1. Home
  2. Nieuws
  3. Stage: kitesurfen in Portugal

Van passie tot paradijs: kitesurfen in Portugal

Zijn favoriete sport op het water beoefenen en tegelijkertijd alles leren van een start-up in het buitenland, dat leek hem wel wat. Student Hotel- en Eventmanagement Jip Zeegers loopt deze zomer stage bij een kitesurfschool en –lodge bij de paradijselijke Lagune van Obidos in Portugal. Jip: “Misschien wil ik later zelf ook zoiets beginnen en dan kan ik hier veel van leren.”

The Kitesurf Lodge is een prachtige plek aan de Portugese kustlijn waar gasten kunnen overnachten, kitesurflessen volgen en andere (water)activiteiten kunnen doen. Jip loopt er deze zomer stage. Jip: “Mijn taken zijn kitesurfles geven, gasten ontvangen en in de bar werken. En voor de dagen dat het niet waait bedenk en organiseer ik kleine tripjes.”

Een kijkje in de keuken

“Het leek me leuk om te helpen bij een start-up. Misschien wil ik later zelf ook zoiets beginnen en dit geeft me veel inzicht in wat er allemaal bij komt kijken”, legt Jip uit als hij wordt gevraagd waarom hij voor dit stagebedrijf koos. “En hier krijg ik de mogelijkheid om het kitesurfen te beoefenen.”

Fijne werkomgeving

“Het leukste aan deze stageplek vind ik de kleinschaligheid”, vertelt Jip over de lodge, die plek biedt voor zo’n 15 tot 20 personen. “De kleinschaligheid brengt sfeer met zich mee en creëert een groepsgevoel onder de gasten en het personeel. En de plek is mooi!”

Lessen in de praktijk

“Structuur en duidelijkheid zijn van belang om alles soepel te laten verlopen”, zegt Jip. “Dat heb ik hier geleerd. En het is belangrijk om een goede sfeer te creëren en altijd gastvrij te zijn tegenover gasten. Goed communiceren dus, zoals we ook tijdens de opleiding leren. Maar ook mijn verkoopvaardigheden kan ik hier in de praktijk brengen, bij het ‘verkopen’ van uitjes of (golf)surflessen bijvoorbeeld.”

Volg Jip op LinkedIn