1. Home
  2. Nieuws
  3. Werken op het international office

Passie voor internationalisering

De passie van Martijn Westerbrink beweegt hem om alles eruit te halen in zijn functie als coördinator van het International Office. “Steeds meer Tio-studenten kiezen ervoor om een periode in het buitenland te studeren of stage te lopen. Dat is in mijn ogen het beste dat je kunt doen, het is zo ontzettend leerzaam.”

Martijn Westerbrink heeft de hogere hotelschool gedaan in Leeuwarden en daarna een master Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente. Als coördinator van het International Office is Martijn Westerbrink verantwoordelijk voor de studentenmobiliteit binnen Tio. Het gaat daarbij zowel om Tio-studenten die naar het buitenland gaan, als om internationale studenten die aan Tio komen studeren.

Regelmatig in het buitenland

Daarnaast onderhoudt hij alle relaties binnen het netwerk van partneruniversiteiten. “Als onderdeel daarvan ben ik onlangs naar Denver afgereisd voor de NAFSA-beurs”, vertelt de coördinator van het International Office. “Niet alleen om de contacten met bestaande partners aan te halen, maar ook om weer nieuwe partneruniversiteiten aan ons te binden. Momenteel hebben we 34 partneruniversiteiten en dat aantal breiden we langzaam maar zeker uit met nieuwe kwalitatief goede partners. Het leuke van mijn werk is natuurlijk dat die partners ook af en toe bezocht moeten worden. Dus naast mijn dynamische baan hier op het hoofdkantoor in Utrecht, zit ik regelmatig in het buitenland.”

Werken op het hoofdkantoor

Het kantoor in Utrecht vindt Westerbrink hartstikke mooi geworden. “En doordat je dichter bij de vestigingen en je andere collega’s zit, heb je veel meer contact met iedereen. Iedereen werkt hier hard, er hangt een collegiale sfeer. Dankzij mijn laptop maakt het niet uit waar ik zit, of het nu in Denver is of hier, ik kan altijd werken.”

Internationale ervaring

Zoals gezegd, groeit het aantal studenten dat voor een periode naar het buitenland vertrekt gestaag. “Dit studiejaar waren er zo’n 60 inkomende en 80 uitgaande studenten. Het is leuk om te zien dat die groei is ontstaan”, vindt hij. “Sinds kort zijn er ook beurzen beschikbaar voor mbo-studenten die in het buitenland stage willen lopen, dus dat aantal zal alleen maar blijven groeien. Zeker nu we steeds meer interessante partners aan ons weten te binden. In mijn ogen is internationaal ervaring opdoen het beste dat studenten kunnen doen, daarvan kun je zo ontzettend veel leren.”

Zelf liep Westerbrink stage in China en heeft hij in onder andere Qatar gestudeerd. “In China heb ik het toppunt van armoede gezien, in Qatar en Dubai het toppunt van rijkdom. Die uitersten zijn zo bizar om mee te maken. De ervaringen hebben me een ander mens gemaakt en hebben me mijn eigen omgeving nog meer leren waarderen. Ik vind het geweldig dat ik bij Tio studenten de kans kan bieden dat ook te ervaren.

Volg Martijn op Linkedin