young professionals die willen doorgroeien naar een hogere managementfunctie. Deze masters of Business Administration scoren in de NSE het hoogst op de onderdelen vaardigheden voor de beroepspraktijk, betrokkenheid van de docenten en hun kennis van de beroepspraktijk.

Welke masteropleiding past bij jou?

In welk vakgebied?
Alle vakgebieden

Mastertitel en niveau

Welke master je ook volgt, je verdient in beide gevallen een internationaal erkende mastertitel. Deze titel is afgestemd op het vakgebied van jouw masteropleiding, bijvoorbeeld een MBA (Master of Business Management) of MSc (Master of Science). Daarbij maakt het dus niet uit of je je masteropleiding aan de hogeschool of universiteit hebt gevolgd.

Het opleidingsniveau ligt voor een hbo-master en wo-master even hoog. Alle hbo- en wo-masters zijn daarnaast getoetst en geaccrediteerd door de NVAO (Nederlands Vlaamse Accreditatie Commissie).