1. Home
  2. Nieuws
  3. Zijn geheimen ontrafeld? Masterclass van illusionist Victor Mids

Zijn geheimen ontrafeld? Masterclass van illusionist Victor Mids

“Dit optreden is anders dan anders voor mij”, begint Victor Mids. “Jullie krijgen niet alleen maar illusies te zien, het is een masterclass, dus jullie gaan ook leren hoe het werkt.” Mids is arts, illusionist, televisiepersoonlijkheid en staat vol enthousiasme voor een aandachtig kijkende zaal.

"Wat een fantastisch leuk publiek!“, aldus Victor Mids.

“Twee van de twee miljoen kijkers”

Toerismestudente Julia en haar moeder hebben er zin in: “Wij zijn twee van de twee miljoen die elke week kijken en altijd die standaard “huh??” als reactie hebben.” En studente Hotelmanagement Johanneke is heel benieuwd of hij ook in het echt zijn illusies kan waarmaken. “De reacties op tv lijken soms zo nep.”

Leren illusioneren

Hij beloofde het al in zijn aankondiging: we zouden iets leren vanavond. En inderdaad, met verschillende experimenten laat Victor Mids ons zien hoe aandacht werkt, hoe je mensen subtiel kunt beïnvloeden en hoe ook de statistiek een handje kan helpen. Met behulp van verschillende mensen uit het publiek natuurlijk, die bij de experimenten dapper het podium beklimmen om als proefpersoon te worden gebruikt.

De magie blijft

Zo geeft Victor Mids een aantal geheimen prijs, die de studenten slim kunnen inzetten als ze straks aan het werk gaan in bijvoorbeeld de hospitality of business. Dankzij het laatste deel van zijn show blijft iedereen alsnog verbluft achter. Hoe Mids een vader en zoon geestelijk weet te verbinden… Je had erbij moeten zijn. Maar ook dan had je niet geweten hoe hij het deed.

Bruikbare tips en humor

 “Jaah dat hoort erbij hoor”, vindt Tio-studente Kaylee uit Utrecht. “Ik vond het echt heel leuk, kijk zijn programma ook altijd. En zijn tips waren nog bruikbaar ook! Het beïnvloeden via lichaamstaal bijvoorbeeld.” Tijdens de borrel kletst ze gezellig na met medestudentes Fleur en Kimberly. Kimberly: “Hij heeft ook echt humor!”

Randy studeert toerisme aan Tio Hengelo en heeft er ook van genoten. De trip meer dan waard dus! Hij heeft zijn zus meegenomen, die de lerarenopleiding doet: “Ik ga mijn leerlingen de illusie van de vrije keuze geven!” Herkenbaar voor Tio-docente Krista Dekker, die het boek van Victor Mids heeft meegenomen en uiteraard heeft laten signeren. “Ik herkende wel een aantal dingen vanavond. Heel leuk. En in de lessen geef ik studenten inderdaad wel eens een keuze die sowieso gunstig uitpakt voor me.”

Lees meer over: gastcollege, masterclass