Hoe studenten bij Tio het maximale uit hun stage kunnen halen

Bij Tio staan we voor persoonlijk, kleinschalig en excellent onderwijs. Persoonlijke aandacht voor de student, met de juiste begeleiding, vinden we dus heel belangrijk. Dat merken studenten aan de kleine klassen en aan de docenten die hen stimuleren het beste uit zichzelf te halen bijvoorbeeld, maar óók aan de persoonlijke stagebegeleiding die zij op Tio krijgen. Wat mogen studenten precies verwachten aan begeleiding, voor én tijdens de stage, bij Tio?  

Hulp bij stage-zoektocht

Tio heeft een uitgebreid internationaal netwerk van (stage)bedrijven waar studenten van kunnen profiteren. Bij Tio vinden we het belangrijk dat studenten tijdens hun studie veel praktijkervaring opdoen, zodat ze later in het werkveld een streepje vóór hebben. Tio-studenten lopen daarom altijd meerdere (internationale) stages. Tio-studiecoaches hebben veel contacten met stagebedrijven in binnen- en buitenland en helpen studenten graag bij hun zoektocht naar hun perfecte stage.

Toegang tot Tio-netwerk

Het jaarlijkse Career Event van Tio is voor studenten de ideale plek om te netwerken en zich te oriënteren op de stagemarkt. Met ruim 150 gerenommeerde bedrijven is de keuze enorm. Superhandig: één plek waar studenten alle stagebedrijven van hun voorkeur kunnen ontmoeten. Niet voor niets houden veel Tio-studenten een toffe stage over aan het Career Event!

Ondersteuning en support tijdens sollicitatieproces

Tio-studenten hebben een eigen studiecoach die voorafgaand en tijdens de stageperiode ondersteuning biedt, dus ook bij het sollicitatieproces. Deze coach kan, indien gewenst, meezoeken naar geschikte vacatures, de student aanbevelen bij bedrijven en handige sollicitatietips geven. Ook als de student niet goed weet wat hij of zij wil, denkt de studiecoach graag mee.

Persoonlijke begeleiding tijdens hele stageperiode

Heeft een student eenmaal een gave stage bemachtigd, dan zit de taak van de studiecoach er nog niet op. Integendeel: hij of zij helpt de student bij het opstellen van het stagecontract en begeleidt hem of haar gedurende de hele stage, óók als dat in het buitenland is. Van praktische vragen over de stageopdracht tot eventuele problemen met het stagebedrijf: de studiecoach is er voor de student.

Stimuleren van persoonlijke ontwikkeling

Tijdens stages doen studenten belangrijke werkervaringen op én kunnen ze zichzelf ontwikkelen, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. Een stage is dus een investering in de toekomst, en dat weten onze studiecoaches. Ze zullen er dus zo veel mogelijk op toezien dat de student het maximale uit de stage én zichzelf kan halen.

Benieuwd naar de stage-ervaringen van onze studenten? Zo liep businessstudente Eline deze zomer bijvoorbeeld stage bij ABN AMRO, deed Nils een marketingstage bij Schiphol Group, werkte Shiga in een vijfsterrenhotel in Barcelona en vertrok Moos naar Taiwan voor een gave eventstage.