1. Home
  2. Nieuws
  3. Indrukwekkende gastcollegedag Tio Rotterdam

Indrukwekkende gastcollegedag Tio Rotterdam

In oktober ontving Tio Rotterdam zes professionals uit het bedrijfsleven. Elk van hen mocht onze studenten 45 minuten lang inspireren en motiveren met hun verhaal. De sprekers hebben over hun ervaringen verteld en vol passie hun kennis gedeeld. Het doel van deze dag: Tio-studenten een kijkje in de keuken geven met betrekking tot hun toekomstige werkveld. Lees hieronder meer over de sprekers en hun verhaal! 

Hans Baggerman

Hans heeft samen met een zakenpartner drie verschillende evenementenlocaties in Rotterdam: Van Nelle Fabriek, Drijvend Paviljoen en Schiecentrale Rotterdam. Diverse evenementen die hij georganiseerd heeft zijn: Swan Market, Blijdorpfestival, Werelderfgoeddag, Parnassia en Rotterdam Running Crew. Het hergebruiken van grondstoffen en duurzaam bezig zijn vindt Hans zeer belangrijk. De droom van Hans? Een locatie maken waar alles gaat zoals hij het wil.

Werner Loens

In december wordt de nieuwe editie van de restaurantgids van Michelin bekend gemaakt. Restaurants worden meestal anoniem bezocht door inspecteurs om te beoordelen of ze sterwaardig eten serveren. Werner Loens is hoofdinspecteur van Michelin Benelux en gaat als enige wél aangekondigd langs.

Tijdens het college vertelde Werner meer over zijn functie. Het maken van foto’s was tijdens het gastcollege niet toegestaan omdat Werner ook nog als mystery guest langs gaat bij restaurants.

Thijs Glaap

Thijs is 22 jaar, geboren in Schijndel (Brabant) en heeft op Tio gezeten in Eindhoven, waar hij zowel zijn mbo- als hbo-diploma gehaald heeft. Naast zijn studie is Thijs drie jaar lid geweest van Cognatio en heeft hij tussendoor verschillende stages gelopen. Na zijn studie is Thijs in Zwitserland beland waar hij aan het Hotel and Tourism Management Institute, een partnerschool van Tio, in slechts één jaar tijd drie verschillende diploma’s wist te behalen.

Rick Sijbrands

Rick is een oud-student van onze vestiging in Rotterdam die sinds een jaar werkt bij de Bijenkorf, afdeling Horeca. Samen met de HR-manager bij Bijenkorf Rotterdam verzorgde hij het gastcollege.

Door een heldere strategie en de juiste website gaat de Bijenkorf mee met de tijd. Als medewerkers het goed doen, worden de klanten ook goed behandeld. Bijenkorf zorgt voor persoonlijke ontwikkeling en groei door middel van leadership programma’s, talent programma’s, trainee programma’s en meer.

Susanna Fabricius

Susanna komt uit Helsinki (Finland) en is een professional in het achterhalen van de motivatie van mensen. Ze heeft veel kennis van de hospitality- en de toerismebranche. Tijdens haar carrière heeft ze diverse multiculturele teams getraind. Momenteel houdt ze zich bezig met de kwaliteit van de business programs bij Arcada UAS; een partneruniversiteit van Tio. Ben je geïntereseerd geraakt door dit gastcollege? Kijk naar de mogelijkheden voor jou bij onze partneruniversiteit.

Ferry Zandvliet

Nederland op z’n mooist, dit was de openingsslide van Ferry en tevens de titel van zijn verhaal. Hij overleefde de aanslag in de concertzaal Bataclan (Parijs) in november 2015. Ferry nam ons mee naar die bewuste dag en vertelde gedetailleerd hoe de aanslag verliep en wat het met hem deed. Vanaf Ferry’s eerste zin was de zaal muisstil. Studenten werden emotioneel en oprecht geraakt door zijn inspirerende verhaal, mede door de positieve instelling van Ferry.