1. Home
  2. Nieuws
  3. Managementstage bij Carlton President Hotel

Managementstage bij Carlton President Hotel

Thom Evers, student Hotelmanagement, loopt stage bij het Carlton President Hotel waar hij een managementfunctie vervult. Vorig jaar kreeg hij al een stageplek aangeboden, maar toen is hij naar het buitenland gegaan. Thom: "Dit jaar ben ik echt op zoek gegaan naar een nog grotere uitdaging."

Thom: “Het werken zelf en de uren die ik maak vallen mee ten opzichte van mijn vorige stage in Spanje. Ik kan hier veel meer mijn rust pakken.’ Natuurlijk zijn er ook drukke momenten in het hotel. “Je moet dan hard werken om alles bij te houden”, vertelt Thom.

Hoog niveau

Het niveau van deze tweedejaars stage ligt weer een stuk hoger dan in het eerste jaar: "Dat was in het begin wel even wennen, maar je moet niet vergeten dat het een viersterrenhotel is. Na een week draai je al volledig mee."

Breed inzetbaar

Tijdens zijn stage als dutymanger heeft Thom verschillende soorten taken en werkzaamheden. “Zo ben ik ingewerkt bij food & beverage, front office en housekeeping zodat ik op deze operationele afdelingen kan bijspringen als dat nodig is.” Het leukste aan deze stageplek vindt Thom de afwisseling. Hij is op bijna alle afdelingen bekend. Thom: “Daarnaast heb ik ook hele fijne collega’s, we hebben veel lol op de werkvloer.”

Veel verantwoordelijkheid

Het belangrijkste dat Thom tot nu toe geleerd heeft is dat je in een managementfunctie veel verantwoordelijkheid hebt. Als stagiaire kan je veel invloed uitoefenen. Thom gebruikt bijna alle vakken die hij op Tio gevolgd heeft. “Daar ben je je niet altijd bewust van, maar zo is het wel”, zegt Thom.

Verder studeren

Als Thom straks geslaagd is, dan gaat hij de hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement doen aan Tio Utrecht. “Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad de afgelopen twee jaar op het mbo en ik wil graag doorstuderen. Wat ik na mijn hbo wil gaan doen dat weet ik nog niet. Eerst mijn bachelor maar halen.”

Waarom Tio?

Thom koos voor Tio vanwege de kleinschaligheid van de klassen en de persoonlijkheid die de school heeft. “Iedereen kent elkaar en de school heeft een warme en gezellige sfeer. Natuurlijk speelde ook het versneld kunnen studeren mee”, vertelt Thom.

Volg Thom op LinkedIn

Lees meer over: manager, stage