1. Home
  2. Nieuws
  3. Geen studievertraging voor Tio-student

Geen studievertraging voor Tio-student

Op Hogeschool Tio hoeven de studenten ondanks corona geen onnodige studievertraging op te lopen. Tio biedt de studenten namelijk verschillende mogelijkheden om de studie toch door te laten gaan. Studente Rosalie: “Fijn dat Tio alternatieven biedt, zodat studenten zelf een keuze kunnen maken en geen studievertraging hoeven op te lopen.”

Alle lessen online

Zo biedt Tio al vanaf dag één van de scholensluiting als gevolg van corona alle lessen online aan. Fijn, vindt Myrco, student Hotel- en Eventmanagement van Tio Hengelo. “Tio heeft de vertaalslag naar de digitale lesomgeving erg snel gemaakt. Een online mondeling hier, een opgenomen presentatie daar en we zijn bijna aan het einde van dit semester. Mij is het duidelijk dat wij als Tio-studenten erg tevreden mogen zijn over het verloop van dit proces.”

Ruime stagemogelijkheden

Ook aan studenten die hun stage deze zomer niet kunnen of willen doen vanwege corona, biedt Tio verschillende alternatieven. Zo mogen de mbo-studenten hun stage omruilen voor online lessen en kunnen de hbo-studenten ervoor kiezen hun stage om te ruilen voor een minor in de online omgeving. De stage wordt dan later in het jaar ingehaald. Eventmanagementstudente Rosalie van Tio Eindhoven is blij met deze mogelijkheid. “Met het volgen van de minor Ondernemerschap in de zomer loop ik geen vertraging op. Mijn stage ga ik dan in januari doen. Ik vind het fijn dat Tio dit aanbiedt als alternatief, zodat alle studenten zelf de keuze kunnen maken en ze geen studievertraging hoeven op te lopen.”

Student op één

Ook als een stage vanwege corona alleen in een andere vorm door kan gaan, kan Tio vanwege het kleinschalige en persoonlijke karakter meedenken met de student. Hotelschoolstudente Anna van Tio Amsterdam had bijvoorbeeld al een gave stage bij een hotel in Barcelona bemachtigd, maar het is nu onzeker of deze door kan gaan. Toch hoeft ook zij geen vertraging op te lopen. Anna: “Ik begin mijn stage nu bij een hotel in Amsterdam van dezelfde keten. Wanneer het hotel in Barcelona weer opengaat mag ik daar alsnog heen, anders kan ik mijn stage in Amsterdam afmaken. Gelukkig dat ik op deze manier toch stage kan lopen!”

Ook de Hengelose studente Eveline kiest ervoor haar afstudeeropdracht, in een andere vorm, gewoon door te laten gaan. Eveline: “Ik begin 13 april al! Ik kan mijn deskresearch thuis doen terwijl ik ondertussen regelmatig contact heb met mijn opdrachtgever, de eigenaar van het bedrijf. We hebben er beiden vertrouwen in dat dit moet lukken.”