1. Home
  2. Nieuws
  3. Netwerken op de alumni-borrel in Amsterdam

Netwerken op de alumni-borrel

Ook nadat je je diploma hebt blijf je onderdeel van het Tio-netwerk. Alumni van alle studierichtingen, niveaus en vestigingen komen elkaar nog regelmatig tegen. In het bedrijfsleven, privé, of op één van de netwerkborrels.  

Tijd voor gezelligheid 

Een grote groep afgestudeerde Tio-studenten ziet elkaar weer op Tio Amsterdam. Bij binnenkomst klikt al volop: “Leuk, al die bekende gezichten.” Tijdens deze informele borrel worden er herinneringen opgehaald, er wordt genetwerkt en, is er vooral veel gezelligheid.  

“Een traditie is geboren” - vestigingsmanager Martijn Naberman 

Weet je nog? 

Vestigingsmanager Martijn Naberman opent de avond met een welkomstwoord. Hij herkent nog veel gezichten om zich heen, en de alumni kennen hem allemaal nog van hun tijd in Amsterdam. Na de opening is er een speeddate-sessie. Niet om te flirten, maar om bij te praten en herinneringen op te halen. Zo krijgt iedereen de kans om elkaar even te zien en om te horen wat hun oude studiegenoten de afgelopen jaren hebben gedaan.  

En wat doe jij tegenwoordig? 

De oud-studenten zijn natuurlijk enorm benieuwd waar iedereen terecht is gekomen. Julia, alumna Internationaal Toeristisch Management, hebben we op LinkedIn al zien langskomen. “Dat klopt”, legt ze enthousiast uit. “Ik werk voor I AMsterdam en we hebben net een groot project afgerond om de toeristen meer te spreiden over de regio via de Amsterdam Area Guide. Dat was mijn project en ik ben er best trots op.”  

Veel Tio-studenten worden ondernemer, zelfs tijdens de studie worden er regelmatig eigen bedrijven opgericht. Maarten is na zijn hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement weddingplanner en eventmanager geworden. Sebastiaan heeft een eigen marketingbedrijf. Twee andere alumni hebben samen een onderneming opgericht, die met name in Duitsland een groot succes is.  

Buiten het carrièrenieuws is er meer geluk: Boaz is net vader geworden! De grote vraag: gaat zijn kind over een aantal jaar ook bij Tio studeren?  

“Ik ben blij dat ik Tio heb gedaan, ik heb er een grote vriendengroep aan overgehouden, en ook mijn huidige baan heb ik via mijn Tio-netwerk” - alumnus Tim

Een handje helpen 

Tio’s alumni dragen hun steentje bij aan de ontwikkeling van Tio-studenten van nu. Zo kunnen zij studenten helpen met stages en advies. De studiecoaches en afstudeerbegeleiders hebben regelmatig contact met oud-studenten over nieuwe mogelijkheden. Zo koppelt docent Michel van Vliet alumnus en ondernemer Maarten aan een afstudeerstudent.  

Op de hoogte blijven 

Of het nou professioneel of persoonlijk is, veel oud Tio-studenten hebben nog contact. Sommigen spreken regelmatig met elkaar af, anderen houden elkaar op de hoogte met appjes. Zoals bijvoorbeeld in de ‘Tio Chicks’-WhatsAppgroep.!  

Ook helpen Tio-alumni elkaar verder op professioneel gebied waar ze dat kunnen. We zijn benieuwd hoeveel visitekaartjes er zijn uitgewisseld deze avond! 

Lees meer over: alumni, business, netwerken